Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč zavirat vodu?

Od: zuza* odpovědí: 15 změna:

Nevite proč se musi zavirat privod vody k pračce po ukonceni prani? Obcas na to zapomenu a je to neuzavrene az do dalsiho prani cca tyden i vic dni, pracka je jinak normalne vypnuta i od site a zatim se nikdy nic nestalo, ale i v navodu je pokyn uzavrit vodu a otevrit az pred dalsim pranim. Co by se tak mohlo stat, kdyz voda prece potece az po zapnuti pracky...?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

5x

Je to jen takové bezpečnostní upozornění. Časem může pračková hadice, ventil na pračce prasknout, a po dobu vaší nepřítomnosti vam zaplavi byt voda které pod tlakem protože docela dost.

hodnocení

3x

Je to bezpečnostní důvod, který jsme v našem domě za 9 let ani mí rodiče za dobu mého života nikdy nepoužili. Nicméně já i rodiče máme v domě-v místnosti u pračky kanálek pro případ nehody.

hodnocení

2x

Zdravím, mám vlastní zkušenost z dřívějška. Naštěstí v rodinném domě a byli jsme doma. Hadice praskla, to byl šustot. Kanálek jsme měli také, ale při dnešních cenách vody a kdyby tekla delší dobu ...*ee*

hodnocení

1x

"...kdyz voda prece potece az po zapnuti pracky."

Proč si tohle myslíte? Přívodní hadice je mezi kohoutem a pračkou, takže když praskne (stává se zřídka, ale stává), to že je pračka vypnutá není podstatné. Pokud bydlíte třeba v paneláku, během několika minut vytopíte všechny byty pod Vámi až do přízemí.

hodnocení

0x

Kohout se zavírá, aby netekla voda, když praskne hadice.

mot
hodnocení

0x
je to alibismus vyrobce. nezaviram, verim a mam pojistku.
to bych musel zavirat vodu doma komplet...

"...nezaviram, verim a mam pojistku."

A není jednodušší otočit kohoutkem, než následně běhat po pojišťovnách a vyřizovat téměř nedobytné plnění (pojišťovny se budou bránit zuby - nehty)? Dohadovat se s vytopenými sousedy? Uklízet a napravovat škody v bytě? Myslíte, že za Vás přijde pojišťovák vyměnit koberce, vytřít podlahu a vymalovat?

Připomíná mi to vtip na úrazovou pojistku - "To budu radši pojištěnej, než abych byl nadosmrti mrzák".

mot
privod mam za susickou, nebudu ji prece pokazde odsouvat. stejne tak bych mel vypinat privod u mycky. a jak pisu,nakonec bych asi skoncil s vypinanim hlavniho privodu do bytu. kdyby treba praskly hadice k baterii u drezu.
a pak taky treba vytahovat vsechny spotrebice ze zasuvky, kdyby zacal nejaky horet...

jabraka*
hodnocení

0x

je třeba si uvědomit,že uzavírací elektrický ventil je umístěn na přívodu až v bloku pračky.Je tam voda,elektřina a ventil je neustále pod proudem.i pod tlakem vody.Stát se může leccos.

JB

"...ventil je neustále pod proudem.i pod tlakem vody."
Nikoliv, ventil je sice pod tlakem vody, ale ne pod napětím (tím méně pod proudem ;)). Ten ventil je zavřený bez napětí (v klidu), připojením napětí se otvírá.

hodnocení

0x

Od doby co jsme měli první AP jsme nikdy nezavírali,když jsme v minulosti jeli na dovču-zavřel se přívod jak TUV tak i studené na stoupačkách stejně jako plyn.Je to opatření pro jistostu!

hodnocení

0x
Není problém na hlavní vypínač - tlačítko, kterým se spouští pračka, připojit kabel, kterým se zároveň sepne elektromagnetický ventil zařazený mezi hadici a přívodní ventil.
Zapnu pračku, voda teče do hadice. Programátor připouští vodu podle potřeby.
Vypnu pračku, ventil nepustí vodu do hadice...

prazskejpepik*
hodnocení

0x

nikdy jsem nic nezavíral. co takhle funkce aquastop. neperu, přívod uzavřen přímo u ventilu. praskne hadice přívodu, aquastop uzavře

hodnocení

0x

Podle mne pouze jistota při poškození hadice, ventilu, pračky,... Já mám aquastop systém, kde solenoid ventil je v místě připojení pračkové hadice na pračkvý ventil. Tj nehrozí havárie v případě poškození hadice, která je navíc dvouplášťová.

kacer*
hodnocení

0x

Je to z důvodu ochrany spotřebitele, když praskne hadice od pračky a ventil nebude zastavený, tak voda potečete na zem a můžete vytopit byt pod vámi a samozřejmě i sebe. Co ale vím, tak u nás doma se ventil nezastavuje. Jen pokud nejsme déle doma, třeba když jedeme na dovolenou, to zastavujeme vše, kdyby náhodou se stala nehoda, ať nejsem nemile překvapení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]