Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určené dle ÚP k výstavbě RD

Od: kolicek* odpovědí: 3 změna:

Zdravim,

uvazuji o koupi pozemku, kde bych postavil chalupu (RD). Nasel jsem inzerat, ktery nabizi pekny pozemek za slusnou cenu a je v nem uvedeno, ze (viz predmet) dle UP je urcen k vystavbe RD. Nicmene na katastru nemovitosti jsem si pozemek nasel a je na nem uvedeno, ze se jedna o ornou pudu. Je tedy katastr pozadu nebo se jedna o nejaky druh podvodu?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jak uvádí @ivzez, je třeba podívat se do ÚP. Ten totiž řeší situaci v globálu a nezabývá se charakterem jednotlivých pozemků. Takže ani katastr není pozadu a ke změně druhu pozemku dojde až pozemek koupí stavebník a bude chtít stavět, pochopitelně v souladu s územním plánem. O tu změnu musí stavebník požádat.

iz*
hodnocení

0x

ÚP = územní plán? Nahlédl jste do něj? (Tam bych začala.)

kolicek*
hodnocení

Ano, UP = uzemni plan. Nenahledl jsem do nej, nemam prilezitost. Zatim delam predvyber na internetu. Nicmene jde mi o ten rozkol mezi informaci v inzeratu (a mozno tedy UP) a katastrem nemovitosti. Zkusenosti s tim nemam, ale pocitam, ze na katastru jim je dost jedno, jaky maji UP. Pokud je pozemek veden jako orna puda, tak me tam dum asi postavit nenechaji?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]