Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,čím nebo jak se zbavit vlhkosti v pokoji a plísně,Větráme co to jde,pokud je léto je to v pohodě,ale ted už začíná plísen,prý existuje nějaký nátěr,který jakoby zed zateplí,máme i nové topení,děkuji za jakoukoliv radu či pomoc
Plesne zo steny sa zbavite tak, ze zamedzite vlhnutiu steny. Vlhnutiu steny sa da zamedzit roznymi sposobmi v zavislosti na jeho pricine. Moze sa tam dostat kondenzaciou (orosenim) vzdusnej vlhkosti na stenu, zatekanim, prasknutym potrubim, nasavanim vlhkosti zo spodnej stavby, hygroskopickym nasavanim vlhkosti solami, ktore zostanu po opakovanej aplikacii sava... Pricinu treba identifikovat, nasledne sa daju prijat opatrenia. Uz vieme, ze Vas to trapi v zime. Bude to pravdepodobne sposobene kondenzaciou, ale na nejaku radu je to malo.
1. Je tam plesen odjakziva, ci sa objavila "zrazu"?
2. Ake upravy ste robili na kureni? Menili ste kotol? Radiatory? Trubky?
3. Popiste nam objekt a miesta vyskytu plesne, pripadne dajte fotky z vnutra a zvonku v miestach vyskytu.
4. Mate digestor s odtahom von pri vareni?
5. Kde susite pradlo?
6. Mate ventilator (s cidlom vlhkosti) v kupelni?
K to mu nátěru. Není to tak jednoznačné. V bytě nechali vytáhnout dlaždičkové obklady téměř ke stropu. Vlhkost vzlínala a nakonec plíseň vylezla na konci dlaždiček, pod stropem. Nějaký člověk, odborník, tvrdil, že čtyřčlenná rodina za 24 hodin vyprodukuje 10l vody. Dýchá, potí se, vaří, suší prádlo, zalívá kytky atd. Asi větrání nebude jen tak, na chvíli, dostatečné.
Opět se dostáváme k termínu "rosný bod."Je to záležitost relativní vlhkosti a teploty.Pokud teplota neklesne pod tento bod,voda ve vzduchu nedosáhne 100%,kdy dochází ke kondenzaci.U stěn záleží na teplotě stěn.Pokud dochází ke kondenzaci na stěnách,pak tato vlhkost bude nižší na teplé stěně,musíme je tedy ohřát nad rosný bod.Pak k vlhnutí nedojde.Něco to tedy bude stát,pokud nedokážeme stěnu zateplit tak,aby naakumulovala dostatek tepla a dlouhodobě se teplota udržela nad rosným bodem.Jinak vyšší teplota stěny bude znamenat velké tepelné ztráty a hodně peněz za topení.Ale bez izolace náprava neexistuje.
JABRAKA
Pokud plesniví zeď, tak bude asi dobré zeď oškrábat, ošetřit nějakým prostředkem proti plísni, savem nebo něčím podobným. V různých hoby marketech jde koupit přímo nátěr proti plísním, sám jsem používal, ale název už si bohužel nepamatuji. Větrat a asi bych pouvažovat o pohlcovači vlhkosti. Jinak se toho asi nezbavíte. Máte tam někde asi tepelný most.
Ano toto odstraní plíseń,ale neodstraní příčinu a pak je to řešení na houby!Musíte odstranit příčinu jak píše Jabraka a pak teprve likvidaci plísně!
Jasně to je pravda, jen jsem netušila jestli má paní přístup tam, kde plíseň vzniká. Kdyby bydlela třeba v paneláku, tak by se třeba někam nedostala. Tak až se odstraní příčina, tak jsem radila, tak postupovat dále.
Máme nový kotel,nové topení,prádlo suším venku,digestoř nemáme vyvedenou ven,zed je silná 45cm,ta plísen to jsou takové malé flíčky,u stropu,a sem tam u podlahy,větrám ,když jsem doma 5krát denně asi 3-5 minut,tohle topení i lépe topí,to staré byla hrůza.děkuji
Takze to kuri lepsie ako pred tym (doma je - predpokladam - teplejsie) a zacali sa robit plesne? Nezateka Vam strecha? Aky ste mali kotol a radiatory pred tym a ako to mate teraz? Ako vyzerala ta "hruza" v porovnani s dneskom? Co robite inak?
Ano,je tu daleko větší teplo,ale topení máme od července,střechu máme rovnou,ne sedlovou ale je nově uděláná,jsou to jen flíčky v rozích místnosti nahoře i dole,a potom sem tam podél stěny,už jednou jsme to natírali barvou,která má jako by ohřát stěnu,topení jsmě měli žebrové,ted panelové.kotel na tuhá paliva,ted máme eko,automat,pod pokojem je sklep,ale tam je sucho,děkuji
Chcelo by sa mi napisat, ze sa roh prilisne prechladzuje pod teplotu rosneho bodu (vonkajsi povrch je v tych miestach vacsi ako vnutorny) a dochadza tam ku kondenzacii bud na povrchu alebo tesne pod povrchom a rastu plesni, ale zima este ani poriadne nezacala a uz? Tvorili sa v tych miestach plesne aj pred opravou strechy, ci je to novinka?
Už jsem to tady někde někdy psala: oškrabala jsem (zamokra) plíseň jak to nejvíc šlo a použila dle návodu Remal Sanal. Mám to takto ošetřené o pár měsíců déle jak 1 sezónu a zatím to teda funguje.
Pochopitelně se musí pravidelně větrat, ale to jsem větrala i předtím, a nestačilo to.
Nebo je také termoizolační nátěr, ten asi máte na mysli: maxitherm.cz/...
S tím zkušenosti nemám. Na mě byl moc drahý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.