Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řeším výměnu starého okna (velikost cca 45 x 45 ), které je u schodů na půdu. Dosud byla půda nevytápěná, tak celých devadesát let nevadilo, že je okno netěsncí a s jednoduchou tabulkou skla, nyní ovšem upravujeme půdu na obývání a je třeba zateplit i toto okénko.
Rád bych výměnu provedl svépomocí. Po vybourání stávajícího okna, bude podle mne místo na okno 50 x 50, které se vyskytuje v nabídce:
třeba:
Trochu jsem nastudoval různé montážní návody, poučil se o použití těsnících pásek, ale rád si nechám správný postup doporučit i zde. Navíc jsem v některých případech narazil na vkládání polystyrenu před rám okna, přičemž nevím, jestli je to vhodné či nikoliv.
V každém případě potřebuji, aby okénko bylo pokud možno co nejlepší z hlediska ztrát tepla a stejně tak jeho montáž byla správná, abych se pokud možno vyhnul kondenzaci vody a podobným neplechám.
Přikládám pár obrázků současného stavu.
děkuji
Do té střílny vybourejte rám a vlepte pouhé izolační dvojsklo. Pokud to teda není potřeba otvírat. Stačí i na pur pěnu, pokud ji natřete. Půjde tam aspoň trochu světla. Izolační dvojsklo si objednejte a odvezte přímo u výrobce - třeba glassolutions.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.