Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samolepící kartáčky proti prachu ve skříni

Od: jans odpovědí: 6 změna:

Koupil jsem v Ikei šatní skříň s otvíráním dveří na panty. Nahoře, po stranách (na straně pantů) a dole je velká mezera, asi 5 mm, kterou do skříně padá prach. Dveře už nejdou víc přitáhnout, pak by nešly otvírat, resp. by trčely. Bylo možné dveře zregulovat jen částečně. Chci koupit samolepící kartáčky, ale v obchodech vesměs mají jen kartáčky určené do pojízdných dveří (nasazují se do drážek). Jinak jsem našel toto kutilstvi.cz/... - ale tento kartáček je zbytečně široký a neestetický, chtěl bych něco tenčího (užšího) a estetičtějšího, výška štětin asi 5 mm.

Máte prosím tip?

image.ibb.co/...

image.ibb.co/...

image.ibb.co/...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když už, tak bych tam nalepil sametku :

shop.kili.cz/...

Ale základní rada zní - nekupujte takový šílený sra*ky, žádný normální truhlář by takovou čuňárnu neudělal, moderní kování je perfektně seřiditelné. Tohle tipuji na nějaký ,,levný a výhodný nábytek ´´

doplněno 05.08.17 14:35:

A jo - až teď čtu - je to z Ikea. Tak to souhlasí...

jans
hodnocení

Jo, tak "vaše" vypadá estetičtěji, než ta "moje". Děkuji za tip. Zeptám se opravdu blbě, neorientuji se, na tom eshopu kili.cz si zadám délku, jsou tam jednotky BM, vygooglil jsem, že jde o běžný metr, je to tak? Pokud tedy potřebuju např. délku 20 metrů (obvod dveří), objednám 20 bm?

P.S. no Ikea, co naděláte. Měl jsem tu truhláře, který mi nacenil skříň na míru na 120 tisíc Kč. Na to jsme prostě neměli. Nakonec jsme zvolili neradi Ikeu, kde jsme skoro stejnou skříň sebrali i s vnitřními vychytávkami za 30 tisíc Kč (akorát není až ke stropu, jak jsem původně chtěl). Já Ikeau také nemám rád, ale prostě dělají variabilní nábytek, který se dá různě přestavovat, doplňovat, měnit. I když asi dlouho nevydrží.

BM je běžný metr. Tedy máš pravdu.
Udělal jsem v životě nespočet skříní, ale žádná se ani neblížila ceně 120 tisíc. To je opravdu raketa. Jen tak ze zajímavosti, jak to vlastně mělo vypadat? Nešlo by to nějak přiblížit?
jans
hodnocení

Skříň až ke stropu asi 3,5 m, délka asi 3-4 metry, hloubka 60-70 cm (rozměry si už přesně nepamatuji, původní nákres už nemám). Uvnitř pak různé úložné systémy a vychytávky. Skříň od truhláře měla být na míru do milimetru. Cenu prý navýšily nerovnosti zdi a podlahy (není pravý úhel). Když jsme přemýšleli, jestli mít hezkou a kvalitní skříň, nebo peníze vložit do něčeho jiného, rozhodli jsme se pro skříň z Ikei, která sice nevyplňuje celý prostor, ale funkci plní. Navíc tedy bydlíme v nájmu, sice smlouva na dobu neurčitou, ale počítáme, že do 10 let se přestěhujeme do vlastního, takže takové investice si člověk rozmyslí.

hodnocení

2x
K radě promona není co dodat. Tak to přesně je. Kvalita holt něco stojí a nedá se koupit v hobby mega krámech.
Uznávám, že nechat si udělat stejnou almaru u truhláře vyjde na dvojnásobek, ale mezera mezi křídlem a korpusem bude do milimetru a na srazu křídel nebude žádná, neb opravdu kvalitní truhlář tam dá klapačku.
Milimetrovou mezerou snad už žádný prach padat nebude, pokud ano, tak je něco špatně, ale skříň to nebude.

jans
hodnocení

Mimochodem, kartáčky je lepší lepit na dveře, nebo na korpus? Nebo to je jedno? Děkuji za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]