Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem prosím včera jsem koupil klimatizaci ECG MK 092 a že je hlučná nám nevadí jede přes den, ale trápí nás kondenzát, který nevím kam jde. Dole je závitové víčko , ale z toho po hodině nic nevyteklo.
Dále jsem se chtěl zeptat jak vyřešit ofuk teplého vzduchu v podkroví. Můžu udělat díru do sádrokartonu a hubici prostrčit za izolaci až k taškám? Nebo musím koupit novou tašku s komínkem a napojit. Všem moc děkuji za odpovědi Láda
Chcete-li mít jistotu musíte prolistovat manuál. Na internetu se mi ho najít nepovedlo. Pokud je to mobilní klimatizace může mít automatický výparník tj kondenzát odchází jako pára s odpadním (teplým) vzduchem rovnou pryč. Je tedy vhodné, aby tento vlhký a teplý vzduchu opustil dům a nehromadil se na půdě.
Koupil bych tu tašku s komínkem. Jsou drahé jako blázen, ale lepší než mít na půdě vlhko.
Klimatizace má zásobník! Vzadu dole uprostřed je odtok!
"Pokud voda v zásobníku překročí výstražnou úroveň, na displeji se zobrazí "FL" a rozsvítí se kontrolka
plného zásobníku na vodu (Water Full). V tomto případě je třeba nechat odtéct vodu kondenzovanou
v přístroji; jinak se přístroj automaticky vypne po zaznění 5 zvukových signálů. (Další informace
o způsobech vypouštění viz kapitola "Vypuštění vody"). Pokud přístroj nebude ručně vypnut, po úplném
vypuštění vody se automaticky vrátí do předchozího provozního stavu. Jinak lze přístroj znovu spustit
tlačítkem POWER."
No pokud musíte vrtat díru pro odvod teplého vzduchu, tak to už je rovnou lepší mobilní klimu vrátit a pořídit si normální split, která nedělá kravál a má vyšší ůčinnost. Uvědomte si, že u té mobilní pohon kompresoru spotřebuje 900 W a těch 900 W přemění na teplo, které musíte taky odvést. Samoinstalační split je na aukru, nebo si zajet přímo do Polska. Když zvládnete vyvrtat díru pro hadici do sádroše, tak samoinstalaci zvládnete taky. castorama.pl/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.