Nejste přihlášen/a.
Na reklamy v internetu většinou neklikám a příliš se jich nevšinám. Dnes mne zde na poradně výjimečně zaujala reklama na snížení účtu za tlektřinu a tak jsem se nechal zlákat a kliknul jsem na ní. Byl jsem si téměř jistý, že to bude nabídka na přechod k některému dodavateli elektřiny. Ono to je ale nabídka nějakého přístroje Tesla Saver eco která údajně stačí zapojit do zásuvky a ten pak snížuje spotřebu elektrických spotřebičů. Nějak důkladně jsem to celé nepročítal, ale připadá mi to celé být docela dost podezřelé. Všude tam píšou kolik elektřiny se dá tím ušetřít a nikde jsem nenašel nic o tom na jakém principu to pracuje. Našel jsem pouze, že to zlepšuje kvalitu doručené elektrické energie, optimalizuje její distribuci, odstraňuje parazitické chyby a prodlužuje životnost přístrojů. Celé tak jak to prezentují mi to připadá docela dost podezřelé a že hlavním cílem je oblbnout lidí a vylákat z ních peníze za nějakou asi blbost. Zajímá mne co si o tom kdo nyslíte a jaký máte na to názor?
Zmiňovaný odkaz moje-rada.net/... a i vlastní stránky výrobku nejlepsi-doporuceni.com/... (záměrně jsem nepoužil zkracovač URL) vedou do Slovinska. Je zde sice uvedena i slovinská poštovní adresa, ae ta může být smyšlená. A už vidím, jak po 44denní nespokojenosti vracíte výrobek do Slovinska (již cena přepravného nebude zanedbatelná) s nejistým výsledkem vrácení peněz. Na "certifikátu"vrácení peněz je vystavujcíí jakási Evka Nosek, vystaveno v Praze 2017. Většinou tyto zahraniční firmy, co se týče vrácení peněz nebo reklamací, vůbec nekomunikují. Sice je v jakýchsi "pravidlech a podmínkách"(vyskakovací okono) umístěných na webu nejlepsi-doporuceni.com/... uvedeno: "V případě, že dojde k nedorozumění, můžete poslat žádost o soudní smír pomocí tohoto odkazu: webgate.ec.europa.eu/.... Tato smírčí alternativa je možná pouze, pokud žijete v EU, a pod podmínkou, že má obchodník místo podnikání v EU."Tento odkaz je již samozřejmě seriozní, funkční.
Dole na webových stránkách výrobku je uvedeno: TV Prodaja d.o.o., Dunajska 113, 1000 Ljubljana, E-mail: jakub.novak@prijemnenakupovani.com.
V "pravidelch a podmínkách"(vyskakovací okno) je pak uvedeno jako prodávající:
DO in d.o.o.
Dimičeva ulica 16, 1000 Ljubljana, Slovenia
ID registrace: 6626599000
IČO: 58173641
Registrace na soudu: Srg 2014/25613 / 05.06.2014
Nechal jsem stránku chvíli puštěnou. Začínalo to cca na 23 posledních kusech. Přibývaly hlášky o objednání výrobku a hlášky se spokojeností s výrobkem s takovou kadencí, že za den musí tento výrobek vlastnit každý obyvatel planety. Počet skladových zásob se zastavil na posledních 2 kusech, ale hlášky o nových objednávkách a spokojenosti proudit nepřestaly.
Inu, tržní ekonomika a právní prostředí zavedené majitelem letiště - co není zakázáno, je povoleno - umožňuje existenci takovýchto šmejdů.
Tak se mi jeví,že byl vynalezen další zázrak,jak tomu bylo v Rakousku.Tam vynalezli zásuvku,kterou prodávali za cca 30000.-Kč a měla tu přednost,že rozpoznala el.energii dodanou z jaderných elektráren.V kladném případě energii vracela do distribuční sítě.Věříte,že lidé byli tak hloupí,že ji kupovali?Tento výrobek je něco podobného v bledě modrém.Je pozoruhodné,že za takovéto podvody ještě někdo nesedí.
Ano jedná se o stále stejný podvod, jako předtím s Energy Saver teď nevíc ještě ECO. Jsou to "šmejdi"v bleděmodrém.
dtest.cz/...
kurzy.cz/...
cz.energyhub.eu/...
skutecnosti.cz/...
24zpravy.com/...
novinky.cz/...
