Nejste přihlášen/a.
V jakém objemovém poměru mám namíchat maltu-štuk na vyspárování komínu zvenku?
Díky všem.
Ještě je možnost použití přímo spárovací malty od (asi jen od nich ) KM-Beta! Flexi lepidlo? NE -není na to určeno a pak i když je jemnější než zdicí,táhne se jako...
Ještě doplnění ,i když je zdicí malta relativně hrubá Nikdy jsem nesoároval zdivo a neviděl spárovat joným materiálem než spárovací maltou KMBeta nebo jen zdicí maltovou směsí! A nějaký pátek již dělám v oboru,maximálně bych ještě uvažoval o jemné jádrové maltové směsi,ale tu bych si osobně na spárování svého komínu nedal!
Dobrý den, a už je vyzděný? Jaký je to komín? Předpokládám, že klasický, vyzděný kupříkladu z vápenopískových cihel klasického nebo malého formátu. Pak vyškrábat spáry do hloubky 10mm, navlhčit, pak spárovat. Maltu pořádně mastnou samozřejmě (cementovou), tak cement k písku 1:3, možná i 1:2 klidně.
A co flexibilní mrazuvzdorné cementové lepidlo? To by nešlo použít? Mně se zdící malta, jak píše diesel, zdá příliš hrubá. Ale je to jen můj osobní názor, ještě jsem komín nespároval, ale pokud porovnám práci s lepidlem vs. zdící malta, tak mně připadá, že lepidlo je tvárnější, lépe drží. Zato s maltou se dělá hůř a je hrubá - blbě se vyhlazuje. Ale možná se dělá i jemnější zdící malta a já měl tu čest jen s hrubší... Za chvíli mě bude spárování komínu také čekat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.