Nejste přihlášen/a.
Měla bych při stěhování, zajistit buben u pračky šroby, kterými byl buben připevněn při koupi?
Děkuji
Určitě zajistit. U pračky běžné komstrukce je vana, v níž je umístěn buben obložena závažím, kvůli setrvačnosti při ždímaní. Nahoře je zavěšená na vinutých tažných pružinách a dole je přidělaná tlumiči. Celé je to v rovnováze v kolmé pozici k podlaze, při naklonění se vlivem velké hmotnosti zavaží a poloze mimo osu nadměrně namáhá jedna z oněch horních pružin, která se často o kousek vytáhne a protilehlý tlumič pak funguje mimo svůj rozsah, naraží a pračka je hlučná. Zradné je to v tom, že si zvýsení hlučnosti ani nemusíte všimnout a ani nikdy neni jistota, že se nic nestalo. Může se zdát být vše OK, ale pračka začne po čase zlobit dřív, než by bývala musela.
Dobrý den, pokud ty šrouby stále doma máte, tak to raději udělejte - a po stěhování nezapomenout zase odstranit. A pokud budete stěhovat i gramofon, tak tam se také zajišťuje "talíř". Zdravím!
hankas - gramofony se stále prodávají, tak si stačí jen vybrat. A LP dnes "frčí".
hankas - o tom gramofonu by to bylo už na jiný dotaz + znalost více informací (zda vinyl nebo ještě šelak apod.).
Já jsem měl pračku nedávno rozdělanou. Co jsem viděl uvnitř, nechápu, že těch 19 let přežila. Tlumiče mají uchycení z plastu a ta kovová tyčka má snad jen 5 milimetrů. Při náklonu něco musí povolit. Jednoznačně zajistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.