Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, budu pořizovat splitovou klimatizaci. Poradil by mi někdo co by měla obsahovat (filtry, funkce) a co naopak vyhozené peníze? Klimatizace bude hlavně využívana pro schlazení bytu v parných letních dnech.
Jestli to je pro vás důležité, tak pak jsou i filtry s vůněmi. Nebo vás klima sleduje a podle toho reguluje směr. Nebo teplotu reguluje podle čidla, které je v dálkovém ovladači, takže když máte ovladač u sebe, tak reguluje, aby ta správná teplota byla u vás. A základní (omyvatelný) filtr má každá.
Asi si nerozumíme. Jak píšete, klimatizace se vyrábějí v různých variantách a s různým příslušentsvím, mezi které patří právě zmíněné, prachové, uhlíkové, biologické filtry. Dále pak třeba ionizátor. Jde mi o to, co by klimatizace měla mít. Přeci jen se v klimatizaci množí bakterie a viry a pokud v ní nejsou patřičné filtry, tak pak se tyto bakterie a viry dostávají do vzduchu. Jde mi o to co by klimatizace měla případně nemuse mít (co je zbytěčné vyhazování peněz).
Klimatizace by měla hlavně chladit. Protože lidé mají různé preference, mají i klimatizace různou výbavu. Pokud pokládáte za důležitou ionizaci, tak si připlaťte na takovou, která to má. Ale i bez toho klima funguje stejně.
A nepřemýšlel jste o mobilní klimatizaci? Jsem v tom sice laik, ale já jsem s mobilní klimatizací už dlouhou dobu spokojen a na zimu lze schovat a nezavází. Možnou nevýhodou je asi trocha hluku, ale jinak pro mě TOP. Tady je článek co by měli klimatizace mít: článek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.