Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,zajímalo by mě zda si soukromá osoba může vybudovat vjezd ke své nemovitosti na obecním pozemku ,která bude napojena na obecní cestu. Jedná se o příjezd asi 15m a budou zde potřeba zemní práce - vybagrování do hloubky 1 metru. Kde by pravděpodobně měla být opěrná zed? Jinak dojde k vyplavovní zeminy ze břehu(boku) cestyTřeba gabiony a podobně. Musí mít pozemek odkoupený,když si stavbu bude financovat sám? Nebo to může vybudovat na své náklady i naobecním pozemku,když mu dají souhlas? Budu já jako soused obeznámen o stavbě příjezdové komunikace,když můj pozemek sousedí s obecním pozemkem,kde se budou provádět stavební práce? děkuji za info.
Budování komunikace z vaší otázky je stavba, která podléhá Stavenímu zákonu č. 183/2006Sb. a Silničnímu zákonu č. 13/1997Sb. Takže bez splnění podmínek z obou zákonů pro její stavbu ji nelze realizovat. Momentálně bohužel nemám čas hledat příslušné §§, na to si budu moci sednout nejdříve v pondělí.
Moc Vám děkuji za kvalitní odpověd. Jedná se jen o výjezd z obecní asfaltové cesty na zahradu majitele chaty. Cesta se bude napojovat hodně šikmo pod uhlem asi 23 stupnů ,tak při šířce kolem 2,5m bude nájezdová hrana kolem 6 metrů v cestě jí stojí břeh o výšce 90 až 100 cm. Soused nabídl obci že si ji zaplatí ze svého,protože vím,že si moc neláme s tím jak to bude vypadat tak mám obavu,že břeh odbagruje a s nějákou opěrnou zdí si hlavu lámat nebude.rozhodně do toho nebude cpát peníze Ta opičárna bude před moji novostvbou. Přitom to samé lze provézt o 15 metrů níže kde už je jen jeho chata.Nevím si rady jak to správně zastupitelstvu obce vysvětlit,proč dělat cestu přede mnou,když to jde i u něj? v obou přípapdech se bude bagrovat jen obecní pozemek. Jsou nějáké normy,zákony,nebo předpis jak u nemovitosti udělat příjezdovou cestu. Mě omezovat nebude,jen jde o to,že ten břeh je osázen smrky a břízami a to pujde k zemi.pohled na vybgrovný rygol nebude taky moc zajímavý Budu obeslán uřadem o záměru cesty,abych podal námitku. Nacházíme se v pásmu přírodní rezervace v CHKO Český ráj.Děkuji moc z radu s pozdravem Jirka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.