HAHAAAhaaaahaaaaaaaa - atd... Už jsem smíchem na zemi. Jedno takové "šetřící" zařízení jsem se snažil vyrobit, když mi bylo asi 16let. Je to skoro 40let. Fungovalo na principu totálního zhoršení účiníku (dnes už to můžu napsat, pač mnoho života mi již nezbývá...) odebíraného výkonu, s čímž se nedovedly klasické elemag. eletroměryzaložené na Foucaltových proudech) díky setrvačnosti systému vyrovnat. Zařízení, na kterém jsem pracoval skoro 3 měsíce, mělo cca 60kG, 44 výkonových tyristorů, 80 velkokapacitních elytů (tehdá 2G/160V), diody nepočítám...Vše řídila logika složená pouze z TTL obvodů Tesla, Rašn, NDR - no prostě celé to bylo ze součástek RVHP. Normálně se to zapojilo do zásuvky 220 V a na výstupu byl výkon 220 V/ 2kW, který ani nepohnul s elměrem. Tak tomu jsem říkal fakt "šetřič" , ale dnes nevím, proč jsem to dělal, když kWh stála tehdá 25hal - prostě bavilo mě to!l Nikdy se to zařízení ani nezaplatilo, protože tehdá byla cena výkonových eletronických součástek astronomická..., a to jsem předpkládal seriovou výrobu, tak jako u zesiků a barevek, co jsem tenkrát vyráběl. Dnes je to již s eletronickejma elměrama horší, zvládnou správně wattově načíst i mizernej účinník, ale možnost tu je... Navíc s dnešníma výkonovýma fetama a superkondy by se to realizovat nechalo - to by byl ten správnej "spořič" ! Jenže na to já už nemám síly, roštuju tady v kamnech, co nechtěj topit... Alfi.
Tohle je jediný správný komentář - ovlivnění účiníku cos fí - bateriií kondensátorů - jenže to funguje hlavně a jen u induktivních zátěží. Bohužel ty největší spotřebiče v domácnostech jsou zátěžš ohmické - to jest vytápění a vyhřívání. Ty také mají největší spotřebu a na ně to bohužel nefunguje. Jinak řečeno - TESLA SAVER ECO je normální podvod.
Určitě je to skvělé, alespoň pro prodejce. A těch kladných ohlasů vkládaných po pár minutách. Podle toho jste snad jediný, kdo to ještě nemá.
Opravdu to nefunguje a nikdy fungovat v domácím prostředí nebude. průmyslu sice něco existuje (kompenzace učiníku), ale to je opravdu jiné tema a jiné technické provedení...
Snáď chceli touto reklamou povedať,že vynašli Perpetum mobile.Pozor na dve veci.Za prvé-píšu,že užívateľom už po mesiaci začali chodiť účty až o napr.50 percent nižšie.Účty predsa chodia na konci zúčtovacieho obdobia po odpise stavu elektromerov-u nás 2x do roka a podľa stavu sa následne upravujú mesačné platby na budúce obdobie.Čiže nepravdivé.Ušetrenie až 75 percent el.energie?Absolútny nezmysel,pri nezmenenom výkone spotrebiča.To by sme mohli zrušiť časť elektrární...Zohnal som si to,je to šmejd,podvod.Kedy kliknete na ich stránku,vždy práve majú akciu,zajtra to bude o polovicu drahšie atď.ˇAno,kompenzácia účinníka na el.staniciach napr.na základe kondenzátorov,je niečo úpne iné...
Ano, pro prodejce je to určitě velmi skvělé. Pokud jde o ty komentáře tak to snad musí být něco zázračného když to úplně každému funguje a šetří elektřinu.
Je vám doufám jasné pane alkone, že ty komentáře jsou také podvod? Někdo s ne moc bujnou fantazií a průměrnou inteligencí se snaží vzbudit dojem regulérní diskuze. Ale je nade vší pochybnost, že je to fake.
still10k: Ano to mi je samozřejmě jasné. Nikde jsem nepsal, že tomu věřím. Jen nemyslící blázen to může brát vážně a tím já nejsem.
Za zeptání nic nedám, víte radši se ujistím, pro jistotu. Lidé jsou různí, i někteří vysokoškoláci věří takovým pitomostem, to byste koukal
Je asi dost takových co tomu uvěří a naletí na to a tak to zkouší dokud to jde. Nechápu ale jak vůbec takové stránky a reklama na to můžou existovat když je jednoznačně jasné, že je to podvod a klamání lidi. Co na to policie? Těch to nezajímá? Vždyť to snad musí být trestné a nějaký zákon by se na to dal snad uplatnit.
