Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění domácnosti, vaše zkušenost?

Od: pinkbunny* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

chtěla bych si nechat pojistit družstevní byt. Bydlím až v posledním patře nahoře, takže bych si chtěla pojistit hlavně to, kdybych někoho pode mnou omylem vytopila, a celkově kdyby se mi do bytu někdo vloupal apod. Na internetu jsem si našla srovnání, že ročně za toto pojištění zaplatím kolem 1200Kč. Jaké jsou vaše zkušenosti, ceny a s jakou pojišťovnou jste nejvíc spokojeni?

Děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Murphyho zákon pojišťovnictví:
Pojistka se vztahuje na vše ostatní kromě toho co se doopravdy stane:)
Volte pojišťovnu podle zkušeností kamarádů,kolegů,nikoliv podle toho co Vám navypráví dealer.

pna
hodnocení

1x

Docela dobrý srovnávač pojištění včetně pojištění majetku (nemovitosti a domácnosti) od různých pojišťoven je na pojisteni.9in.eu/.... Je tam možnost nezávazně si nechat spočítat pojištěni od různých pojišťoven a pak podle toho případně vybírat podle ceny, co všechno zahrnuje, pojistného plnění atp.. Mají tam u některých pojištění i nějaké slevy.

hodnocení

1x

Já jsem pojištění domácnosti definitivně zrušila hned, jak přestali proplácet poškozené motory a nelituju. Když si spočítám za ta léta, kolik jsem ušetřila, tak se mi už může stát doma cokoliv a nemůžu na tom prodělat!

iz*

Já jsem pojištění domácnosti neměla nikdy. Když spočítám, co jsem za ty roky ušetřila, vydělala bych na tom, i kdyby teď "odešlo" všechno najednou...

Nezajímejte se o cenu, ale o rozsah pojištění a výluky. Pojištění jsem měl vždy a když spočítám škodu po zatoulaném blesku, tak jsem ještě minimálně deset let v plusu.

xart*
hodnocení

1x

Asi před 2 měsíci jsem si pojišťoval družstevní byt u Allianz (3kk, 68m, 5.patro, panelák, bezpečnostní dveře) vč. pojištění odpovědnosti. Docela důkladně jsem si pročetl podmínky, vyházel pojištění co se mě netýká.

Zařízení je pojištěno na 500 tis, byt jako takový ne, to by mělo mít pojištěné družstvo jakožto vlastník, pojištění odpovědnosti mám bez spoluúčasti na 5 mil (když máte spoluúčast a vytopíte třeba 8 bytů, tak vám pojišťovna každý byt napočítá jako jednu událost a z toho budete platit spoluúčast, tak že třeba u 8 vytopených bytů a spoluúčasti 1000,- Kč by jste musela zaplatit 8 tis ;).

Roční pojistné za domácnost 2540,- Kč a pojištění odpovědnosti 1493,- Kč s nějakou slevnou celkem 3595,- kč ročně / 300,- měsíčně. Jinak jsem taky neměl pojištění asi 10 let, ale v baráku u bráchy hořelo, mám děti a přeci jen jistota je jistota a 300,- Kč měsíčně mě nepoloží.

Dříve byl panelák pojištěn u Kooperativy, ale když došlo k pojistné události tak nechtěli plnit, aktuálně u Allianz plnily bez problémů.

hodnocení

0x

Právě hodlám odejít od České pojištovny,za vytopený byt jsem dostala mizivé 3 tisíce po letech platby bez škod a ještě mi nezaplatili ani zničené knihy z knihovny, protože prý nejsou moje a knihovně jsem musela dát skoro 1000 Kč.

pinkbunny*
hodnocení

To je šílené. K České bych nikdy nešla. Také s ní nemám dobré zkušenosti.

ahoj u české sem byl taky a utekl jsem ke kooperativě a jsem s ní celkem spokojenej loni mě praskla hadice od pračky a všecko zaplatily i když měli teda nejaky keci o krácení ale nakonec to dopadlo dobře dneska si nevybereš

hodnocení

0x

Co se pojištění domácnosti týká, mám dobré zkušenosti s Generali a s ČSOB Pojišťovnou.

