Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat podlahu v provozovně

Od: holly odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.
V plánu našeho RD byla i menší garáž. Rozhodli jsme se však, že místo ní zřídíme provozovnu. Abychom však dodrželi výšku dveří ve vstupu, nemůžeme tolik zvedat podlahu.
Původně bylo plánováno, že na stávající podlahu, tedy ještě základovou desku, půjde hydroizolace a 6 cm betonu, pak dlažba. Potřebovali bychom ale zvedat jen tak o 2-3cm.
Existuje nějaká taková možnost? aby následně dlažba nepraskala? Jde např. natřít základovku nějakou tekutou hydroizolací a rovnou lepit dlažbu? nebo natřít hydroizolací, udělat nějaký 2 cm vysoký potěr a lepit dlažbu? Nehrozí nějaké popraskání?
Děkuji za jakoukoliv informaci.
P.H.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Já bych do dlažby vůbec nešel, popraskání hrozí vždycky. Nevím o jakou provozovnu jde a co všecho podlaha bude muset vydžet, ale volil bych litou podlahu, případně ještě s nějakou povrchovou úpravou. Levné, rychlé, žádná izolace, nízká výška.

topnem.cz/...

holly
hodnocení

Není tam ale nějaká minimální tloušťka? nemusí se vylít minimálně 5-6 cm?

bude se jednat o kosmetický salón, takže dlažba je myslím více než povinností.

kepler*

O minimální tloušťce nic nevím, hodně záleží taky jak moc je podlaha rovná. Možná by se něco dalo najít na podobných webech jako můj odkaz. Kosmetický salón - pohledal bych mezi hygienickými požadavky na tento typ provozovny. Tady je taky zájem, aby to taky vyhovělo esteticky, možná by vyhovělo i nějaké hezké lino, ale to už je na vás.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

proč by mělo na základové desce dojí k nějakému popraskání čehokoliv. to by pak praskaly i zdi. je to monolit a ten potěr, co se na to dává, je jen dorovnání. já bych se nebál ničeho. hydroizolace a pak klidně dlažbu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]