Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem - prosím radu kutila !
Chtěl jsem jako vždy něco hezky udělat a všechno je jinak
Tatík přestal kupovat ona "mýdla" zavěšená na WC a dal takový ten puk - desinfekci - do nádržky WC. Moc se mi to líbilo, takže jsem chtěl taky ... ale vůbec mne nenapadlo, že standardní nádržka má normální výpust trochu vyvýšenou, zatímco geberit má výpust až ke dnu.
Je tam takové plastové kolo, kam se vloží onen mechanismus, ale to má na spodní části mezery, aby se vypustila všechna voda.
No a úžasný voňavý desinfekční puk se mi tam zasekl, nejde vyndat. Obložený geberit má malou díru a rukou tam rozhodně nedosáhnu.
Jak ten puk vytáhnout ven?
Jakýkoliv nápad potěší, nutno zařídit dnes - proto prosím jen dnešní odpovědi a urgentní...
Zatím jsem vypnul vodu, zkouším různé drátky - bez úspěchu.
DÍKY VŠEM, CO SE SNAŽILI POMOCT !
KAŽDÁ RADA MĚLA SVOU LOGIKU
člověk při stresu prostě přestává myslet a blázní...
Zasloužili byste pořádný kafe, nebo aspoň body... ale není tolik možností z mé strany...
Chtělo by to nějaký nástroj ve stylu laparoskopie.., to asi ale nebude ve vašich silách sehnat.
Případně alespoň nějaký druh potrubní instalatérské (nebo endoskopické) kamery..a alespoň budete přesně vědět jak a kde je to seklé..a možná si pak dokážete i "vyrobit" nějaký vhodnější přípravek na odstranění problému.
zkusil jsem se mrknout zrcátkem a vidím to tam - když se mi to podaří zase trochu "vystrčit" do volného prostoru, jak to vytáhnout ven?
Asi mi vynadáte, ale co udělat na konci nějakého pevného drátu háček a tím háčkem to chytit, jestli to je v nějakém pevném obalu s mřížkama. Nevím totiž jak vypadá to co jste tam strčil, v čem je ta desinfekce. Ale tím háčkem byste to možná vytáhnout mohl.
Ale jestli máte na mysli takový modrý kus gelové desinfekce, která je zabalená do samorozpustného papíru, tak asi budete muset čekat až se to rozpustí. Leda nějak propíchnout ten "puk" tím háčkem skrz naskrz a vytáhnout ven. To by jít mohlo, je to takové měkké.
no v nějakém "obalu" to bylo - zkusím ihned
jj - tak to je ono - vytáhnout není zač... hledám po domě ledku čelovku - v zubech držet světlo a snažit se něco udělat je děs...
Ta horká voda nepomohla - resp. špatně se tam leje, blbě se míří - voda je spíš na zemi a na mně
Možná blbý nápad, zvažte sám: Hadici (hadičku), napojenou na vodu někde mimo záchod, strčte do té slabší roury nahoře, směrem do nádobky co nejdál a pak tlakem vody zkuste ten "puk" "odfouknout". Při tom odfukování zmáčněte splachování, ať vám ho ventil neblokuje. Jak říkám, možná jen blbý nápad.
Nenašel jsem to přesně, ale pro inspiraci je to dobré.
Popř. zkusit vysavač, když je to bez vody, přicucnout a vyndat.
i když to nějak odfouknu vodou, po spláchnutí se tam zase vrátí... je na dně a jednou už se mi podařilo posunout... jenže tam prostě "visí" - a bude asi dlouho - musím to vydělat ven nějakými kleštěmi nebo něčím...
na ten vysavač jsem si myslel - ale nedostanu se tam ničím... soused má "vodníka", ale hadice je tak tlustá, že to tam nedáme... Možná udělat redukci přes hadici půlcoulku...
Tu "redukci" na vysavač uděláte v pohodě..bude stačit 50cm 1/2" hadice a kobercová lepící páska..Je otázka, zda to ale bude schopno ono "tabletu" sacím výkonem udržet a "nepustit"..
Ta hadice může být i slabší, třeba plastová hadička na benzín. Bude mít vyšší sací výkon, bohužel však menší plochu. Ale líp se s tím bude manipulovat.
@jlmc: Citronovou né, je slabá! Když už, tak HCl - kyselinu solnou.
To jako že voda pořád protéká? Ono by se to časem rozpustilo samo, ale kdybys to chtěl urychlit, tak bych na to lil horkou vodu. Nevím z čeho ten sajrajt je, ale možná by pomohla i zředěná kyselina chlorovodíková, nebo naopak louh sodný, za účinky ale neručím. Chtělo by to opatrně vyzkoušet.
