Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Balkon z hurdisek

Od: zpytihnev* odpovědí: 4 změna:
Ahoj, při rekonstrukci balkonu jsem ho zboural více než jsem chtěl. Složení bylo z hurdisek. Nyní mám díru mezi traverzami. Mám tam dát zpět hurdisky a na ně beton tak jak byly předtím nebo je nějaká vhodnější alternativa?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No to by chtělo vidět.Ale hurdisky se už dělají pouze necelý metr a ty patky už vůbec (dává se to na zešikmený nosník nebo přímo do íčka) ,nevíme jakou máte rozteč*nevi*.Navíc hurdis je pouze "šaluňk" a nedej bože když se dam dostane voda.Já bych to zašaloval odspoda a vylil betonem -samože armatura nebo použít PZD desky

zpytihnev*
hodnocení

Mám tam teď I profily (možná dokonce kolejnice ) takže možno zalít i betonem ale chtěl jsem aby to bylo co nejlehčí. Možná použít odlehčený beton...jestli tím kouskem ale něco získám budu muset ještě promyslet.
Hurdisky co tam byly byly přímo položené na Maltě na nosniku.

radajz*
hodnocení

0x

Hurdisky s kolmým čelem se dělají dál, tak pokud ti bude pasovat rozteč, klidně je zase použij. Za předpokladu, že dodržíš správnou skladbu.

vilik*
hodnocení

0x
Hurdisek staršího typu je pořád dost. V inzerátech se prodávají okolo 20-30 korun kus. Patky lze sehnat i za odvoz.
Pravda je, že člověk buď musí čekat, až bude něco poblíž, nebo zaplatí za dopravu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]