Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nastěhovali jsme se s přítelkyní do bytu, pár týdnů klid ale asi přede 2 mesíci se syn sousedky ( cca 16letý) začal hlasitě projevovat u hraní PC her. Potíž je v tom,že dost často vykřikuje na své spoluhráče i ve 2 ráno, přičemž ložnici máme od jeho pokoje přes stěnu. Pokoušel jsem se x krát dozvonit, ale přes sluchátka zvonek neslyší. Jeho matka bohužel je velice často na noční a otec u nich nežije. Přes den se přede mnou chlapec ukrývá a dveře neotevře, i když ho za nimi slyším, že se jde podívat, kdo zvoní, takže veškerá snaha o rozumnou domluvu padla. Jeho matka se chová stejně. Co mohu udělat? Vzhledem k tomu že v noci neslyší zvonek, napadlo mne mu shodit na chvilku jistič, ale to mi příjde dost nevhodné. Máte někdo podobnou zkušenost?
Co si počkat si na jeho matku až půjde z práce? Pokud se bude aktivně vyhýbat domluvě a zapírat se, pak bych to řešil s nějakou autoritou v domě. Nemáte něco jako bytové družstvo?
Elektřinu jim radši nevypínejte, při náhlém výpadku energie je určité procento pravděpodonosti, že mu poškodíte PC a to by bylo máslo na hlavě hned na jiné straně.
Zdravím, když domluva nepomáhá, já osobně bych si udělal predstěnu ze sádroše, není to žáden zázrak, ale trochu by to mělo pomoct. Co průchody od topení? Kdysi jsem slyšel souseda pode mnou jak telefonuje od té doby co jsem průchodku utěsnil neslyším vůbec nic.Taky kouknout na zásuvku kabelovky,jestli mate v pokoji, to bývá taktéž dobrý zvukovod.
byt je čí? Nájemní? Družstevní? Osobní? V případě nájemního nebo družstevního lze tento problém řešit s pronajímatelem bytu, který ho z bytu může vystěhovat. V případě osobního vlastnictví stačí zavolat policajty a těm otevřít musí. Dostane párkrát pokutu za rušení nočního klidu a bude...jednouché řešení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.