Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedi za plotem dělají hluk

Od: martina* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den.

Máme za plotem, který je 10m od našeho baráku nově asi 3 měsíce sousedy. Jedná se o takový větší plácek (dříve zarostlý keřy, stromy) který, který obsadilo asi 5-10 lidí (proměnlivé každý den). Zhruba od 14 hodin do 20-21 hod. tu vřískají děti, něco se řeže pilou, seká se tam, v sobotu a neděli to začíná už před obědem, ale také stále OK, tak nějak jsme si zvykli, že tu už klid nebude. Mají tam i psa s boudou, přes den občas štěká, ale v noci je to OK, taky to tedy moc neřešíme. Teď si ale dotáhli pro děcka ještě nějakou čtyřkolku, ale řve to jak velká čtyřkolka a děti na tom jezdí, klidně vydrží i nekolik hodin. Je z toho plno smradu(benzin), po chvíli zavíráme okna, ale až kdovíjak to nepomáhá. Co s tím? Říct jim něco, to asi nejde, jelikož by to mohlo být bráno jako rasismus... Člověk kterému ten pozemek patří, už o něj nemá zájem několik let, tak nijak neřeší, co se tam děje a navíc je asi rád, že má plácek konečně posekaný... Dívali jsme se do katastru a pozemek stále vlastní ten soused, kterého tu už leta nikdo neviděl. Naproti soused (ten musí být také z toho rachotu teď nadšený) ho ale dobře zná, je s ním kamarád, takže o tom majitel pozemku ví, že tu je někdo jiný. Je to chatová, chalupová oblast, vesnice. My jsme vcelku hodně tolerantní, ale nechápu, že jim nedojde, že tu nejsou sami. Kdyby to alespoň nebylo stále, s tou čtyřkolkou, tak taky nic neřeším... Ale teď je to každý den, několik hodin denně. Budu ráda za všechny nápady.

doplněno 01.08.17 17:20:

No my to nějak vymyslíme. Holt taky nějaké omezené chování co se rachotu týče. S tím smradem mě nic nenapadá.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

6x

Pochopil jsem dobře, že jde o cikány, kteří se nastěhovali na zdánlivě opuštěný pozemek? Radím vám dobře, okamžitě to řešte a to co nejrazantněji. Pocházím z města, kde s nimi byl veliký problém. Znám jejich mentalitu, můžu vám zaručit, že pokud se nebudete bránit, bude to jen a jen horší. Oni neocení fakt, že je necháváte v klidu žít, oni si to vysvětlí jako vaší slabost.

Zapojte policii, úřady, donuťte toho známého souseda, aby promluvil s majitelem, ať se postará o svůj majetek, nebo ho alespoň řádně oplotí. A pak volejte policii pokaždé, když plot někdo přeleze, nebo poruší. Neodkládejte to, každým dnem se tam budou cítit víc "doma" a tím bude těžší je vyhnat.

btw: nejsem rasista, mám mezi cikány i kamarády (přesněji dva). Ale oni jsou opravdu jiní, musí se jim vymezit přesné hranice.

martina*
hodnocení

Ano, trefil jste to. Ale jsou místní a bydlí tu už několik let v bytovce a přes den šaší tady. Každý je tu zná a jsou s lidma vcelku zadobře, bordel nedělají. Když jdem kolem, pozdraví, přes plot nám nelezou. Jako samozřejmě, když bude nějaký průser, tak voláme policii. Ale jsme tak nějak stále doma, nebo se střídáme, takže v chalupě stále někdo je.. V noci na 100%.

still10k*

Dobře, tak jestli se znáte a vycházejí s lidmi dobře, tak s nimi alespoň promluvte a sdělte jim svoje hranice, ať nedělají bordel, hluk a smrad a jinak že vám jejich pobyt nevadí. Ale pasivitou ničeho nedosáhnete, věřte mi. Jen to zhoršíte. Dnes jich tam chodí 5-10, za 2 měsíce 10-15 a přijedou příbuzní, bude tam oslava, za týden další a pak už se budou jen divit co vám vadí, "když jsme měli oslavu tak byl větší kravál a to vám nevadilo" a už to pojede směrem k peklu... Jak říkám, dejte jim přesné hranice a když se k vám nebudou chovat ohleduplně, tak jim zatopte.

