Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dveře nesedí do futer

Od: pajalee odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, mám takový problém,koupila jsem dvere v Baumaxu a některé mi po nasazení nejdou zavřít, jakoby byly tlustší. Délka dveří je v pořádku, futra máme všude stejná, lze toto nějak upravit, dveře jakoby trochu od futer oddálit? Předem děkuji za rady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vysadte dveře ven a zasroubujte všechny panty dveří hlouběji. Všechny o stejný počet otáček. Klidně téměř na doraz.
Zrovna jsem to dělal. Pokud by dřeli u strany pantu, tak naopak vysroubovat kousek ven.

PBPJK!Pokud jsem dobře pochopil otázku,tazatelka píše,že má dveře" jakoby" tlustší,ne širší,což by šlo upravit zašroubováním pantů.Měl jsem před časem stejný problém shodou okolností také v Baumaxu u polských dveří.Zjistil jsem,že jeden pant-tuším horní -byl zavrtán asi o 1-2 mm blíž k vnější straně dveří(jakoby vyosený),takže dveře nešly dovřít (drhly o zárubeň). Reklamaci uznali až po delším dohadování-zkoušeli nasadit dveře do volných zárubní-tam problém nebyl,protože plech se ohnul ale v zazděných zárubních dveře dovřít nešly.SPB!

hodnocení

0x
Na slušně vychovaných futrech se dají panty štelovat.
Pokud máš plechový futra, tak tam to nejde a musí se pant velkým hasákem jakoby rozbalit, tím se dostanou dveře dále od futer a nebudou šponovat.

Nevím ale hodně jsem viděl ale takové slušně vychované futra jsem ještě neviděl .Dokonce ani ne zárubně. Jedině takhle slušně vyhované panty na dveřích,které jsou stavitelné!Jinak pokud se pant "hasákem jakoby rozbalí" může dokonce celý vypadnout!Toto bych nikda nedělal,jedině s "autogenem" a převařit panty!

Jen malé doplnění pro tazetele Pokud nejsou dveře atyp,pak jsou panty standartně umístěny ve stejné výšce ,falce devří také takže jedině dle rady níže povyšroubit pant dveří nebo naopak zašroubit!

No vidíš, já takovýhle slušně vychovaný futra neboli zárubně viděl. Pravda, plechový nebývají.
Nerozbaluje se celý pant, nýbrž jen jeden dva milimetry, víc není potřeba.
Prostě je potřeba dostat pant dál od futra. U normálních, slušně vychovaných futer, se pant o otáčku či dvě poleví. Když není štelovací, není co polevit a musí nastoupit jiné metody.
Šroubování pantů na křídle nepomůže, to je tím, dveře z hobby mega super krámů se jen jako dveře tváří, ale jinak to je naprostý paskvil.
alten*

Aby dveře dobře "lícovaly" , používám podle potřeby oba způsoby ( zašroubovat/vyšroubovat , v případě nutnosti i přihnout čepy na kovové zárubni ). Zatím se žádaný výsledek vždy podařilo dosáhnout.

doplněno 13.08.17 04:32:

to adetouk: "Vyosení" pantu jsem naštěstí nikdy nezjistil, ale někdy se objeví rozdílná rozteč pantů na dveřích a čepů na zárubni. Drobný rozdíl řeším přibroušením pantů na dveřích.

pajalee
hodnocení

Děkuji za radu,sroubovani nepomohlo, ale prihnuti cepu na zarubni zatim funguje, ještě dvoje dvere :)
pajalee
hodnocení

Přesně jste to trefil, jako dveře to vypadalo super,az do chvíle nez se s nimi začalo pracovat.
Je to tak, chvíli před tím jsem montoval nové dveře a to samé... Krásně sedly, ale zavřít nešly. Byly o 3mm jakoby širší. Chvílí jsem přemýšlel, co se stalo. *smich*
Pak mi to seplo, panty DVEŘÍ jsem zasrouboval o 4 otáčky, skoro maximum a uaaa sedlo to. *ua*
pecenkav*

Dost dobře si nedovedu představit, jak někomu přijedu seřizovat dveře do bytu v paneláku s autogenem, ten by mě hnal.

pecenkav*

A co třeba futra do porobetonu a nebo do sádrokartonu, ty ti nic neříkají? Ty stelovací panty maj.

Jinak panty u starších futer se rozbaluji při montáži nových typů dveří každou chvíli a jde to i normálníma sikovkama.

pajalee
hodnocení

Jo jo,sikovky to nakonec vyřešily

pajalee
hodnocení

Ráda bych všem poděkovala za pomoc a rady!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]