Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mlecna voda v bazene

Od: babula odpovědí: 12 změna:
Dobry den.
Nadpis mluví za vse.
Bazen Intex s nafukovacím kruhem,filtrace písková,
Vyzkousen vlockovac,sníženo PH na hodnotu cca 7.5
Vymenen písek ve filtraci.
Uz nevim jak se mlecneho kalu zbavit.
Díky za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nefiltrujte! Voda musí stát, aby se vytvořily vločky. Většinou se dává vločkovač na noc a ráno je vyvločkováno. Pokud ne, tak něco bylo špatně. Čekejte, vločky sednou ke dnu, pak vysajte. Ale myslím, že to bude tím, že jste nenechal vločky v klidu vyvločkovat. Když je špatně pH, tak někdy vyvločkuje voda třeba za 2 dny. Záleží na tom kam se pH posunulo. Ale když se srovná, mělo by to proběhnout, jak uvádím výše.

babula
hodnocení

A ja si idiot myslel ze ta filtracka musí jet
Ted sem ji na noc odstavil,tak snad ze zadaří a ještě tam zbylo neco malo vlockovace
Uvidím co bude rano na dne bazenu

žádnej idiot, ono se to v návodu totiž píše, že má filtrace běžet (několik hodin), asi aby došlo k pořádnému promíchání vody v bazénu a vločkovač se dostal všude ;)

babula
hodnocení

Asi mate pravdu,ale stejne jsem idiot

Jo, promíchat a vypnout. Mají to tam špatně napsané.

ano, píšou to tam, prý filtrovat nepřetržitě 6 hodin. *uf*

Když to přes noc vypneš ono se to usadí na dno. Pak je dobré vodu roztočit aby odstředivý efekt kaly stáhnul na prostředek. Sajrajtík se pak lip vysavačem vysaje protože ho nemusíš honit po celém dně. Ideální je přepnout filtraci na obtok a nějakých 200 litrů vycákat pryč. Když to jen proženeš skrz písek třetina kalů se ti vrátí zpátky protože je to hrozně jemný bordel.

rv*
hodnocení

0x

Pokud to s vločkovačem přeženete, bude mléčná voda, která se musí filtrovat, filtrovat a filtrovat a časem to zmizí.

babula
hodnocení

Dal jsem zhruba davku která by mela byt do množství vody které mam v bazene.
Dneska filtracka hrcela cely den a myslím beze změny

hodnocení

0x

Vloni se nám stalo to samé a týden jsem filtrovala jako blázen, pak to zmizelo.

doplněno 09.08.17 21:11:

Použila jsem vločkovač-projasňovač.

babula
hodnocení

Dival jsem na návod co je napsaný na vlockovaci co mám z Mountfield
Vysloveně se tam píše že se má namíchat nalít pomalu do skimeru a filtrace se má nechat jet 24 hodin.
Zajimavee

hodnocení

0x

Na obalech růz. výrobců je to jinak, i prostředky samotné mají růz. sílu.Zjistila jsem, že u některých levnějších se toho zase musí dát víc, ve finále stejně člověk neušetří. Ale nemyslím přímo flokuanty. To bych se musela na ty prázdné obaly znovu podívat a některé jsem vyhodila. Ale je dobré si na to dát pozor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]