Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zajistit buben u pračky při stěhování?

Od: hankas® odpovědí: 8 změna:

Měla bych při stěhování, zajistit buben u pračky šroby, kterými byl buben připevněn při koupi?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Určitě zajistit. U pračky běžné komstrukce je vana, v níž je umístěn buben obložena závažím, kvůli setrvačnosti při ždímaní. Nahoře je zavěšená na vinutých tažných pružinách a dole je přidělaná tlumiči. Celé je to v rovnováze v kolmé pozici k podlaze, při naklonění se vlivem velké hmotnosti zavaží a poloze mimo osu nadměrně namáhá jedna z oněch horních pružin, která se často o kousek vytáhne a protilehlý tlumič pak funguje mimo svůj rozsah, naraží a pračka je hlučná. Zradné je to v tom, že si zvýsení hlučnosti ani nemusíte všimnout a ani nikdy neni jistota, že se nic nestalo. Může se zdát být vše OK, ale pračka začne po čase zlobit dřív, než by bývala musela.

alten*

Bohužel, je to tak. Naše whirpoolka brzy po stěhování dožila.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud ty šrouby stále doma máte, tak to raději udělejte - a po stěhování nezapomenout zase odstranit. A pokud budete stěhovat i gramofon, tak tam se také zajišťuje "talíř". Zdravím!

doplněno 07.08.17 13:12:

hankas - gramofony se stále prodávají, tak si stačí jen vybrat. A LP dnes "frčí".

doplněno 07.08.17 13:22:

hankas - o tom gramofonu by to bylo už na jiný dotaz + znalost více informací (zda vinyl nebo ještě šelak apod.).

hodnocení

:) Dobrý den :) Gramofon bych potřebovala, mám jenom desky,ty staré :)

doplněno 07.08.17 13:15:

Já právě nevím jaký gramofon je na rozbitné staré desky,ale koupím,až se přestěhuji,děkuji :)

hodnocení

2x

Já jsem měl pračku nedávno rozdělanou. Co jsem viděl uvnitř, nechápu, že těch 19 let přežila. Tlumiče mají uchycení z plastu a ta kovová tyčka má snad jen 5 milimetrů. Při náklonu něco musí povolit. Jednoznačně zajistit.

hodnocení

Možná záleží jaká je to značka. Měla jsem Tatramatku a dala jsem jí mamce a šla asi 25 let :) Já mám pračku asi 7 let.

hahanaj*
hodnocení

0x

Záleží kdo vám bude stěhovat.My nic nezajišťovali-kluci to opatrně přenesli.

hodnocení

Mě jde hlavně o to, jak to bude v nákladním autě za jízdy,když nás čeká 100 km ,tak že to zajistím :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]