Nejste přihlášen/a.
Ahoj chtěl bych se zeptat,potřebuju dát skříň s nožovými pojistkami na jné místo na baráku. Když si tu skříňku koupím,zabetonuju a od ní natáhnu kabel do elektroměrové skříně,propácí ten kabel a tu skříňku dodavatel energie,nebo to jsou moje náklady? Elektrika ještě není zapojená,nic není zaplomováno,elektrika jde jenom k těm starým nožovým pojiskám. Ty jsou ovšem v místě,kde se bude bourat zeď,tak je potřebuju dát jinam. Samozřejmě kabel do těch nožových pojistek by zapojoval eketrikář,nechci se nechat zabít a na sloup opravdu nepolezu-ani nemůžu. Jinak elektroměr a hlavní jistič proplácí dodavatel nebo si jej taky musím koupit na svoje náklady?
Prosím kdo se v tom orientujete díky moc za rady. S velkým vypětím sil jsem si dojednal že může být elektroměrová skříň z venku na fasádě a nerad bych udělal něco abych to musel zase měnit
Taky rozhodnutí až na místě. Pokud pujde skříňka s pojistkama jen posunout a kabel zkrátit, to by mohl zařídit i ten, co bude později psát revizi. Ale jestli kabel nestačí, asi se nevyhneš kopání až ke sloupu, distributoři velmi neradi vidí spojování napájecích neměřenych kabelů, tam se taky dohodneš, kde bude HDS. Tuhle práci nemusí nutně dělat nějaký "jejich dodavatel", zvládne to i malá firma či elektrikář živnostník s dostatečnou kvalifikací. Je to akce tebou vyvolaná, nejspíš si ji celou zaplatíš sám. ČEZ "jen" osadí hodiny a plomby.
Mrzí mě to, i porušuji Pravidla, ale nikdo ti nedá lepší odpověď, než ten příslušný dodavatel. Bez konzultace s ním bych se do toho nepouštěl.
@fik: Dodavatel a jeho infolika je velký rozdíl, tzv. nebe a dudy. Nejlepší je dojít osobně, sehnat zodpovědnou osobu a s tou problém řešit. Operátor na infolince na 100% ví o tomhle problému úplné kulové.
Dodavatel je bohužel trošku natvrdlý,na infolince do mě hučí něco čemu skoro nerozumím a nakonec z nich vypadne jen to že to má dělat jejich dodavatelská firma. Tam jsem byl a s jejich revizákem jsem dohodl aspoň to že elektroměrová skříň nemusí být na hranici pozemku ale na fasádě,abych nemusel kopat zbytečně výkopy. Chtěl jsem se jej zeptat i na tohle,ale už několik dní jej nemůžu zastihnout a po telefonu se o tom nechce bavit,že jedině osobně. Tak píši sem,jestli se v tom někdo důvěrně neorinetuje.
Už to tu bolo raz písané,že správnu odpoveď vám dá len rozvodná spoločnosť.Neviem ako to je v Čechách,no na Slovensku všetky práce robí do rozvádzača robí distribučná spoločnosť.Po novom už poistky dávajú na elektrický stĺp a odtiaľ sa prívod povedie vzduchom ku konzole a potom ku el.skrinke alebo do zeme a do el.skrine na hranici pozemku.Ak som správne pochopil,tak vám by postačovalo dať tú skrinku s poistkami na stĺp.Foto by napovedalo viac.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.