Každý je tu zná a jsou s lidma vcelku zadobře, bordel nedělají.
Proč to nejdete aspoň zkusit, pokud jsou relativně slušní? Když budete držet pusu, těžko se nějak dozvědí, co vám vadí - a že vůbec něco.

martina*
hodnocení

Protože ten co je tu s těma harantama na čtyřkolce, tak už měl před nějakou dobou nějaký výstup s mojí matkou a povídá se o něm, že snad vykradl i nějaké chalupy, auta, i když se mu to neprokázalo. A ten nezdraví, jen spíše nadřazeně kouká. Takže i když tam jsou mezi nima, co jsou asi OK, tak tenhle nevypadá, že by byl OK. To je jedno, uvidíme co bude. Počítám, že si zas tak v budoucnu vyskakovat nebudou, jelikož by jsme kontaktovali majitele a oni si počítám nebudou chtít dělat problémy, když ten pozemek mají nejspíše pronajatý za dobré slovo a občasné posekání. Nesekalo se to tu několik let, takže majitel by je mohl asi v klidu vypakovat, kdyby dělali bordel (lezli přes plot apod. - naposledy nám sem jednou vlezl jen jejich pes, co tu jen proběhl, ale on jim rád utíká, když ho náhodou pustí. Je jinak stále přivázán) Kdyby to bylo jejich, tak by to bylo asi horší. Několik měsíců tu byl jinak "klid" (na to hulákání dětí jsme si už zvykli, že to ani kolikrát nevnímáme), než dotáhli tu čtyřkolku. Navíc kdysi před několika lety, když tu ještě nebyl plot, tak haranti jezdili až přímo na pozemek, když jezdili na saních, bobech. To bylo pak nářku, od jejich rodičů, proč nám to vadí apod.. Vždyť to jsou děti atd. Pak jsme byli po vesnici za černé ovce. Tedy matka s otcem. Tak mám nějak strach, aby na to nebylo pohlíženo stejně...

Z vás to leze jak z chlupatý deky. Takže oni jsou se sousedy "celkem zadobře", ale s vaší rodinou ne. Pročpak?

Ale to nic nemění na tom, že dokud nevědí, co vám vadí = dokud jim to neřeknete, tak si můžete stěžovat tak akorát tady.

martina*
hodnocení

Pročpak? Protože přítel matky, který tu s ní kdysi čas od času byl, nechal na noc venku auto (to tu ještě nebyl plot) a zapomněl ho zavřít. To je samozřejmě jeho chyba a za blbost se platí... Pak se z toho ztratily nějaké věci za několik tisíc. Pak se někde tady v hospodě dozvěděl, že to snad byla práce tadytoho. Tak se pak pohádali, fyzicky si vyhrožovali, pak to nějak utichlo. Takže asi tak. Jasně, já sama nevím co dělat, ale na hluk platí zase hluk, takže už tak nějak vím... Počítám že jim to nedojde, ale když máme být nasraní my, tak ať jsou i oni. Já nemám zájem čichat a poslouchat 4 hodiny denně benzinovou čtyrkolku skoro za oknem. Jak už jsem psala...

