zdravim. vratili jsme se z dovolene, chci rozsvitit, najednou modry zablesk, rana a zarovka nepouzitelna, vyhodilo to i jistice. Vzal jsem tedy jinou, nasrouboval, zapnul jistice ale nic. rozsvecim a svetlo nikde. zbytek svetel napojenych na stejny jistic v poradku sviti. nenapada nekoho, kde by mohla byt chyba? nerad bych volal elektrikare kvuli vymene zarovky. Jeste doplnim, ze objimku jsem si k dratum pridelaval sam pred 2 rokama a do ted zadny problem. dekuji
Dobrý den, může to být tím, že "pupíček" na nové žárovce je moc nízký a v objímce není kontakt s tím plíškem - při vypnuté elektřině zkuste šroubovákem opatrně plíšek přihnout. Zdravím!
tak super. bylo to tim "pupickem". vymenil jsem zarovky po mistnostech, protoze se mi v objimce nechce moc hrabat a vsude svitime. uz jsem se videl jak vysekavam vyhorelou elektriku :D . dekuji moc za rady zachranili jste mi pripravu svaciny do prace.
Napružení kontaktu v patici zabere cca 1/2 vteřiny a potřebuju k tomu jen malý šroubovák (nebo i cokoliv jiného, co se vejde do objímky, třeba špejli), zatímco přidání cínu na žárovku je nesrovnatelně náročnější na čas, materiál i nástroje, o zkušenosti s pájením ani nemluvě. Navíc kontakt zůstane ohnutý, takže při další výměně žárovky se musí stejná úprava opakovat. Nevidím v tom nic výhodného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.