Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím odstranit zbytky plakátů a lepidla?

Od: kar01* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, můžete mi prosím poradit, čím by se daly odstranit zbytky starých plakátů a lepidla z plakátovací plochy? Plocha je jako tabule ve škole, trochu drsná. Lepidlo by mělo být ředitelné vodou, takže jsem hodně odmáčela a škrábala a většina pustila, ale potřebovala bych plochu vyčistit úplně dočista. Zkoušela jsem ředidlo a nic. Nenapadá vás, čím by to mohlo (nejlépe bez škrábání) jít dolů? Napadl mě odstraňovač grafitti, nemáte s ním někdo zkušenost? Za každou radu moc děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Grafitti je něco jiného - zkuste odstraňovač papírových tapet.

kar01*
hodnocení

Díky, to je dobrý nápad. Zkusím.

jabraka*
hodnocení

2x

Tapety se lepí kvalitními acetylcelulosovými klihy.Pro lepení plakátů by to bylo příliš nákladné.Levná celulosová lepidla se dají deaktivovat horkou vodou.Na plakáty nanášet válečkem na malování a chvíli počkat,případně po chvíli zopakovat a celá vrstva se odtrhne.Dočistí se škrabkou,nebo ostrým kartáčem.

JABRAKA

kar01*
hodnocení

Ostrý kartáček, že mě to nenapadlo :)

hodnocení

1x

Chtělo by to ostrou špachtli, kyblík s vodou a hadr. Máčet a škrábat. Stále, dokud plocha nebude čistá.

Taky myslím, že jinak to nepůjde. Pomohlo by, kdyby voda mohla být hodně teplá.

kar01*
hodnocení

Právě, že jsem už škrábala hodně, ale tím, že je plocha drsná nebo spíše vroubkatá, ty zbytky už dolů tímhle způsobem prostě nejdou.

pohanka*
hodnocení

1x

Vždy se postupuje od jemnějšího nástroje k ostřejším. Zkuste nejdříve houbičkou na nádobí. nejen že to stále zvlhčuje, ale máte i dvě plochy s různou hrubostí. Potom bych použila zubní kartáček, či kartáček na ruce, nebo rýžák.

Nevím samozřejmě, jak je plocha veliká a také, aby se povrch nepoškodil. Ta poslední věc, kterou bych použila je měděný, či ocelový kartáč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]