Pred osmi lety jsem si na zaklade (asi bohuzel) ustni dohody sjednal provedeni dadrokartonarskych praci. Po opticke strance k vysledku snazeni firmy nemam dosud vyhrad. Nyni jsem byl nucen odkryt cas sadrokartonu z duvodu opravy casti elektroinstalace a jake bylo moje neprijemne prekvapeni, za sadrokartonem chybi folie, ktera byla firmou pochopitelne uctovana... planuji samozrejme reklamaci minimalne na vraceni penez za neco, co firma vubec nedodala. Ma nekdo podobnou zkusenost? Jaka je sance na uspech v nasem pry pravnim state?
už vidím jednatele firmy, jak vrací peníze za folii a práci. Páč on si určitě pamatuje, že Vás upozorňoval na nutnost parotěsné folíe, ale Vy jste tvrdil, že nechcete žít vifelitovém domě. Proto jí tam nemontovali.
Jak dokážete, že toto není pravda?
hepcziiik*
Treba fakturou, kde je folie nauctovana? Ze bych byl opravdu takovy hlupak, ze po firme neco nebudu chtit, ale material na to co jsem nechtel jim i presto zaplatim, aby meli kluci na pivo?
myslim ze muzete mit i deset faktur , po 8mi letech se s vama nejspis na tohle tema nebude ani bavit a u soudu neni sance , pokud jeste ta firma existuje
I ustni smlouva je preci smlouva nebo uz to neplati? Dle reakce tedy pokud si necham neco udelat na baraku, tak abych priste barak zase rozkopal abych zjistil, jestli temeslnik neco neosulil?
Ale ano..čistě teoreticky je ústní smlouva také smlouva..a platná dle zákona.
Ale ujišťuji Vás, že reálně má u soudu velké problémy i firma, která která vymáhá oprávněně své pohledávky a má v pořádku veškeré papírové dokumenty s několika podpisy a razítky.
Ovšem jestli máte spoustu času...peněz..a nemáte co jiného na práci, zkuste to.
Dekuji vsem za odpovedi. Holt panu sadrokartonari budu alepon vsude delat reklamu, at si kazdy da pozor na provedeni prace. Bohuzel se mi potvrdilo, ze dnes je treba remeslnikovi koukat na ruce od rana do vecera, protoze ta skupina zivnostniku, co breci jak drou bidu s nouzi a doma jedi suche brambory, a soucasne odflaknou co se da je bohuzel stale vetsi... Dnes uz take vim, ze priste je lepsi se na remeslniky ani neobracet. zkur**t si to muzu sam a bude me to stat polovinu penez...
folie
Vaše chyba - kdybyste tak nechrtil a sjednal si stavební dozor, tak možná ještě ušetříte. Vy jste snad během stavby podepisoval stavební deník a kopii jistě máte u sebe, ne? Tak proč se divíte po 8 letech co jste podepisoval. A neobjevit se na stavbě v době stavby / rekonstrukce je také váš problém. Průběžnou kontrolou stavy byste na závadu přišel hned.
Jinak si udělejte rekvalifikační kurz na sádrokartonáře a budete se mít tak dobře jako oni.
nevimnevim*
- anebo by zaplatil navíc stavební dozor, a 8 letech přišel na totéž, nebo na jiný problém. Pokud to byla třeba rekonstrukce koupelny nebo něco menšího tak kdo si na to propána objednává firmu a ještě stavební dozor. A brát si sám týden dovolenou v práci abych mohl dozorovat, to by se fakt vyplatilo, většinou to ani v práci nejde. Tohle jsou zas knížecí rady..
Mate pravdu, byl jsem malo dusledny, pozde bycha honiti. Chrtim dnes dal - prevaznou vetsinu praci na dome si delam sam. Jde mi to pomaleji, ale mam jistotu, ze to neni odflaknute a ze si z moji penezenky neprilepsoval nejaky xindl s zivnostakem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.