Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dělám rekonstrukci bytu a nyní jsem zboural jádro a chystám se na vyzdívání z porobetonu.
Podlaha pod jádrem se tolik prohýbá, že se bude muset vyhodit.
Tím pádem vznikne velký skok mezi chodbou a podlahou koupelny/WC - cca 7,5cm.
Nejprve vyzdím příčky a poté přijde ona podlaha v koupelně zvlášť a WC taky.
Chtěl bych se Vás tedy zeptat, jak přesně řešit zvýšení?
Vylívat to celé betonem bych nerad.
Je možné vyčištěný betonový základ pořádně napenetrovat, podlahový polystyren taky napenetrovat a přilepit ho k podlaze flexi lepidlem? (lepidlem by se to i vyrovnalo, nevěřím, že by podlaha byla úplně rovná), poté na podlahový polystyren dát jednu vrstvu flexi lepidla na ní hydroizolaci (asi tekutá lepenka) a na to opět flexi lepidlo a do nej dlažbu?
Nebude mi to potom v koupelně praskat? Dilatace mám udělat když použiju flexi lepidlo?
Předem děkuji za rady
Mihal
Nevím,k čemu by byla penetrace.Polystyren se dá velice efektivně přilepit nízkoexpanzní pěnou.Pokud je nutná tepelná izolace,,je polystyren v pořádku.V paneláku bych volil jako podklad a zvýšení podlahy spíše deskové materiály,hobru,OSB,nebo rigidur,´.Hydroizolace přijde až pod obklady.
JABRAKA
Díky za odpověď.
Takže pokud není potřeba tepelná izolace je polystyren nevhodný?
Jaký je tedy rozdíl mezi polystyrenem a OSB? Tento polystyren je přeci určený na to, aby se po něm chodilo. Když se na něj dá lepidlo a perlinka a na to dlažba, tak se váha roznese a nic nebude praskat nebo se mýlím?
Jde mi hlavně o to, aby když obložím stěny i podlahu, tak aby to na podlaze i v rozich nepraskalo a abych co nejrychleji zvednul podlahu o dost rapidní skok.
Navíc, když bych potřeboval tepelné plastnosti-tak píšete že je polystyren v pořádku, takže je to tedy mozné tak jak jsem psal v prvním příspěvku?
Díky m.
Rozdíl mezi OSB a plystyrenem je v roznášenjí síly. Polystyren je bodově dost deformovatelný, ale v ploše unese relativně dost. Aby fungovalo vaše řešení, tak byste musel dát polystyren a na to OSB deskym tím zajistíte roznášecí vrstvu.
Jinak, pokud to budete betonovat, tak si dejte pod dlažbu topný kabel.
7,5cm máte krásně na to si dát do koupelny sprchový kout, který bude mít zapuštěný odpad...rovný s podlahou..a žádný polystyren ani OSB...beton! ta koupelna není tak velká aby se to nedalo vybetonovat
To mi je jasné, ale odpady jsou ve stoupačce vyvedeny těsně nad betonem který zakrývá stoupačkovou díru a s tím se hýbat nedá-takže odpad musí být stejně výš.
Myslíte tedy, že by se oněch 7,5 cm udělalo tak, že by se položil asfaltový pás a na to rovnou beton na vyrovnání do potřebné výšky?
Děkuji
m.
Pokládat asfaltový pás pod beton je zbytečné.
Kolem stěn 1cm polystyren, nalepit do výšky budoucí podlahy třeba nízkoexpanzní pěnou.
Koupil bych kus igelitu, pečlivě slepil "vanu" ve tvaru koupelny, výtáhl k polystyrenu. Polystyren i igelit se po zabetonovaní ořízne. Na beton je pak možno aplikovat tekutou hydroizolaci a obkládat.
Ideálně mít už koupené obklady, ať víte o kolik dělat beton nižší.
To znamená těch mých 3,85 m3 vylít 25pytlema 25kg betonovyho potěru.
Můžete mi ještě pro jistotu říst správný postup při zvednutí podlahy za pomocí podlahového polystyrenu, aby mi pak někde nepraskali spáry a podobně?
Děkuji moc za odpověď
M.
Mě vyšlo 20 pytlů, pokud uvažuji tloušťku 6,5cm a 1cm nechám na dlažbu.
To je tak 2200Kč.
Dobrý den,
doporučuji Vám použít podlahový polystyren 2 cm. Dejte ho přímo na očištěný nosný panel. Po obvodu místnosti dejte miralonový dilatační pásek, aby následný podlahový beton nebyl nikde přímo spojen s obvodovým zdivem Dále přímo na tento polystyren proveďte betonovou podlahu v minimální tl. 5 cm. Tím byste měl být +/- na současné úrovni podlahy. Následně můžete provést hydroizolační nátěr, na který rovnou můžete flexi lepidlem obkládat.
S pozdravem,
Jiří Vrzal, PANELREKO s.r.o.
Zdavím,všechny způsoby jsou zajímavé,pokud máte cca 30dní času před položením dlažby, dle norem a tech.listů betonu ( popř. potěru ) by doba zrání a odstranění vlhkosti měla být kolem 30dní.
Nejjednodušší způsob doporučuji velké díry na podlaze zamazat např.sádrou, zajít na dektrade kalkulátor ( online na internetu) a udělat tam suchou výstavbu podlahy, např. fermacell s podsypem, vše vám to spočítá kolik čeho potřebujete,při 7.5cm výšky doporučuji 5cm podsypu fermacell a na to sádrovláknité desky fermacell podlahový prvek 2,5cm ,jednoduché, rychlé ,do pár hodin pochůzné,na to se dá aplikovat ( pokud budete mít v rovině položené podlahové desky ) přímo hydroizolace a na to dlažba.
Nejjednodušší a nejrychlejší způsob, než složitě dělat polystyren na to udělat vanu na to beton atd atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.