Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna okna svépomocí - postup

Od: honza78 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

řeším výměnu starého okna (velikost cca 45 x 45 ), které je u schodů na půdu. Dosud byla půda nevytápěná, tak celých devadesát let nevadilo, že je okno netěsncí a s jednoduchou tabulkou skla, nyní ovšem upravujeme půdu na obývání a je třeba zateplit i toto okénko.

Rád bych výměnu provedl svépomocí. Po vybourání stávajícího okna, bude podle mne místo na okno 50 x 50, které se vyskytuje v nabídce:

třeba:

stbharfa.cz/...

dekorland.cz/...

okna-hned.cz/...

Trochu jsem nastudoval různé montážní návody, poučil se o použití těsnících pásek, ale rád si nechám správný postup doporučit i zde. Navíc jsem v některých případech narazil na vkládání polystyrenu před rám okna, přičemž nevím, jestli je to vhodné či nikoliv.

V každém případě potřebuji, aby okénko bylo pokud možno co nejlepší z hlediska ztrát tepla a stejně tak jeho montáž byla správná, abych se pokud možno vyhnul kondenzaci vody a podobným neplechám.

Přikládám pár obrázků současného stavu.

děkuji

Výměna okna svépomocí - postup
Výměna okna svépomocí - postup #2
Výměna okna svépomocí - postup #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Za mě,kupte trojsklo, nebudete litovat. Z hlediska možné kondenzace je to největší riziko.
Vlepením extrudovaneho polystyrenu do rámů, uděláte jen dobře. To samé difúzní pásky.
Na rám okna nalepte pasky a nacvakněte kotvy (plíšek co se nacvakne do rámů a pak se privrta do zdi)
Vylepte okno XPS, klínky si vyrovnejte okno vodovahou.
Pozor, klínky jen v rozích rámu. Nikdy ne jinde.
Vypěnit nizkoexpanzní pěnou.
Privrtat kotvy.
Pěnu oříznout, nalepit pásku na zeď.
Zapravit spaletu.

rv*
hodnocení

0x

Do té střílny vybourejte rám a vlepte pouhé izolační dvojsklo. Pokud to teda není potřeba otvírat. Stačí i na pur pěnu, pokud ji natřete. Půjde tam aspoň trochu světla. Izolační dvojsklo si objednejte a odvezte přímo u výrobce - třeba glassolutions.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]