Asi vrátím maturitní vysvědčení a x-certifikátů. Nechápu jak ČOI tohle tadym může vůbec nechat vystavené. Prostě podvod na důvěřivé lidi. Například topné spirále , nebo žárovce je naprosto fuk jestli je v síti nějaké rušení ,malé podpětí či přepětí a pod. Pořád bude brát stejně. Tdy přesněji s nižším napětím přes topení teče méně proudu , ale také se zároveň vytvoří méně tepla, takže pokud potřebujete vytvořit nějakou energie v joulech, tak to musíte nechat puštěné déle. Výsledek je ten, že vás to bude stát naprosto stejně. Co se týče fitrování napětí, tak to dělá každý zdroj v zařízení, která to vyžadují. Součástky toho filtru stojí maximálně desítky korun! Na spotřebu to ale nemá žádný vliv ! Když chcete ušetřit, tak používejte led osvětlení s automatickým spínáním, bojler z co nejlepší izolací, protože ta jediná má vliv na jeho spotřebu a to ještě jen v případě, že ho máte někde v chladnu. Protože boiler v koupelně maximálně trochu ohřeje zároveň vzduch a tak topení koupelny musí topit o to méně.
A navíc je tam napsáno, že pro velký zájem jsou dodávky toho přístroje limitované. Ale zrovna dneska, teda v sobotu ho skladem mají. Měli i v pátek a budou mít i ve středu příští týden. A vůbec pořád. A úplně nejlepší je ten, který tento přístroj doporučuje hned v úvodu. Ten dokonce píše, že odjakživa hledal jak uspořit energii a že k tomu používal i magnety, (což je trestné, protože to je krádež) a že ty magnety doporučoval všem kdo ho o radu žádali a že prý měl štěstí když to pak u některých prasklo a oni museli platit pokutu, protože ti lidé ho nikdy neudali. Veřejně se ten "chytrák" přizná ke krádeži a ještě si tam dá svou fotku.
Aha, tak to já nevím, protože většinou na takové nabídky vůbec nereaguji. Tady jsem se koukla, protože jsem četla otázku.
Ty doporučující texty jsou nesmysl. stačí trochu hledat a zjistíte, že spoustu výrobků pochybných kvalit "doporučují" jedni a ti samí lidé podle fotky, ale pod různými jmény, takže je jasné, že ty konkrétní doporučující nelze identifikovat, protože neexistují
suzymon: Snad tomu nevěříš co je tam psané. Jsou to jen vymyslené kecy aby měli čím oblbovat lidí. Možná ani ten pán na té fotce není autorem toho textu.
Ne, nevěřila jsem tomu. A tomu přístroji už vůbec ne. Ale bylo m i divné, že něco takového veřejně plácá.
suzymon: Ono se ani není čemu divit když policií to asi nezajímá a nic proti tomu nedělají, Google jde hlavně o peníze které mají za zobrazování reklamy a co se reklamuje to už jich asi také nezajímá a stejné je to s provozovatelem webhostingu a registrátorem domény. Není nikdo kdo by proti tomu zasáhnul a tak takoví lumpové si klidně oblbují a klamou lidí a asi vydělávají na tom nemalé peníze.
V domácnostech (spotřeba elektřiny je měřena klasickým elektroměrem) žádné podobné zařízení fungovat z principu NEmůže. Výrobci těch šmejdů (není to první, před pár lety nabízel jiný web něco podobného pod jiným názvem) sázejí na to, že jen malé % čtenářů má dostatečné elektrotechnické vzdělání, aby to poznalo.
Univerzální rada : než si něco podobného koupíte, zeptejte se odborníka - jistě jej najdete mezi příbuznými, známými ...
Je mi s podivem,že v dnešní pohnuté době ještě někdo nenabízí přístroj alá perpetum mobille.To by se koruny točily-.
JABRAKA
Ahoj, mrkněte sem www.skrblik.cz/blog/tesla-energy-saver-eco-je-podvod-recenze-pristroje-mela-necekanou-dohru/
narazíte tam na : Tesla Energy Saver jsme rozšroubovali. V útrobách velké krabičky se moc součástek neskrývalo: jen jednoduchý elektrický obvod s dvojicí zelených LED diod a kondenzátorem s kapacitou 5 μF.
Nenašel jsem informaci na jaké napětí je kondenzátor, ani jak je zapojen...?:-?
Pokud by byl připojen na síťové napětí, měl by funci asi takovou, jako kondenzátor v zářivce.
Pokud by byl zapojený v obvodu pro rozsvícení LED, tak by nedělal ani to !
Rozhodně úspora energie pokud nějaká, tak mizivá ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.