Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, otázka je položena. Co děláte v el. zavažovacím hrnci kromě zavařování? Chtěla bych více účelový pro domácnost. Vařit várnici čaje či svařovat 30 l vína nepotřebuji. Děkuji za reakce.
LIdé jsou koumáci a využijí cokoliv. I v návodu u některých hrnců je popsáno - lze vařit polévky, guláš třeba na nějakou oslavu, roztopení medu (aby se nepřesáhla teplota) atd. Zajímají mne vaše zkušenosti.
Ano, to je pravda že se dá zavařovat i v myčce. Proč ne, když i v ní lze dosáhnout vysokého stupně teploty. Ale tím to také končí. V myčce není idelání klima pro potraviny, které pak hodláme konzumovat. Nejen že tam jsou bakterie, které ničím nevyčistíte, ale i rezidua po mycích přípravcích které na mytí nádobí nutně používáme. A já vím, že když zavařuji sklenice v zavařovacím hrnci, tak se kolikrát stane, že do vody unikne i nálev ze sklenic, protože jak se zahřívá vzkypí a i když jsou víčka dobře zavřená, chvíli to trvá než se hermeticky uzavřou procesem zavařování. A když to jde ven ze sklenic, tak to také jde dovnitř sklenic. A já vůbec netoužím po tom, abych si doma vyráběla chemikáliemi napuštěné potraviny, i když se to na chuti možná nepozná. A to jsou lidé, kteří klidně dají sklenice s obsahem který chtějí zavařit, společně se špinavým nádobím a mají radost, jak jsou sklenice dobře zavařené a že ušetřili energii. Tak to už mi mozek vůbec nebere.
Dříve, když bylo nutné třeba vyvářet špinavé prádlo, tak žádnou z našich babiček a prababiček nikdy nenapadlo přihodit tam k prádlu také třeba sklenice s okurkama. Ačkoliv by to při troše opatrnosti bylo vzhledem k dosažené teplotě také možné. Prostě zavařovat jídlo v přístroji, který je určen k mytí špinavého nádobí za pomoci chemie, je podle mne velký hazard s vlastním zdravím.
Já o voze a vy o koze. Neptám se na umývání nádobí, zavařovaní v myčce nebo dokonce na praní prádla. Když neznáte odpověď, tak si jděte povídat na lavičku do parku.
---------------------------------
Ptám se na jiné využité el. zavařovacího hrnce dle vlastních zkušeností.
A já si o Vás myslím, že jste hodně nevychovaný hulvát. Na Vaši otázku jsem já odpověděla už včera. A byla to konkrétní odpověď, přesně na Váš dotaz. Že se Vám odpověď nelíbila, a mermomocí chcete znát jiné využití zavařovacího hrnce, je Vaše věc. Já Vám napsala že hrnec mám a že v něm zavařuji, neboť kvůli tomu jsem si ho koupila. A nemyslím si, že bych byla sama která má zavařovací hrnec. Jsou tady i jiní a používají ho k zavařování, tudíž se ani nenamáhali odpovědět. Já to udělala a pak reagovala na odpověď druhého rádce a Vy jste se na mne obořil. Tak si v něm vařte třeba guláš, také ho v něm uvaříte...
"Co vše umí el. zavařovací hrnec?" No přece zavařovat!
Ano, lidé jsou "koumáci". A proto zavařují v myčce nádobí, ačkoliv k tomu určená není, budou vařit guláš a ovar v zavařovacím hrnci a zaflákají si ho mastnotou, kterou pak budou pracně vymývat. Já teda u svého hrnce mám možnost vařit horké nápoje, nebo blanšírování zeleniny. To nedělám, protože to nepotřebuji. Ale ani slovo o nějakém vaření polévek, gulášů a nebo něčeho jiného. To už je právě to, co patří do "lidové tvořivosti". A abych kvůli jedné sklenici medu kterou potřebuji uvést ze stavu tuhého, do stavu tekutého, ohřívala 5 litrů vody v objemném hrnci, když mi na to stačí pár minut ve vodní lázni na sporáku, tak to nejsem na hlavu padlá. A myslím si, že nejsem sama.
Ale ani slovo o nějakém vaření polévek, gulášů a nebo něčeho jiného. To už je právě to, co patří do "lidové tvořivosti".
Tak proč to potom prodejci uvádějí jako jednu z dalších možností využití?
U mého hrnce nic takového jako možnost dalšího využití není. To za prvé. A za druhé, pokud sama takový hrnec máte, měla jste odpovědět jak ho používáte Vy a tím odpovědět i na otázku tazatele. Já jsem odpovídala, na nic jsem se neptala. Reakce na mou odpověď je zcela zbytečná. A dohadovat se zrovna s Vámi nemíním, už jsem Vám to řekla jednou. Nesnažte se do mne šťourat a raději přispějte radou tazatelovi.
Doplňuji svou odpověď, když pořád ještě nevíte na co je zavařovací hrnec. Můžete v něm zavařovat a také udržovat teplotu určitých pokrmů. Třeba při nějakých rautech, kde se sejde víc lidí, můžete do něj nalít už uvařený guláš a udržovat ho teplý. nebo polévky a tak dál. Všechno je to podrobně popsané v návodu toho přístroje. Vůbec nechápu klde máte problém.
A ještě doplním, protože vidím, že to pro někoho není jednoduché k pochopení. VAŘIT guláš ne, ale udržovat při teplotě ANO. To samé s jinými pokrmy, vyjma čaje a svařáku. To můžete vařit přímo v tom hrnci.
Hej a dost už. Proč někdo neřešíte dotyčného dotaz? Nemusíte přispívat ke každé hlouposti, no ne? Pokud nemám zkušenost, nevím, nebo nerozumím, nechám si své rady na jindy.
Já například vím o vaření piva v zavařovacím hrnci, ohřevu velkéo množsví tekutin a pochopitelně v zimě svařáku
Vážená paní, vaše první i druhá rada je o ničem, zkušenosti nemáte, nevíte o co jde, ale za každou cenu musíte plkat. Jen plevelíte vlákno a navíc urážíte "hulvátem". Od vás mi to nevadí, asi takto reagujete ze samoty, nudy. Není to považováno za porušení pravidel?
Odpověď jsem našla na jiném fóru dokonce s tipem na konkrétní značku el. zavařovacího hrnce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.