Myslím, že vy tu radu ani moc nepotřebujete. Vy už víte.

jamaje

Prosím vás proč neustále tady pomlouváte cikány že dělají hluk a české sousedi nedělají hluk? Vedle nás bydlí české sousedi a můžu vám říct, že se neumí vůbec chovat dělají si co chtějí no hrůza a děs. Neustále řežou dříví,hlasté mejdany, jejich děti hulákají od rána do večera a vůbec nemají ohled na to že mají vedle sebe další sousedi které chtějí mít klid. Neumí se omluvit že dělají hluk do půl noci naopak ještě se chlubí že budou dělat opět rachot do půl noci a na nás nemají vůbec ohled myslí si, že tam bydlí sami. Takto se chovají naše sousedi a to nejsou s prominutím cikáni ale české bílé lidi. Já nejsem romka, ale vadí mi že když za plotem huláká bílej člověk, tak to nikdo neřeší, ale jakmile huláká za plotem s prominutím cikán, tak je zlé. Nezlobte se na mě, ale zda se mi to nespravedlive vůči některým slušným a čistotným cikánům. Neházejme je prosím, do jednoho pytle. Znám opravdu s prominutím některé cikány velmi pracovité, slušné a čistotné a vzdělaní nejsou všechny stejný . Bydlíme vedle nich a nemáme s nimi žádné problémy naopak jsou celá rodinka je v pohodě umí hezky pozdravit nikomu tady v paneláku nedělají žádné problémy. Je jasné, že když se k někomu budeme chovat nehezky, tak se nám to bude vracet stejnou mincí to pochopitelny. Hezký den.

Prosím vás proč neustále tady pomlouváte cikány že dělají hluk...

Já Vám nevím, nebude to proto, že dělají hluk?! Až bude problém s bílým, nikdo cikány vytahovat nebude. A pokud jo, pak se ozvěte. Teď jste mimo mísu.

Starej a otřepanej fór a zároveň krutá životní pravda. Jakou nejhorší větu vám může říct cikán?! Dobré ráno, sousede.

A že to neplatí pro všechny? No, neplatí. Čest tomu jednomu procentu.

cechacek*
hodnocení

2x

V demokratickém-kapitalismu co není zakázáno je dovoleno, pokud je to přiměřené mezi 6 až 22 hodinou, tak je to v normě

jaro3*

som technik,preto pisem strucne...

su normy hluku,

da sa najst,zda sa mi.ze 50 dB cez den v obytnej zone,...a to vela nie je,sa mi zda,ze hlasnejsi hovor je 60 dB

u nas atleticky stadion oproti cez ulicu,ampliony od jari do jesene cele vikendy,aj 3 dni v kuse denne,,strasna hlasitost,aj do 300 m neznesitelna, strelba pri startovani atletov ako na fronte,cely den ap...vzdialenost od domov max.30 m,...

mestsky urad,-starosta, nic nepomohlo,...vraj mozu,vsetko...ale hygienici napisali,nech si zmeraju hlucnost,ak je prekrocena,dostanu pokutu,.../mozu prist zmerat aj oni,ale sa plati/

a vyriesilo sa.../spisala sa aj peticia.../

co sa tyka psov,kazdy sa branil,ze nerobia hluk,ale tiez pomohlo staznost na miestnom urade...

niektore ak zacali okolo 5,00 rano,v kuse brechali,/ani 10 sek nebolo dlhe roky ticho,bolo ich dokopy vyse 10 okolo/, skoncili po polnoci,aj potom obcas,...na kazdy suchot,...

inac jedna sa o Kosice,...zalezi,na akeho uradnika clovek natrafi,...

ale napr,bezdovodny brechot psa napr.polhodinu v kuse aj cez den,je na pokutu od mestskej policie,.30 eu...

bolo vo Vecerniku...majitelka si odide a necha psa na balkone,...tak susedia zavolali mestsku policiu...

snad existuju aj prirodzene zakony ...a normy...

aj napr. keby bol hluk ": uzitocny":,teda v suvislosti s nejakou vyrobnou prevadzkou,...aj tam platia normy,...

a pre tych,co napisu ,ze pes ci ma spievat,nuz aj napr. kladivo potom moze buchat cely den ,ako odpoved,:))

u nas aj starostka mestskej casti vydala nariadenie,ze pes nesmie bezdovodnym brechanim obtazovat okolie...

