Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny odborníky.
Vím že o skladbě a rekonstrukcích podlahy toho bylo zde již napsáno hodně. Každopádně po poradě a přečetní některých příspěvků si stále nejsem úplně jistý. Obracím se proto na Vás s dotazem jestli můj myšlenkový pochod byl správný nebo jestli je ještě co vylepšovat nebo raději na vše úplně zapomenout .
Současný stav:
Jedná se podlahu v druhém nadzemním patře. V prvním patře je lehce vytápěná místnost, celý rok nad 14°C. Trámy jsou v dobrém stavu. Skladba podlahy nad dřevěnými trámy je: Prkenný záklop, 7cm vysoký rošt (rozestup 85cm), mezi roštem škvára, prkenná podlaha. Prkna již nejsou v dobrém stavu.
Cílový stav:
Rád bych dodržel obdobnou výšku podlahy. Mohu jít jen o cca. 2-3cm výše. Díky původnímu roštu ve velké vzdálenosti chci udělat rošt nový s novu tepelnou izolací.
Skladba nové podlahy o které přemýšlím je: Současný prkenný záklop, Nový rošt výše 6x4cm (VxŠ) co 40cm, mezi rošty minerální vata, OSB 15mm, mirelon, cemento třísková deska 18mm (např. cetris). Pochozí vrstva bude 3mm vinyl. Čímž jsem o cca 10mm výše.
Jsem si celkem jistý že to bude fungovat. Nevím jestli to není moc složitý postup nebo jestli neexistuje výrazně jednodušší.
Předem díky za názory.
fungovat to bude, jestli tam není potřeba řešit protihlukovou bariéru. mnou vyzkoušená podlaha je základní prkenná podlaha (vrchní záklop kvalitní), folie, vyrovnání podsypem Liapor do požadované výšky, kročejová izolace (zároveň termo), OSB desky 2x a nakonec finálová podlaha.
moje skladba: vrchní záklop prkna nehoblovaná ošetřená chemií s minimální mezerou. na to kvalitní folie přehnutá přes okraj (tvoří vanu), může být i lepenka (spoje slepené). Liapor frakce 0-4mm (srovna do výšky a váhy latí, kročejovka myslím Orsil 2cm, OSB desky P+D dvě vrstvy křížem lepené i šroubované jen k sobě, ne do konstrukce(klidně Cetris). dodržet diletaci kolem stěn (vyplněno nařezanými pruhy z kročejovky). zakončeno plovoucí podlahou s Mirelonem. Liapor vyrovná nerovnost od do a to celé si poskládejte podle max. výšky podlahy. pozor na Liapor. kupoval jsem 7m3 v žocích a byl navlhlý, takže nechat vysušit
Současný stav zvukově vyhovuje, myslím že nový stav situaci nezhorší. Mirelon by měl možná i trochu pomoci nebo je to tak slabá vrstva že je to zanedbatelné?
hluk se hlavně přenáší po konstrukci, ale pokud nikdo pod nebydlí, tak je to jedno. Mirelon beru jako součást plovoucí podlahy, aby měla po čem plavat.
Díky za odpovědi.
V případě že bych uvažoval o skladbě kterou popisujete a tím i řešil odhlučnění tak postup by byl:
1. Na současný záklop liapor. (jaká frakce?) Záklop je z prken, taková ta prkla ořezů kulatiny - zakrývají sice trámy s strop pod nimy, ale jsou dosti nerovná, to nevadí?
2. Tepelná a kročejová izolace. Máte nějaké konkrétní typy?
3. OSB, ale asi může být i ten CETRIS. Jde mi o neprohýbání, ale jelikož to bude plné bez roštu tak prohýbání nehrozí? Bude 2x15mm OSB stačit?
Jde o to abych se dostal na tloušťku cca. 9-10cm. Současná podlaha je 9cm od vrchní hrany záklopu. Pokud budu mít 2xOSB 15mm + vrchní vrstva, tak mi zbývá 6,5-7cm na liapor a izolaci.
Předem díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.