Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , bydlím v starším dvougeneračním domě je starý cca45 let.Ve sklepě je hodně vlhko a hodně spodní voda mohl by mi někdo poradit jak se s tím vypořádat,jestli udělat okolo základu nopovku a odvodňovací trubku nebo tuto trubku zakopat ve sklepě okolo základů ve vnitř ,co by bylo lepší.
Jíl je opravdu nejhorší zemina.Také jsem měl podobný problém před 30 lety.Vykopal jsem ve sklepě kolem dokola při zdi drenáž cca 30 cm hluboko ve spádu ven .Za domem mám svah dolů,tak jsem vodu nechal volně vytékat.Musím to zaklepat,ale od té doby je sklep suchý a mám v něm i jednu obytnou místnost.Nemáte-li možnost pustit vodu ven,jde to řešit jímkou a čerpat.Mě vnitřní drenáž dobře pomohla,přeji Vám to samé.
vlhko v domě nemá co dělat. Mám podobný skep kde je vlhko, ale asi ne tak velké, není to od spodní vody. No a když jsem proti tomu chtěl něco udělat tak mi doporučili, že bude lepší nedělat nic aby dům nezačal praskat že kolem je to samý jíl. Tak jsem nic nedělal, přes léto vyschne přes zimu zase zvlhne. No a soused je to asi 5 let zrušil septik a připojil se na kanalizaci a co si budeme povídat ten septik měl jakýsi otvor, trativod aby nemusel tak často vyvážet takže kolem domu mu to dělalo vlhko. A jak to celé vyschlo tak mu po cca 30 letech dům během roku prasknul a musel ho stáhnout. Prasklina se táhla od základů až po věnec, široká až tři cm.
Takže sice rada jak se zbavit vlhosti to není, jen zkušenost z praxe. Zrovna včera jsem byl pro něco ve sklepě a vidím jak podlaha začíná s příchodem podzimu zase vlhnout ale nechce se mi s tím nic dělat protože - viz výše.
vlasto99, je moderní odkopávat barák a dávat tak nopovku. Ale je třeba dostat vodu pryč od domu. Když dáte nopku, tak kam půjde voda?
To je pravda nedokážu si dost dobře představit hledat vodu někde na zahradě, já jsem se spíš přikláněl k variantě prokopat sklep a natáhnout drenážky a svézt je do nějaké /studánky/ ve sklepě kde by se pravidelně tato voda odčerpávala, co vy na tuto variantu říkáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.