Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výfuk z mobilní klimatizace

Od: michalb* odpovědí: 26 změna:

Dobrý den,

bydlím v panelovém bytě a chci si pořídit mobilní klimatizaci. Tuto klimatizaci chci umístit do obyváku, kde se nachází i balkón. Vzhledem k tomu, že nemám nikde v bytě otvor pro výfuk klimatizace, napadlo mě, že bych do dveří (spodní část zasklení)co mám na balkón v obyváku nechal udělat díru, kde bych mohl tuto mobilní klimatizaci napojovat. Máte s tímto někdo zkušenosti?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirka20
hodnocení

0x
Mobilní klimatizace je na houby...
Kupte vnitřní a venkovní jednotku.Propojte je mezi sebou,naplňte chladicím médiem...
Na mobilní klimu zapomeňte.

rv*
hodnocení

0x

Pokud tam máte izolační dvojsklo, tak pak už nebude izolační, pokud bude vůbec nějaké, jestli se teda někomu podaří diamantovým vrtákem do starého skla vybrousit otvor. Pořiďte si normální split klimu. Jsou i samoinstalační, teda mají vše, aby to člověk s normálním nářadím smontoval a nepotřeboval experta. Venkovní hodíte na balkón, nebo na fasádu. Skrz zeď provrtáte vhodný otvor, kterám se prostrčí 2 trubky, hadička na kondenzát a elektrický kabel. Doma pod strop dáte vnitřní jednotku. Chladivo už je ve venkovní jednotce. Propojovací trubičky v sadě bývají tak 5m. Nejlevněji když si to přivezete z Polska, nebo je prodávají i na aukro. castorama.pl/... swatt.pl/...

michalb*
hodnocení

Ano vím, že by byla lepší split klimatizace, ale nechci vrtat do panelu ... Navíc máme byt po rekonstrukci. Bohužel jsme při rekonstrukci nepočítali s klimatizací ...

Mobilní klimatizace je menší zlo. Akorát je problém s výfukem, ale ten musí být přeci řešitelný.

Máme v celém bytě plastové (původní) okna s dvojsklem. Balkonové dveře jsou rozděleny na 2 části. Je možné u těchto dveří vyměnit jen spodní část za plast místo skla? Nebo se musí udělat celé nové dveře?

když myslíte...

poradte.cz/...

Vyměnit spodní sklo u balkonovrek jde a to docela snadno - je to jen zalištovaný. Ale jak už píšou kolegové, ty mobilní klimy jsou na prd. Krom toho, že jsou hlučné, tak celý ten systém je degradován tím, že ten vzduch na chlazení výměníku, který to vyfukuje ven, to zase vcelku logicky musí od někud nabrat. Takže kdejakou škvírou, pode dveřmi a pod si to nasává teplý vzduch, čímž ještě snižuje už tak chabou účinnost. Měl jsem v kanclu - rozhodně nedoporučuji.

Naopak je dnes celkem normální, že známý má na balkoně vnější jednotku splitovky a přes panel vrtal jen jednu díru, kterou protáhl obě turbky k vnitřní jednotce. Není to problém.

rv*

Vidím, že nač to dělat jednoduše, když to jde složitě. Jednoduše je, že si koupíte korunkový vrták SDS+ 80mm by měl stačit heureka.cz/... k němu příklepovou vrtačku SDS+ vrtaci-kladiva.heureka.cz/... a tou uděláte díru do panelu. A buď tu díru uděláte dole, aby tím prolezla hadice z mobilní klimy, což nedoporučuji, nebo tam, kde se tím prostrčí vše od split klimatizace a pak se to zapění PUR pěnou za stovku.

michalb*
hodnocení

0x

Dobre, pokud bych se rozhodl pro splitovou klimatizaci, na kolik zo vyjde? Slysel jsem o samoinstalacnich, ale co jsem nasel na eshopech v CR, tak staly okolo 35 tisic :( mozna bych si to radeji nechal nainstalovat firmou.

rv*

Skvělá EU ví, že lidé jsou hlupáci a na všechno mají být odborníci. Proto vám chtějí znemožnit, abyste si cokoliv dělal sám. Samoinstalační proto brzy skončí a budeme je tajně pašovat z Ruska. Na aukru mají aukro.cz/... invertorovou, která do bytu stačí. A dostanete ji s českým návodem na instalaci/provoz. Ale výše máte odkazy na to samé přímo z Polska za mírně příznivější cenu, pokud to nemáte daleko.

mot
dneska uz je znackova klima i s instalaci pod 20tis, proc kupovat nejaky polsky pochybne kvality, pravdepodobne bez zaruky...
michalb*
hodnocení