plus.sme.sk/...

a skoro nikto nenapise,preco to robila ta pani,len v diskusii,...:) kvoli hluku od psov...

a okrem toho myslim ze je aj vo vyhlaske,ked som niekedy davno robil vodicak,/neviem,ako teraz/,ze vodic nesmie bezdovodne robit hluk,

nam vysvetlovali,ak sa bude vozit hore dole napr. na motorke ,je to na pokutu,...

ak je na sukromnom pozemku,potom hygienikov,...

inac kolega ma novy mobil,a uz ma aj meranie hlasitosti,...

by ste sa cudovali,vo vacsej skolskej jedalni je hluk vyse 70 dB,len o nieco mensi ako na ulici,kde boli iba stavebne stroje...

premavka na vypadovke okolo 80 dB a viac,...niekedy aj okolo 100,to uz meral kolega s certifikovanym pristrojom...

akusticka-pena.cz/...

P.S. nemam nic spolocne s odkazom,som na dochodku a ake normy hluku mi vyhladavac nasiel,tie som uviedol,...

viem,ze na dedine alebo zahradkarskej /chatovej /osade platia ine nepisane pravidla,...

najlepsie je spojit sa,najst viacerych,co im to vadi ,...

jaro3*

hodnocení

1x

To by ten pozemek musel někdo být ochoten prodat.

iz*

Přesně tak. Odkoupit lze jen to, co je na prodej.

sebod*
hodnocení

0x

Martino, neporadím, ale neodpustím si malou poznámku :"Bude hůř"

Nekoupil by někdo ten kousek pozemku? Někdo "normální"

martina*
hodnocení

No koupil... Oni už si tam postavili větší přístřešek ze dřeva, mají tam bazén, nějaké další menší stavby a ten kdo by to koupil, tak by je navíc musel vyhnat... Ale i tak by asi byly problémy, kdybychom to koupili, ve stylu proč nás vyhazujete, vždyť tu nic neděláme, nic tu přeci nestavíte apod...

iz*
hodnocení

0x

"Co s tím? Říct jim něco, to asi nejde, jelikož by to mohlo být bráno jako rasismus.." Já slušnou žádost nebo prosbu za rasismus nepovažuji...

Proč rovnou předpokládáte, že nebude možné se domluvit? Já bych to alespoň zkusila. Pokud má něco fungovat, je nejlepší dohoda.

martina*
hodnocení

Protože když to čas od času vidíme z okna, tak děti jsou pro ně vším. Jako nic proti. Ale ten kluk co na tom ještě s jedním jezdí, tak když není po jeho, začne brečet a hned po jeho zase je. Takže to asi nemá ani cenu. A jak se jim člověk oboří na děti, tak je zle... Třeba bude první ten soused, naproti, ten to má tak ve stejné vzdálenosti.

albatros498022*
hodnocení

0x

Jediná rada dohodněte se se sousedy okolo a pozemek odkupte.

jaro3*
hodnocení

0x

len na doplnenie,...ako som uz pisal,o hluku,pri impulznom /pes,strelba ap.,sa dokonca meni hranica o 5 dB,...lebo je skodlivejsi ako napr.hluk od auta,ktory sa postupne zosilni a zoslabi,...

inac dnesne mobily s androidom maju moznost stiahnut si aplikacie na merani e hluku,...celkom dobra je,aj ked iba do 100 dB:)

by ste neverili,ze napr 20 m od susedovho plota a 27m od cesty rusnej 4 prudovej ,ma hluk aut cca 50-75 dB,/bezne,nie nakladne ci motorka.ale od susedovho psa este 20m dalej od spolocneho plota teda cca 40 m je az 80 dB,...

a tiez lidl dodava hlukomer,za cca 12 e,presnost vraj 1,5 dB,...do 130 dB

a da sa objednat cez ich eshop

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]