Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fleky na zdi

Od: zuhud® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Vždy jste mi tu dobře poradili. Mám světle žluté až světle hnědé, fleky na zdi. Je to na obvodových zdech, na vnitřních příčkách nee. Jde to umyt. Už jsem to loni umývala savem a přemalovala a objevilo se to znovu. Bydlíme v přízemním cihlovém bytě, pod námi sklepy a garáže. Objevuje se to i na špaletách, v hraně, jak je vsazené okno do zdiva. Tam to je dokonce tmavě hnědé až černé. Loni jsem to umývala savem, a přemalovala primalexem.(polar) Jsem z toho zoufalá, vypadá to esteticky hrozně. Prosím Vás, netušíte, čím by to mohlo být? Měla jsem to i za nábytkem, ten jsem však odsunula, ale přesto se to objevilo znovu. Prosím poraďte, co to je, čím by to mohlo být a jak se toho zbavit? Moc děkuji všem rádcům. Snad jsem to popsala vše nějak srozumitelně. *plac*

Z.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fleky
hodnocení

1x

Pravděpodobně je to plíseň z vlhka. Odkud se ta vlhkost bere? Kolik máte vlhkosti v bytě? Jak větráte? Používáte digestoř při vaření? Nesušíte doma prádlo? Objevuje se to pouze nyní v létě nebo i přes rok? Musíte snížit vlhkost a zvýšit teplotu v bytě. Foto by nebylo?

doplněno 20.08.17 15:58:

Vyprané prádlo na balkoně přehoďte pruhem igelitu (prodává se na metry) a shora vám nic nemůže prádlo zašpinit. Píšete - snažím se větrat. A větráte několikrát denně i v zimě 5 - 8 minut do průvanu? Průvanem snížíte vlhkost, ale stěny se neochladí. Ventilačku vůbec nepoužívat, pouze otevřete vše co se dá (okna, dveře).

hodnocení

Ano sušíme prádlo v bytě, snažím se větrat. Prádlo nemohu dát na balkon, jelikož paní sousedka nad námi nám mete nepořádek seshora dolů k nám na balkon. Proto suším prádlo v bytě. Nyní mám v bytě teplotu 24°C, vlhkost 63%. (nyní schne v bytě prádlo) Teplota je v létě plus mínus stejná 23°C-25°C a vlhkost byla bez prádla 55% - 57% plus mínus. I když vyvětrám, a vlhkost klesne, stejně se potom opět vyšplhá nahoru. :(

Fleky se objevily během zimy. Snažím se pravidelně větrat, v bytě jsem topila předloni na 20,5°C, loni na 21,5°C. Myslela jsem si, že když přidám na topení na těch 21,5°C, že už to bude dobré, ale bohužel není a opět se to objevilo.

Foto dodám zítra.

jabraka*

Jediná odpověd otázkou?Kouříte doma?

JABRAKA

hodnocení

Ne, nikdy se tu nekouřilo a nekouří.

tiffany*
hodnocení

0x

Myslím, že by Vám podstatně ulehčila život domluva se sousedkou. Vím, může to být představa až děsivá, podle toho... ale stejně bych to zkusila, co nejtaktněji, že máte vyprané prádlo a ráda byste ho v tomto krásném slunci usušila a chtěla byste ji poprosit, zda by dala pozor a během dneška neuklízela balkon, aby náhodou prach, samozřejmě nedopatřením, to víte, zafouká vítr... nepadal na Vaše prádlo. Pokud to není mimořádně zarputilá osoba... což sousedky obyčejně bývají... třeba bude ráda, že ji berete na vědomí, člověk nikdy neví... ty fleky totiž téměř jistě jsou z vlhkosti.

hodnocení

Dobrý den,

Bohužel domluva možná není. Už jsem to zkoušela několikrát. Po normální slušné domluvě, si paní vypla zvonek a přitvrdila. Je to častější a celkově horší. Bohužel. Ale jinak děkuji za radu.

bulik*

Jsem si instaloval pod hořejší balkon plechové šikminy široké 40cm po celém obvodu a baba může mést jak chce !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]