Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
asi nás čeká výměna oken a dveří v celém domě, děti 3 a 1 rok, neplánuji odjezd, ale prosím o rady a tipy praktické, jak přežít (listopad, prý 1 den výměna, 2.den zedník)... Napadá mě jen pár drobností (velké sklepy - přesuny tam), co mít a nemít po ruce atd. Zkušenosti? Děkuju.j.
Dneska už to není žádná veliká akce. Většinou jsou okna stejných rozměrů. Takže snad největší binec je dostat ven stará okna, resp. rámy a potom už to jde raz dva. Měnili nám jedno okno na chodbě, byla to záležitost asi na hodinku. Přes den navštivte babičku nebo kamarádku a na noc se můžete i vrátit, když budete mít všechno dobře přikryté. Opravdu se toho nebojte. Jistě si k tomu řeknou své i odborníci. Já jsem zažila kompletní rekonstrukci v domečku, to už samozřejmě bez dětí, ale střechu komplet, stropy atd. Tak to bylo něco úplně jiného. Samozřejmě, záleží jaká firma to bude dělat a jaké má firma řemeslníky. Držím palce, věřím, že to v pohodě i s děckama přežijete!
Okna nám vyměnily třípokojovém bytě komplet.Byla to otázka dvou dnů. Byl duben bylo krásně, ale chladno. Museli jsme udělat místo minimálně metr od oken. Všechno zakrýt foliemi,hodně se práší,a je průvan. Nejdřív všechna stará okna odstranili,potom vsadili plastová a upevnili.Bylo by dobré,kdyby jste mohli děti dát třeba k babičce,je to jako na staveništi...a s tak malými dětmi-popřemýšlejte.
Bohudíky,máme to téměř za sebou.Tedy okna.Ale ještě se dodělává zateplení.Takže jsme bez balkonu a okna jsou zalepena folií a nejdou otvírat.Ale výměna byla vcelku bez problému.Doporučuji sehnat větší množství kartonů a položit je na podlahy.Je to mnohem lepší,než folie,nebo noviny.A přeji co nejrychlejší návrat spokojeného bydlení.
JABRAKA
Taky to máme za sebou,netrvá to dlouho,ale co jde to si dobře zakryjte,nebo odneste jinam,dost se práší.My jsme potom hned malovali,takže to byla práce na dýl,ale potom Vám to vše vynahradí...nová okna se dobře myjí,těsní,netáhne od nich-prostě je to dobrá investice.Ten úklid je náročný,ale zvládne se to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.