Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parametry klimatizace

Od: kareljonas odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny, budu pořizovat splitovou klimatizaci. Poradil by mi někdo co by měla obsahovat (filtry, funkce) a co naopak vyhozené peníze? Klimatizace bude hlavně využívana pro schlazení bytu v parných letních dnech.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

No měla by být invertorová, s dálkovým ovladačem a umožňovat časové zapnutí a vypnutí (třeba za 9 hodin). Ale to mají dnes snad všechny. A někdo ocení možnost topení. A hlavně si rozmyslet, kam ji umístit - nemá na vás přímo foukat.

kareljonas
hodnocení

0x

A co filtry? Biologicky, studeny katalicky, prachový? Ionyzator?

rv*

Jestli to je pro vás důležité, tak pak jsou i filtry s vůněmi. Nebo vás klima sleduje a podle toho reguluje směr. Nebo teplotu reguluje podle čidla, které je v dálkovém ovladači, takže když máte ovladač u sebe, tak reguluje, aby ta správná teplota byla u vás. A základní (omyvatelný) filtr má každá.

kareljonas
hodnocení

0x

Asi si nerozumíme. Jak píšete, klimatizace se vyrábějí v různých variantách a s různým příslušentsvím, mezi které patří právě zmíněné, prachové, uhlíkové, biologické filtry. Dále pak třeba ionizátor. Jde mi o to, co by klimatizace měla mít. Přeci jen se v klimatizaci množí bakterie a viry a pokud v ní nejsou patřičné filtry, tak pak se tyto bakterie a viry dostávají do vzduchu. Jde mi o to co by klimatizace měla případně nemuse mít (co je zbytěčné vyhazování peněz).

rv*

Klimatizace by měla hlavně chladit. Protože lidé mají různé preference, mají i klimatizace různou výbavu. Pokud pokládáte za důležitou ionizaci, tak si připlaťte na takovou, která to má. Ale i bez toho klima funguje stejně.

Tak je to o tom se rozhodnout jestli klimu s ionizátorem nebo bez , takové ty placebo proužky na vzduchovém filtru jsou k ničemu..

dominikb
hodnocení

0x

A nepřemýšlel jste o mobilní klimatizaci? Jsem v tom sice laik, ale já jsem s mobilní klimatizací už dlouhou dobu spokojen a na zimu lze schovat a nezavází. Možnou nevýhodou je asi trocha hluku, ale jinak pro mě TOP. Tady je článek co by měli klimatizace mít: článek

bulik*
hodnocení

0x

Nechal bych si namontovat možná nejlevnější split klimatizaci Sencor SAC 1211CH 11 990 Kč s DPH(samotná klimatizace). Podle mne splní co potřebujete. Kdybych nevěděl co s prachama, koupil bych si Toshiba SUPER DAISEIKAI 8 RAS-10G2KVP-E RAS-10G2AVP-E za 32 250 Kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]