Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, IPU bych nedával - měl bych obavu, že to někdo lehce utrhne i s ní. Já bych to po umístění půdovek celé natřel (napustil) čirým disperzním nátěrem (ten je voděodolný). Zdravím!
lukys - s tekutou lepenkou nemám zkušenost, ale snad by to tak šlo. Disperzní nátěr mám vyzkoušený a funguje. Sice při natírání má člověk pocit, že to jen namáčí vodou, ale při pohledu z boku je vidět mírný lesk. A nezapomeňte, že mnohdy neprší jen kolmo, ale i šikmo - tak ty cihly budou vlhnout stejně (když také stěny nenatřete disperzí).
lukys - je to nátěr, tak na věky to asi nebude. Já tu životnost neposoudím, protože později to bylo zase překryto jiným řešením (laminát), ale voda neprosakovala. Tehdy se to jmenovalo (tuším) Stavokryl, ale již se nevyrábí - dnes jsou jiné přípravky, které si jistě najdete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.