Dobrý večer.Potřebuji poradit,jak upravit hranu hlíny,aby se hlína nepropadala směrem do bazénu.Když na tu hranu někdo šlapne ,tak se to.zbortí a bazén je šišatý.Nevím,jak to popsat.Jedná se o bazén Kontis Nezmar průměr 2,5 m ,výška 0,7 m.Předem děkuji za nápady a rady. doplněno 25.08.17 20:59: Jen bych doplnil,že prodejce jsem se ptal při koupi a poradil vykopat díru polystyrénem obložit a dat bazén.Udělal jsem to a je to na h... Pak jsem pátral po netu a má se to dělat tak,že než se vykope díra na bazén,tak se odkope cca 20 cm strouha kolem bazénu a zabetonuje se to.Tím vznikne vlastně kolem bazénu takový betonový lem.Což teď už neudělám.Nebo nevím jak.
No za prvé je prodejce blbě že něco takového vůbec poradil. K bezenu jste nedostal žádné ,,manauly" k přípravě a pokládce bazénu. Nejdříve se bazén řeší tak, že se buď vybetonuje deska nebo zhutny štěrk s pískem do kterého se bazén položí. Kolem se vylít beton nemůže, teda jestli z někoho nechcete mít mnohoúhelník. Vlivem tlaku se bazén vybouli. Takže se kolem něho dělá opěrná zeď z prolejváku (KB bloky) a poté třeba obyspe liaporem. Deska by měla být taky zaizolovana tepelně. Kolem by měla být vyřešena drenáž.
V manuálu je jen ,jak se starat o bazén ,montáž skimeru apod.Dále je jen zmínka,že bazén se může zapustit,nebo může být na povrchu.Jen bych poprosil ,jaký tip KB bloku se tam dává,abych docílil kruhu.Nebo se to dělá ,že se to obezdí např.ztraceným bedněním?Ale to mě nenapadá ,jak to pospojovat,aby z toho byl aspoň trošku kruh.Ještě dodám,že dno mám vybetonované.To je vyřešené.
Já než se pustil do výkopu, nastudoval jsem pár návodů na youtube. Je toho tam mraky.
bazen
Popravdě ono je dost těžké vám poradit. Lepší by to bylo na stavbě. Být vámi tak se poradím s někým v okolí kdo s bazény má nějakou zkušenost. Záleží na okolnostech. Ale rozhodně vyndat bazén a hezky od znova.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.