Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Jakou wapku mi, prosím Vás, doporučíte na odstranění starého nátěru z pozinkované střechy? Někde barva drží lépe, jinde se odlupuje, na dost místech je střecha rezavá. Někde je vrstva barvy větší. Zkoušel jsem kousek nátěru odstraňovat horkovzduškou. Jde to, ale byla by to drbačka na hodně dlouho a mám trochu strach, aby se rozpáleným plechem nevznítilo "něco" pod plechem. Proto si hraji s myšlenkou odstranění nátěru wapkou. Jen nemám páru jakou. Díky za tipy.
Ocelakem sundat co jde a zbytek ponechat (ze by mne bavilo tahat vapku s hadicej a kabelem az na strechu).
Pote dat novou vrstvu barvy.
Řádově 100 m2? To bych nechtěl dělat! Bral jsem wapkou nějakejch 130 - 150 m2 plotu (dřevěnýho) a strávil na tom 2 dny. Jinak libovolná wapka s rotační tryskou to sice asi sundá, ale nevydrží tu plochu. Chce to "lepší"řadu. Takže, ač wapku mám, vyrazil jsem do půjčovny. Tohle fakt není, jako umejt auto nebo kolo. Měl jsem něco takovýho. Přežila.
Normální horkovzdušná pistole a široká špachtle.Potom gumovým kotoučem se smirkem přejet.
Je to nejrychlejší a bez vody, nemusí se čekat až to vyschne.
Za jeden den jsem neměl co dělat.Druhý den jeden nátěr penetrační.Další den dvakrát nahotovo.
V různých barvách, super nátěr.Vynikajíci práce s ním.
Tak se ještě jednou podívejte na fotku střechy. To spotřebuje elektřiny jak malá škola nehledě na hodiny práce. Kdo by toto dělal...
Hořkovzdušná pistole se nahradí letlampou nebo propanbutanovým hořákem,tak jaká spotřeba.Vy by jste chtěli všechno zadarmo a pokud možno bez práce.
Jako Wapka nespotřebovává elektřinu a vodu.Vodu,které je nedostatek.?
A co si objednat přímo odpískovací stroj?
Už ho vidím je to s tou Wapkou čistí.Tak si obléct atombordel a nebo neoprén.Ještě by to šlo z vysokozdvižné plošiny.
A TO NEJSOU NÁKLADY?
Předem děkuji všem za reakce. Tak jsem nakonec šel do wapky z půjčovny. Dali mi Kärcher HD 6/13 C s rotační tryskou. A výsledek? První cenu získává jurajjuraj, který psal, že odstraní max to, co pořádně nedrží. Dole máte srovnání s původní fotkou, která byla pořízena asi před rokem nebo dvěma. Myslím, že půlku barvy na jižní straně wapka vzala. Na severní drží víc, ale zbavil jsem se aspoň desetiletého tuhého mechu. Spotřeba vody teda šílená, účet bude vyšší.
No a co dál? Jelikož chci sundat, aspoň na jižní straně úplně všechnu barvu, nezbývá mi, než vzít horkovzdušku nebo PB hořák, špachtli a valit. Potom rezaté fleky s ocelákem na vrtačce nebo na flexe... Práce pro sebevraha, ale co se dá dělat. Bez práce to holt nepůjde.
@jurajjuraj: kotouč s copánky zrovna mám, použiji ho, ale na odrezovač prdím. Budu barvit eternalem na kovy, který obsahuje inhibitory koroze a ještě před jeho nanesením budu odmašťovat tím jejich odmašťovačem - koncentrátem.
@zajixxx: To se mi jeví jako dosti nedostatečná příprava na nátěr, pokud se touhle procedurou nechci zabývat za dva roky zase (jako že fakt nechci). Základ je dobře připravit podklad, hlavně sundat co nedrží a důkladně odmastit. Pak je nátěr na léééééta...
Dobrý den, pracuji jako profesionální malíř - natěrač již 27 let. V praxi to v 99% případech chodí tak že se vibrační bruskou vybrousí praskliny, zpuchřelé místa, musí to být vybroušené tak aby se to někde zakončilo (schodek nevadí - nesmí se kraj odlupovat), barva by tam nedržela, jinak není potřeba to odstraňovat kompletně, pokud to chce někdo kompletně tak nezbývá něž flexa a dlouhá nepříjemná práce, ale jak říkám v 99% se to nedělá, je to pouze estetická věc na funkci to nemá vliv, je třeba mít u sebe ocelový kartáč, špachtle, nejlépe tenkou ostrou a tmelící špachtli kterou se to dělá nejlépe, šroubovák na velmi zle dostupná místa, vibrační brusku no a pak už jen makat a makat, pokud se s tím nechcete drbat tak nezbývá než si zaplatit profesionály kde budete mít samozřejmě i doklad a záruku, pozor na samozvané profesionály natěrače, věčně mám zakázky právě opravy po zpackané práci a že jich je, to se týká i malování, dnes podniká kdejaký jouda bez dostatečné kvalitní praxe. Na 100% bezpracné odstranění starého nátěru lze použít stroj na tryskání suchým ledem, ale opět je třeba objednat firmu. Nový nátěr se nanáší ve 2 vrstvách, obtáhnout kraje a zákoutí štětcem a pak válečkem na tyčce vymalovat plochu. Před nátěrem je třeba povrch důkladně zamést, není třeba omývat, první vrstva prozradí nedostatky, kde se to bude loupat a barva to nezalije tak je třeba špachtlí sundat, vybrousit a zatřít štětcem barvou před nátěrem druhé vrstvy. Barvu je třeba pořádně roztahovat, jinak budou vidět čáry. Snad to někomu pomůže, přeji všem hodně zdaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.