Nejste přihlášen/a.
No. Mám trochu jiné zkušenosti, než někteří zdejší znalci. Dost záleží na tom, jestli vyměňovanou kliku chcete vyhodit nebo zachovat a použít někde jinde.
Výměna bez poškození není zrovna snadná. Nejdříve musíte vyjmout plech, který je na madle kliky. Je to tenký, hliníkový plech, napevno zapasovaný do plastového výlisku. Nedá se s ním pohnout tak snadno, jak tu někteří připisují. Plech musíte z boku a opatrně páčit tenkým plochým šroubovákem a dávat pozor, ať ho neprolomíte. Jinak máte po klice, protože náhradní díly se dávno nedělají. Až se vám povede vyjmout tenhle plech, další už jde samo.
Pokud vím, ten plech se nepáčí, ale vysune. Stačí na něj z boku zatlačit. Tzn. nehrozí nějaké "prolomení".
Tazatele to už asi v tuhle chvíli zajímat nebude, ale přesto připojím poznámku.
Při demontáži téhle kliky se nic páčit nemusí. Plech na klice se prostě vhodným nástrojem (širším šroubovákem) posune o cca 2 cm stranou (někdy je potřeba trochu víc zatlačit), žádné poškození. ani prolomení při tom nehrozí (mimochodem, není to hliník, ale nerez). Pod plechem je obyčejný šroubek M5, který drží kliku na třmenu. Ten se vyšroubuje a klika jde běžným způsobem sundat. Při montáži se postupuje opačně. Podobně se postupuje i při demontáži štítků, při tom se ale musí nejdřív vyndat vložka. Dělal jsem to mnohokrát (ten šroubek se někdy povoluje a je třeba ho dotáhnout) a nikdy nebyl problém.
Chtěl jsem vložit fotku, ale už jsem ve svém okolí tuhle kliku nenašel .
Babkazov - Tohle kování je stejně bezpečné, jako jakékoliv jiné, které není označeno jako bezpečnostní. Jeho překonání není o nic jednoduší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.