Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi prosím poradit, čím by se daly odstranit zbytky starých plakátů a lepidla z plakátovací plochy? Plocha je jako tabule ve škole, trochu drsná. Lepidlo by mělo být ředitelné vodou, takže jsem hodně odmáčela a škrábala a většina pustila, ale potřebovala bych plochu vyčistit úplně dočista. Zkoušela jsem ředidlo a nic. Nenapadá vás, čím by to mohlo (nejlépe bez škrábání) jít dolů? Napadl mě odstraňovač grafitti, nemáte s ním někdo zkušenost? Za každou radu moc děkuji.
Tapety se lepí kvalitními acetylcelulosovými klihy.Pro lepení plakátů by to bylo příliš nákladné.Levná celulosová lepidla se dají deaktivovat horkou vodou.Na plakáty nanášet válečkem na malování a chvíli počkat,případně po chvíli zopakovat a celá vrstva se odtrhne.Dočistí se škrabkou,nebo ostrým kartáčem.
JABRAKA
Vždy se postupuje od jemnějšího nástroje k ostřejším. Zkuste nejdříve houbičkou na nádobí. nejen že to stále zvlhčuje, ale máte i dvě plochy s různou hrubostí. Potom bych použila zubní kartáček, či kartáček na ruce, nebo rýžák.
Nevím samozřejmě, jak je plocha veliká a také, aby se povrch nepoškodil. Ta poslední věc, kterou bych použila je měděný, či ocelový kartáč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.