Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
uvazuji o koupi pozemku, kde bych postavil chalupu (RD). Nasel jsem inzerat, ktery nabizi pekny pozemek za slusnou cenu a je v nem uvedeno, ze (viz predmet) dle UP je urcen k vystavbe RD. Nicmene na katastru nemovitosti jsem si pozemek nasel a je na nem uvedeno, ze se jedna o ornou pudu. Je tedy katastr pozadu nebo se jedna o nejaky druh podvodu?
Jak uvádí @ivzez, je třeba podívat se do ÚP. Ten totiž řeší situaci v globálu a nezabývá se charakterem jednotlivých pozemků. Takže ani katastr není pozadu a ke změně druhu pozemku dojde až pozemek koupí stavebník a bude chtít stavět, pochopitelně v souladu s územním plánem. O tu změnu musí stavebník požádat.
Ano, UP = uzemni plan. Nenahledl jsem do nej, nemam prilezitost. Zatim delam predvyber na internetu. Nicmene jde mi o ten rozkol mezi informaci v inzeratu (a mozno tedy UP) a katastrem nemovitosti. Zkusenosti s tim nemam, ale pocitam, ze na katastru jim je dost jedno, jaky maji UP. Pokud je pozemek veden jako orna puda, tak me tam dum asi postavit nenechaji?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.