Ovšem základ je dobrá smlouva, kterou si musíte před podpisem dobře přečíst, především pojištěná rizika a výluky z pojištění. Pak vás nepřekvapí, když pojišťovna řekne, že z těch a těch důvodů nebude plnit;)

Spousty lidí si smlouvu ani nepřečtou, podepíšou a pak se diví, když na ně pojišťovna udělá "dlouhý nos"*smich*

doplněno 17.08.17 22:40:

Nejspíš všichni, kteří pojištění domácnosti odsuzujete, bydlíte v rodinných domcích a zatím jste měli kliku, že jste neměli pojistnou událost.

Já bydlím sice ve svém, ale v činžáku. A pojištění domácnosti včetně odpovědnosti za způsobené škody už mi ušetřilo tolik, že do smrti zaplacené škody nezaplatím na pojistném. A to šlo vždy jen o vodu: 1x přívalový déšť přes otevřené střešní okno na součásti bytu - půdě, v obýváku pod půdou stálo 10cm vody, 1x prasklá "pancéřová" hadice přívodu k vodovodní baterii v koupelně - vymalování skoro půlky bytu pod námi a drobné škody na dvou dalších spodních bytech, a 1x mnou špatně utažené spoje hadic při rekonstrukci kuchyně - vymalování a oprava štuku ve spodním pokoji a související práce za cca 28.000,-Kč. Kdybych neměl pojištěnou domácnost, asi bych se z toho těžko vylízal.

pohanka*
hodnocení

0x

Hasičská vzájemná pojišťovna.

vas

Souhasím !

hodnocení

0x

Já jen doporučím si k pojištění domácnosti přidat doplňkové připojištění odpovědnosi ( takzvanou pojistku na blbost).

Tigra - poznámka k té pojistce na blbost u České pojišťovny:

Praskla hadička ke splachovači a vytopilo to byty 2 patra dolu. Pojišťovna odmítla zaplatit pojistku z odpovědnosti, protože hadička byla jen rok stará, takže majitelka bytu tím, že starou spuchřelou hadičku včas vyměnila, vlastně nic nezanedbala, Nebyla tak splněna podmínka, že škoda musí vzniknout z nedbalosti. Kdyby praskla ta stará, s proplacením škody by nebyl problém. *bzum*

Nevěříte? Je to sice na palici, ale Věřte! Stalo se před 2 roky.

Hádám, že vám pojišťovna vysvětlila, že za škodu nezodpovídáte, tudíž za vás nemusí škodu platit a platit že ji nemusíte ani vy

magdon: Jak mohla pojištovna vědět že hadička je rok stará? I na tu starou se pojistka z nedbalosti by se nevztahovala Hadičku byste musel poškodit nějakým svým činem. Jinak na vytopení se vztahuje pojiska bytová nebo domovní.

doplněno 20.08.17 15:14:

Ještě doplním je lepší pojistku platit a nemít žádnou pojistnou událost než neplatit a pak plakat kolik peněz musím zaplati za spůsobenou škodu .

bulik*
hodnocení

0x

Také doporučuji navštívit Alianz. Oni vás povedou, vyzpovídají a udělají vám návrh na jednotlivá rizika v bytě, ten vám vytisknou a uvidíte které pojištění rizika co stojí. Mají to přehledně udělané, platby za pojištění rizik si můžete podle vytištěného proškrtat nebo přidat a můžete si sami posčítat(ceny jednotlivých rizik) co by vás to celkem stálo a podle svého limitu upravit. To, že to mají sčítatelné je vynikající věc, je hned jasno!

jurajjuraj*
hodnocení

0x

hlavne se vyhnete takovym pojistovnam jako je UNIQA

To mě zajímá. Mám tam za velmi výhodných podmínek pojištěná dvě auta, bez pojistné události. Můžete mi napsat vaše konkrétní zkušenosti?

hodnocení

0x

Já mám spíš strach, že to není pojišťovnou, ale přímo tím likvidátorem... V jiném městě to bude likvidovat někdo jiný a výsledek bude také jiný...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]