Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlhký sklep, odizolování, sanační omítky

Od: tanner* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
prosím o radu ohledně omítek, podlahy a izolace sklepu.
Sklep je vlhký (řekl bych klasicky, nevím)
1)Omítka ve sklepě někde drží někde ne. Oklepal jsem ji. Je zděná z kamenů, někde navazující na cihly.
Omítky bych chtěl vyspravit.
Můžu použít sanační omítku? Tedy naházet vše?
Nebo by šlo jen vyspárovat kameny zdící a spárovací maltou, přiznat je, a tam kde je cihla to naházet sanační omítkou. Je to rozhodnutí na mě, nebo je něco efektivnější?
2)Podlahu mám betonovou, na tu bych rád dal zámkovou dlažbu, jen do písku či štěrku.
Bylo mi doporučeno, nedávat pod to IPU, že by šla vlhkost do stěn. Podlahu řeším protože chci aby to bylo hezké= zcela otevřeně.
3) Rád bych sklep odizoloval protože v jedné místnosti je ,,takový mokřejší´´ - časté plísně, divný zápach, cihelné stěny - mokré
Obkopat, nopovou folii, drenáž, ale kam ji stáhnout? – jedná se o část, která je pod schodištěm.
Nebo co s tím udělat,?
Celkově jsem vnitřky odizoloval vodorovnou izolací.
4) Řeším i kompletní obkopání domu, použitití drenáže a nopovky. Zatím nevím, našel jsem zde spoustu názorů . Osobně bych neobkopával tam, kde dosud nemám problém s vlhkostí, jen v místě sklepa.
Pokusil jsem i lajk, znázornit jak vede terén.
Děkuji

Vlhký sklep, odizolování, sanační omítky
Vlhký sklep, odizolování, sanační omítky #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Pokud je hlavní budova od sklepa odizolována,nebránil bych se ponechat sklep vlhký.Brambory a ovoce přežijí zimu jen ve vlhkém sklepě.Zabránit šíření plísní lze nátěrem stěn vápnem,případně ještě jednou za rok vysířením,zapálí se sirné knoty..

JABRAKA

tanner*

Ok, promyslím to. ALe pokud nechám přiznaný kámen, tak by asi byla škoda jej natírat vápnem, co myslíte?

natírání kamene čímkoliv je zbytečné.

doplněno 03.08.17 18:07:

tanner, v bodě č. 2 jsem to popsal.

tanner*
hodnocení

To je asi fakt. Raději jej nechám přiznaný, a vyspáruju. Sice je zděný všelijak, ale když jej očistím, může to vypadat hezky.
Cihly přehážu sanační maltou, a co myslíte podlahu?- vyloženě estetika,. Zámkovou dlažbu? pod ní žádnou IPU?
Bylo mi právě řečeno, že když dám IPU,tak ta vlhkost půjde do stěn..

hodnocení

0x

1) vyspárovat sanační maltou, cihly omítnout sanační maltou.

2) tu vlhkost neošidíte, buď bude všude, nebo jen někde. Já bych dal izolaci na podlahu. Nevěřte, že všechna vlhkost půjde do zdí.

3) Odizolování stavby není to, že odkopete, dáte módně nopovku, drenáč, geošku a podobně. Na modelech to vysvětluji stále. Ale jako prodejce těchto materiálu bych Vám měl doporučít dvě vrstvy nopovky a do kříže.

Máte spodní vodu, či vlhkost ze vsakování dešťové?

tanner*

Dobrý den,
děkuji za odpověď.
No tak já nechci zbytečně obkopávat celý dům. A osobně si myslím, že to je vlhkost ez vsakování dešťové vody,.
Jak jsem psal, sklep je přirozeně vlhký, ale když prší, tak je na podlaze mapa vody.
Myslíte, že by to šlo řešit povrchově?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]