Nejste přihlášen/a.
Na starém baráku mám na některých stěnách (z kamene), na omítce boule, které jsou od sebe různě vzdálené, asi tak 10cm a více. Výškový rozdíl vrcholu a spodku bude i 3 cm, neměřil jsem to. Není to odfouklé, je to pevné. Šlo by to nějak zbrousit, nebo seškrabat a čím? Nevím tedy co je pod tím, zdali vystouplý kámen, ale to by takhle, ani tenkrát, snad nenahodili i když jak jsem poznal na jiných věcech, ono se na nějakou krásu moc nekoukalo.
Dvě nebo tři boule odsekejte,jestli je to jen malta nebo současně i vystouplý kámen.Bude-li to jen malta,vemte ke kováři zednické kladívko a nechte si ho překovat-do tenka vytáhnout ostří a dobře zakalit.Z kladívkového konce může vykovat čtyřhrannou špičku a také zakalit.Tím zkuste boule odsekávat.Je-li omítka měkká,lze ji také seškrabávat naostřeným rovným rýčem.Bude-li to přílíš pracné,bude asi rychlejší nahodit vyrovnávací omítku.I nově koupené zednické kladívko patří napřed ke kováři-uvidíte ten rozdíl v práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.