A mohl by jste mi dat tip kdo by mi sehnal a nainstaloval klimatizaci pod 20 tisic? Zatim co jsem oslovil firmy/lidi co se zabývají klimatizacemi, tak mi to nacenili od 25 az do 40 tisic, samozrejme v zavislosti na zvolenem modelu a znacce klimi.

mot
michalb*

Díky za odkaz, ale bohužel jsem z Moravy, takže tato akce není určená pro mne :(

tomas11*

pro Michalb - chlaďaři fungují i na Moravě poptejte se u místních nebo třeba zde

eakonklima.cz/...

martinna*
hodnocení

0x

radím pouze split klima. Prošla jsem si tím před lety,také jsem měla 1 přenosné klima a nepřeji nikomu ten zvuk poslouchat celý den. Mám 7 let Eta split klima a stále všude chválím. Vrtání do panelu není problém. Nechala jsem vyvrtat odborně,je třeba průměr díry 8 cm. na protažení drátů elektřiny a ještě nějaKý káblík-omluva za neodborné vysvětlení,nerozumím tomu,jen chválím.Musí to být vrtané korunkovým vrtákem. Celá instalace trvala cca. 3 hod. a vešla jsem se do ceny 15.000. Pokud máte zájem dejte Email,klidně nafotím.Ta část co je na balkoně je na podlaze a nechala jsem si na ní udělat takový stojan aby při dešti neležela na zemi. Občas běží i přes noc a sousedi neslyší prý nic. Vážně doporučuji.Klima jsem objednala přes net a jen nechala odborně napojit

michalb*
hodnocení

Hm, to zni zajimave. Mohla by jste mi prosim napsat kde jste vasi klimu zakoupila? Dival jsem se na etu, ale nikde jsem nic nenašel.
martinna*

koukala jsem jestli najdu někde v p.c. ještě fakturu-bohužel. Vím, že jsem ji objednávala přes net v září 2010. Nafotila jsem ji a fotky jsou pod příspěvkem: mobilní klimatizace-jak vybrat? z 1.6.2017. Pokud chcete Etu zkuste napsat přímo do ETY,ale pochybuji že ji ještě vyrábí když není v nabídce.

martinna*

hledejte pod názvem: dvoudílná klimatizační jednotka,hledala jsem ale ETu jsem už nenašla,pouze Sencor,Remko. Eta má i vysoušení a topí což je výhoda pokud se ochladí a v paneláku se ještě netopí.

martinna*
hodnocení

0x

a ještě dodatek. Vrtal to nějakou vrtačkou do které nalil půl kyble vody,žádný prach jen trošku vody čemuž zamezily hadry pod pánem.Také jsem měla po malování,nebojte se toho

radim43
hodnocení

0x

mobilni klimatizaci uz nikdy,mel jsem za 12 000kc a po tydnu jsem ji sel vratit,jenom kraval a vubec nevychladi mistnost,nekteri se o tom musi presvedcit sami,protoze chteji usetrit,jedine split

michalb*
hodnocení

Opravdu mě začínáte přesvědčovat, abych si koupil split klimu. Jak je to se spotřebou u split klimatizace? Kolik to tak průměrně žere? U mobilní klimatizace jsem si všiml, že je uvedena spotřeba 900 W. To by mě osobně zajímalo, zda to je spotřeba trvalá nebo se snižuje podle toho jaká je v místnosti teplota?

rv*

Spotřeba dle velikosti, ale pro místnost zhruba stejně jako mobilní. U starších bez invertoru (které nedoporučuji) to bere chvíli 900W a chvíli nic. U invertorových to bere konstantně někde mezi 100 - 900W.

michalb*

Mobilní se s invertorem ani nedělají, že?

rv*

Nezkoumal jsem, ale kde to měli, tak to dělalo pořád stejný kravál.

hodnocení

0x

Michale, ještě Vás upozorním na fakt, který si asi neuvědomujete. V obyváku se Vám vzduch rozloží na dv části, studenou a teplou. Studený vzduch jde do místnosti a teplý jde ven. Aby nenastal podtlak, musí se do místnosti dostat jiný vzduch, který nahradí ten teplý? Odkud ho tam dostanete? Z chodby? Nebo netěsností dveří a oken? Popřípadě digestoří? Jak teplý bude?

Pak poslechnete kolegy, že toto není řešení, jen rámusení.

michalb*
hodnocení

0x

Přesvědčili jste mě. Myslím si, že jsou zde uvedeny racionální a pádné argumenty. Jen se divím, že ty mobilní klimatizace lidi kupují. Leda, že by výrobci a prodejci spoléhali na neznalost tak jak ja :) Což je bohužel smutné ...

rv*

Viděl jste někde v zemích (i rozvojových), kde je tepleji a klima používají déle, že by byly mobilní klimatizace?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]