Nejste přihlášen/a.
Provádím rekonstrukci dvoupatrového RD včetně elektriky. Chtěl bych instalovat i videotelefon pro tři účastníky s čtyřmi obrazovkami (1x patro, 2x přízemí a 1x dílnu v přístavku na zahradě). Stačí mi ovládání elektrického zámku branky. Někde jsem četl, že je možný mazi těmito obrazovkami interkom. Elektrikář mi řekl, že ve velkoobchodě kde nakupuje, nic takového nemají a to se prý ptal všude. Zná někdo nějaké cenově přijatelné řešení? Moc děkuji.
Jedna z možností... odsud V jaké cenové relaci?
Vaši kombinaci si naskládáte, koupíte po jednotlivých komponentech - 1ks zdroj, 1ks dveřní jednotka, 1ks separátor napájení, 1ks video distributor, 4ks vnitřní jednotky, 1ks elektrický zámek...a pokud vám bude stačit úhlopřička vnitřní jednotky 4,3", do 20 tisíc se dostanete...u 7"LCD to vychází na 28 tisíc v plných cenách s DPH...pokud najdete v blízkosti montážní organizaci, ta to nakoupí se slevou a tím by výše uváděné ceny byly i s montáží...odkud jste? pokud chcete vyzradit tajemství... Levněji vychází snad COMELIT...ale teď nevím, jestli umožňuje interkom...
Pro někoho může být zajímavé i toto řešení ...jako vnitřní jednotka mobil nebo tablet...vidíme i mimo domov, kdo nám zvoní a stojí za dveřmi...a jsme třeba v Chorvatsku...
Cenově tak do 20tis max. Jednak na těch stránkách není cena a není tam ta kombinace kterou potřebuji. Dvoudrátový dveřní videotelefon, to je zajimavé, budu tím směrem pátrat. Děkuji.
Děkuji za odpověď, tak nějak jsem si to představoval. Dvoudrátové domácí dveřní videotelefony jsem neznal, ale vypadá to jako šikovné řešení. Mezitím jsem našel něco podobného done-security.cz kde mají i ceny a rovnou různé kombinace. Nevím co to je za firmu, ale videotelefonů mají na stránkách dost. Nechápu, že to ten elektrikář nenašel. Asi to v těch jeho velkoobchodech neprodávají. Děkuji az pomoc, hledal jsem něco co umí interkom. Teď je otázka jestli to zkousne ten elektrikář. Ještě jednou díky...
Ještě taková zkušenost, popřemýšlejte o ovládání zámku čipem, přijdete domů s nákupem, nemusíte hledat klíče, jen přiložíte čipovou kartu (třeba i v peněžence) nebo čip na čtečku a dveře se uvolní; jedná se tudíž o vnější jednotku k brance navíc se čtečkou karet...něco takového
Vyberete i z vašeho odkazu, mají tam i dobré výrobky Dahua, pak ještě třeba tito
Jen ze zkušenosti doporučuji použít kabel, jak uvádí dodavatel; jinak budete mít problémy s komunikací i obrazem...
ANO máte pravdu, chip se dá smazat, ale ztráta klíče od branky znamená výměnu zámku..to je fakt. Našel jsem tohle www.done-security/... je to i s RFID, musím zjistit co stojí obrazovka navíc. Ale za tu cenu je to SUPER, levnější než to co mi nabízel ten elektrikář a lepší. A jestli je pravda, že to dodávají naprogramované a sestavené, tak bych to možná mohl zvládnout i sám namontovat. Na dvou drátech se snad nic pokazit nedá. Děkuji za pomoc a nakopnutí správným směrem
Velice vám děkuji za radu s tím čipem, už to mám namontované. Ze začátku jsem si říkal na co, ale teď to používám skoro pořád.
Děkuji moc.
@ales49 Jsem rád, že jste spokojen s čipem...doporučil jsem čip z vlastní zkušenosti...používáme pro vstup do paneláku...někteří mají čipy ve formě přívěsku, někteří ve formě karty...klíč už nepoužívá skoro nikdo...
Dobrý den,
Mě se osvědčilo toto, možností je mnoho: microware.eu/...
Dále na tomto eshopu jsou pak jednoduché sestavy. e-shop.domovnitelefony.cz/...
Jinak se ani nedivím, na běžného elektrikáře jsou takovéto věci scifi. Co není 230 /400 V to není jejich parketa.
Zdravím.
Nakonec jsem pořídil tento systém: done-security.cz/... , konkrétně tento set: done-security.cz/... . Jsem spokojený. Instalaci jsem si udělal sám, nebylo to složité. Dobře mi poradili jak před nákupem tak i při instalaci. (Zastrčit dva dráty do svorkovnice umí každý, zas tak hrdinský počin to nebyl). Takže OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.