Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
přestěhovali jsme se do starého bytu, kde jsou staré pojistky a původní stykač. Tento stykač při nočním proudu začne hučet. Elektrikář mi říkal, že stykač již nelze vyměnit ani upravit tak, aby nehučel a že je tedy nutné vyměnit celé pojistky. Tedy investice v řádu tisíců.
Prosím o Váš názor, zda jde upravit stykač tak, aby nehučel, děkuji Petr
S opravou starého stykače může být problém, výsledek nejistý. Nic ale nebrání výměně stakače za nový. Nevidím důvod, proč by se při tom mělo měnit cokoliv dalšího (jedině snad vyměnit elektrikáře ).
Stykač rozebrat, pořádně vyčistit, ten prach mezi "magnetama" způsobí to, že na sebe pořádně nedosednou, na tý mezeře vybrují a tím to vrčí nebo hučí, ale někdy je to boj, záleží taky na tom, jak na sebe dosednou. Vyměnil bych stykač za nový a byl by klid a taky jak radil nade mnou, tak i elektrikáře.
Děkuji za odpověď, a 1) myslíte, že vyčištěním stykače už nebude stykač hučet? a 2) a že to můžu udělat já sám jako laik?
Jelikož jsem pracoval v elektropřístoji v Modřanech, kde se ty stykače vyráběli, tak vím, že to byl vždycky problém. Někdy si prostě i nový stykač občas špatně dosedne a pak vrčí, takže úplná jistota není. Vyčistit si ho já dokážu sám, ale u vás netuším, jaké máte technické schopnosti, abyste ho dokázal zase složit dohromady.
Dejte si nový, tak drahý není a navíc ten starý už bude za ty léta mít už dost opálené kontakty a navíc ty nové zabírají místo jenom jako jistič
Děkuji, a kde bych mohl koupit/pořídit starý stykač, který bude v tichém režimu? Děkuji
Jinak technicky jsem na tom normálně - co potřebuji, tak si opravím, ale z elektriky mám respekt.
Tady nejde o elektriku, to je jenom něco, co kope a i zabíjí a není to vidět, mimo blesků, tam je respekt potřeba, ale v tomhle případě jako ale většinou jde o mechaniku.
Starý stykač bych nescháněl, pokud se sežene někde v bazaru, tak může už být opálený a i hlučný a ničemu by to nepomohlo, dejte si tam už nový typ, třeba elektromaterial-obchod.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.