Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alarm - vnitřní čidla pohybu

Od: rotorod® odpovědí: 4 změna:

dobrý den

mám takovou myšlenku si namontovat domů alarm a vnitřní čidla pohybu. Ještě jsem to nezkoumal co to vydrží apod, ale slyšel jsem že jeden měl zabezpečený dům taky tak, odjel na dovolenku, přišli týpci a v pilíří (pač je přístupny) vypli hlavní jistič. Nějaký záložní zdroj alarmu a čidel měl 3 dny. A týpci přišli 4 nebo 5-ty den a vybílili barák. Shodou to byl barák šéfa ochrank. Takže žaden kamerový system, nějaký spětné volani na mobil či upozornujici smsky, tichý alarm na policii apod, protože po pár dnech bylo vše bez proudu až i toho ze zdroje

takže otázka zní jak z toho ven? co existuje nebo jak se zabezpečit? pilíře jsou přístupné a být musí a nejezdit na dovolenku nebo že nikomu neříkat a jezdit utajeně...znáte lepší řešení zapezpečení?

děkuji za diskusi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Slušné alarmy signalizují výpadek síťového napájení, takže hned po vypnutí "ve sloupku" přijde třeba sms o tomto stavu; a můžete kontrolovat, zda i soused je bez elektřiny (pokud máte na něho kontakt)...případně jinak zjistit příčinu poruchy...nebo narušení objektu..

nikdo*
hodnocení

0x

Slušné alarmy nejen sigmalizují výpadek napájecího systému, ale i problémy se záložním napájením. To všechno ale nic neřeší, pokud nemůžete zasáhnout sám, teří nebo oken atd. řeba na té dovolené. Proto existují hlídací agentury, které se nejen postarají o dohled nad objektem, např v případě výpadku napájení,, ale i o případný zásah výjezdovky, opravu poškozených dveří nebo oken atd. Něco to stojí, ale holt něco za něco.

abcdefe
hodnocení

0x

Tak v první řadě na potkání každému nevyprdelit, že máte všechno doma nové a že jedete na dovolenou. To je základ. Bohužel v dnešní době (obdoba filmu absurdistán) lidi nepřemýšlejí a vyprdelí na potkání na FB apod. kde co. Pak samozřejmě bezpečnostní dveře, vložka, kování, zárubně, v oknech mříže nebo bezpečnostní fólie na sklech. Každopádně kdo se tam bude chtít dostat, tak se tam dostane. Běžného zloděje to odradí a půjde jinam, kde tohle zabezpečení mít nebudou. Je to stejné jako s autem, když Vám ho budou chtít ukrást, tak ho ukradnou i kdyby jste tam měl jakékoliv zabezpečení. Ale pokud není člověk trotl a nenechává za sklem notebook či mobil, a auto má minimálně pod alarmem, tak tam nikdo nevleze. Pokud soused nechává, nebo má drahé autorádio, je pro něj snadnější cíl.

mnd®
hodnocení

0x

Zdravím - vezmu to odzadu - na 100 % nejde zajistit nic. Možná tak ještě ztížit,ale to je asi tak všechno.Když bude někdo něco chtít ukrást/vykrást tak to stejně udělá a nic mu v tom nezabrání.

Dobrej alarm má záložní zdroj,ale třeba ten můj se dobíjí jak elektřinou,tak i panelem ze slunce.A že by byl nefunkční po pěti dnech? - baterie v čidlech dávám pro jistotu nové po roce i když jsou ještě funkní.Záložní baterii tak po pěti letech.Oznámení po SMS je snad už samozřejmostí.Minimálně dvě kamery a možnost napojit se na alarm přes NET taky.

Hlavně teda nikomu nevykládám,že pojedu na dovolenou.Klíče má jenom kamoška z vedlejšího vchodu a ta mi včera volala,že nás tři dny neviděla jestli se něco nestalo.Ani ona sem nevleze bez ohlášení.

No a vrátím se na začátek - na 100 % nejde zajistit nic...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]