Tohle jsem ještě řešit nemusel (konkrétně u zazděného splachovadla), ale nejste první, co s tím "špuntem" naběhl - extchán takhle kdysi boural potrubí od nádržky pod stropem, kam extchýně hodila tenhle zázrak a on se při spáchnutí "šprajcnul" v potrubí
Šel bych na to následovně - pokud je to "špracnuté" ve výtoku, nevytáhnete to. Takže "proti vodě" z mísy prostrčit "péro" (nebo lanko) a tím to vyrazit do nádržky. Pak z vrchu endoskopickou kameru (pokud tam nevidíte normálně), silnější ocelové lanko, které bude mít na konci naletovaný (napájený) vrut do dřeva (cca 4 - 5mm průměr), vrut do "zázraku" zašroubovat a opatrně vytáhnout celé ven
ronyx - jsem z vesnice a mám dílničku, ale prohledal jsem vše možné a lanko nikde ... ale můžu zkusit třeba dvoustovku vrut ... jdu hledat, třeba to napíchnu
rukou se dostanu max. do poloviny - což mi chybí tak 15 cm.
Myslel jste předpokládám spíš dvoustovku hřebík než vrut ne? Ze hřebíku vám to sklouzne, to chce vrut nebo něco takového nehladkého. Jinak když jste se na "pošťuchování" tam dostal naběračkou, tak to tou naběračkou podeberte a vytáhněte
myslel jsem vrut - hřebíky moc doma nemám...
naběračka tam nevleze - tu jsem otočil a druhou stranou - díky pevnému kovu a háčku - jsem to pošťouchnul bokem
podařilo se mi zatím jen žufánkem posunout puk mimo splachovadlo -- poloviční úspěch za námi :D
Odřené ruce, nadávek milion...
Jdu hledat tu hadičku, která by snad se štěstím pomohla... zatím jsem napustil pár cm vody...
Přemýšlím o té kyselině - mám doma jen citronovou... ale třeba taky pomůže... vyčistím si varnou konvici a vyleju to tam :D
Já bych tam žádnou kyselinu nelila, navíc ta citronová je spíš pomůcka na konzervaci potravin při zavařování a dělání marmelád. A co najít doma nějaký dlouhý klacík, když jste z vesnice a do něho na jeho konec přišroubovat nějaký šroubek se širší hlavou, tím to prorazit a vytáhnout ven. Já mám doma takové klacíky co jsem koupila k vyrábění řebříčku k pnoucím kytkám, vyfotila jsem to. Koupila jsem to v železářství za sedm korun. Je to dlouhé 80 cm. to by mělo stačit. Ale asi honem nemůžete někam letět, tak zkuste najít nějaký podobný klacík. Ta tyčka je rovná, není prohnutá, to udělala ta fotka.
Suzy, ty "tyčky" jsou polotovary na výrobu (nařezání si svépomocí) truhlářských kolíků (nyblů) pro spojování. Dají se koupit v rozměrech 6, 8, 10, 12, 14 (ale to si nejsem jistý) a 16mm průměr.
Ronyx, to jsem teda nevěděla, já to koupila na konstrukci toho žebříčku na popínavku. Šlo to z toho. Ono by možná stačilo to jenom na tu tyčku napíchnout, jestli je možné to nějak zespoda dokonce posunout i o trochu výš na tu "tyčku" a vytáhnout. Možná by i lépe posloužil nějaký hrbolatý klacík na kterém by to lépe drželo. Ta věc je lehká, znám to, také to mám, je to takový tuhý gel, tak nebude problém to propíchnout.
jmlc,mám dotaz,máte to rozebrané anebo operujete kolem těch střev? máte vyhozené napouštěcí a vypouštěcí ventily?
pokud to rozebrané nemáte,zkuste to podle těchto not - triker.cz/...
HOTOVÉÉÉÉ !
napouštěcí ventyl jsem vytáhnul hned - jinak bych se tam vůbec nehnul...
nakonec jsem našel akorátní nůž - ani dlouhý (protože dlouhý by neprošel díky úhlu-bod zlomu nebo jak to nazvat...
čelovka + zrcátko + šroubovák + nůž... průběžně jsem se mrknul, kde asi je ten "puk" - pak jsem našmátral tím nožem, zkusil naříznout - rozdrtit... propláchnout vodou, zase najít,...
Snad jsem nepropíchnul nádobu
Po pár minutách pokusů jsem nakonec úspěšně rozčtvrtil až rozdrtil tu svini a spláchnul...
NO HNUS!
na ten obal by měli psát varování, že to nesmí do geberitů !
náš nováček to popsal téměř tak, jak jsem to nakonec provedl... jen jsem nechtěl použít telefon - kdyby mi tam šplouchnul, asi bych měl pro dnešek vyděláno...
vypouštěcí ventil se úplně ven snad ani nedá vyndat - tedy pokoušel jsem se 3x... asi to chce ještě uvnitř rozebrat...
Tak a teď můžu jít spravovat auto - ráno jsem potkal srnce
To je aspoň dovolená - bez dětí a manželky - chtěl jsem původně na otočku k rodičům a celý den odpočívat... hmmm.
tady to je už přímo upraveno pro geberit - hezkakoupelna.cz/...
já mám prostě starší verzi - bez toho držáku a onen "puk"jsem prostě vrazil do nádoby...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.