Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už dlouho se trápím s nátěrem dveří. První vrstva je vždy OK, nechám důkladně zaschnout, a druhý nátěr se mi vždy brzy po natření jakoby srazí, udělá takovou mozaiku. Nejde to rozetřít, patlá se potom když přitlačím i spodní vrstva, přestože byla už zaschlá i třeba 24 h. Poprvé jsem se domníval, že jsem dobře neutřel štětec od ředidla, podruhé jsem si nadával že jsem dal silnou vrstvu barvy, a ted už teda vážně nevím. Ještě musím říct, že původně jsou dveře hladké, ale umyl jsem je ředidlem... Myslíte že bych měl dveře opálit a pak teprve natírat? Nejsou ale dřevěné, je to nějaký papundekl. Pro lidi co namítnou že mám koupit nové dveře bych rád podotkl, že barvy mám ještě hoooodně :o) Takže ještě to chci zkusit. Zajímavé je, že téměř stejné dveře už jsem natíral, a výsledek je dobrej... Díky za názory, Mirek
Je potřeba uvéct jakou barvu používáž a jakým ředidlem jsi dveře umyl,pokud dveře měli nátěr vodou ředitelnou barvou syntetika ji naruší,na syntetiku nelze dát barvu acetonovou,na olejovou zase ne syntetiku...Z dveří bych v každém případě odstranil starý nátěr-jsou přípravky které naruší barvu a ta pak jde špachtlí odstranit,na čistém podkladu musí nátěr držet.
Dveře nebudou z papundeklu, ale asi ze sololitu.Ten opatrné opálení snese.Pokud však se jedná jen o ten zvlněný kus,bude asi lepší,nechat barvu zatvrdnout a obrousit ji.Vemte na to elektr.úhlovou brusku s gumovým kotoučem a jemným smirkem.Ale pozor,větrací otvory na brusce musíte přelepit malířskou papírovou páskou,aby v ní prach nezničil ložiska.Tu chvílku práce vydrží bez chlazení.Chce to cvik,napřed si to na něčem zkuste.Ručně pak smirkem vše vyhladíte,znovu natřete-a případně zatvrdlé znovu obrousíte.Pak už by měl stačit konečný nátěr.Za úvahu by stálo to natírat řídkou barvou ve více vrstvách.Přeji Vám zdárné zvládnutí díla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.