Dobrý den, měl bych dotaz ohledně průchodu z obýváku do ložnice. Chtěl bych zde umístit dveře nebo nějak prakticky oddělit místnosti, převážně z důvodu hluku. Aby jeden mohl spát a druhý dělat v obýváku věci jiné. Nenapadá vás něco? Omlouvám se za kvalitu fotografie, na levé straně je stěna řekněme zarovnaná a na straně pravé klasický roh. To znamená, že normální dveře tam asi vsadit nepůjdou. Předem děkuji za rady.
Já pro optickou úpravu na podobný roh dal obložky - jen pro ošetření rohů. Nad vchod jsem dal pevný závěs - těžkou látku s chlupatinou... není to 100%, ale opticky to oddělí a zvukově s ohledem na záměr sololiťáků nebo posuvných dveří - no srovnatelné...
Nevidím za pravý roh, ale předkládám k úvaze zvukově izolované šoupačky. Nepředpokládájí žádné stavební práce, pouze instalaci kolejniček, lišt a případně těsnění.
Zvukově izolovaný šoupačky je trochu nesmysl. Tudíž zbývá použití pouze klasicky otevíraných dveří. Ale pokud to nedá alespoň na 70 dveře, tak tam radši nedávej nic. Podle futer na 70 dveře potřebuješ díru přibližně 78 cm.
Opticky to klame, průchod jsem popravdě neměřil, ale méně to určitě nebude, odhaduji těch 70 možná 80 cm.
kepler*
Tak to by se tam asi futra pro šedesátky dveře vešla, ne? Takové, co se dávají do koupelen nebo WC. Obávám se, že nějaké šoupačky a skládačky nebudou dostatečně zvukově izolovat, to si tam můžeš dát rovnou textilní závěs.
krtek66
hm..v tom, případě bych udělal druhou špaletu z SDK profilu v tloušťce té zdu, aby se měla obložka co chytnout, a napasoval bych tam obožky a dveře z OBI nebo podobného krámu...simple...
Už za nějakých 4000.- koupíš dveře z tvrzeného skla včetně závěsu a pojezdů. Jako šoupačky. Vypadají tak dobře že ti nebudou ani v obýváku dělat ostudu. Dražší varianta jsou šoupačky do stavebního pouzdra. Nejlevnější pak skládací shrnovačky.
Cikán zajde na bouračku, nebo do stavebního bazaru a veme dveře s futry, které se vejdou do otvoru. Pravděpodobně levé a vyklínkuje si je s panty u vnější zdi. Při okolní mezeře do 5 cm to objede PUR pěnou.
Dávat do interiéru 60 cm dveře je dost krátkozraké. Stačí si natáhnout vazy a budeš do obýváku na televizi koukat z kuchyně protože vozík šedesátkama neprojde. Proto jsem navrhoval šoupačky, které šířku otvoru nezmenší. Pokud by byl problém v tom, že sklo nebude dostatečně tlumit zvuky z vedlejšího pokoje, dají se na stejný závěsný systém pověsit i běžné plné dveře.
sebod*
Totak má pravdu. Dávat do bytu 70ky futra je hloupost. S ničím neprojdete, za rok je budete zase bourat
krtek66
no a když člověk nemá jinou možnost tak si nevybere...já mám do wc do koupelny 2x 60cm průchod a taky žiju kdybych mohl všude narvu 80ky
paw*
Dvere 60 byly donedavna doporucene normou na WC a do koupelny. Nebo ta norma plati dodnes?
Bohužel,ten, kdo tu panelákovou normu stanovil, v životě neviděl kriplkáru. Šedesát cm je málo i na dveře od chléva, ani běžné stavební kolečko s hnojem tím neprojede natož invalidní vozík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.