Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fleky na tričku

Od: heterak® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

Koupil sem si nové tričko. Pár dní jsem ho měl na sobě a pak sem ho vypral. Po vyprání se na něm objevili bílé fleky neznámého původu.

Tyto fleky se mi objevují i na jiných tričkách při vyprání. Na některých ale ne.

Většinou se tyto fleky objevují v oblasti břicha.

Už mě to vážně štve.Vyprat už to nepůjde,jelikož to úplně rozežere tu původní barvu trička.

Peru většinou na 30 stupnů s tekutým pracím práškem,někdy aviváž. Peru odděleně bílé,barevné,černé

Fleky na tričku

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Navážu na @babkazov. Taky si myslím, že vaše fleky jsou od potu. Vidím, kde máte šev v podpaží, a místo s šedými šmouhami je přesně v záhybu, který se vám vytvoří při tom, když si sednete. Těsně nad břichem se vám tričko zaboří pod prsa, a jak se potíte (nejspíš v autě), pot vyžírá barvu. Zkuste si na to myslet, a když si sednete, "zanořenou" část trička si vždy vytáhněte na povrch. Taky by možná neškodilo místo mezi břichem a prsy nastříknout antiperspirantem. Vyžranou barvu už asi neobnovíte. Ida

doplněno 31.07.17 12:18:

Zdravím ještě jednou. Pot ani nemusí být nijak agresivní. Pot obsahuje určité množství soli (i jazykem poznáte, že pot je slaný) a sůl, jak známo, za mokra (což pot je) vyžírá barvy. Máme to tak všichni. A pokud někdo třeba ještě bere nějaké léky, tím víc je v jeho potu "chemie", která odbarvuje a narušuje i samotnou látku. Takže problém je v pocení samotném.

hodnocení

"Těsně nad břichem se vám tričko zaboří pod prsa, a jak se potíte (nejspíš v autě), pot vyžírá barvu."

Zajímavý postřeh to mě nenapadlo,to bude asi ono. A nevíte jak to udělat abych neměl "agresivní" pot? :)

hahanaj*

takový pot může mít za následek vaše stravování nebo i nějaké zdravotní potíže o kterých ani nevíte

Zatím se zkuste častěji umývat - ne, nejste čuník, ale chce to několikrát denně, zvlášť zapocenou kůži - a pořiďte si nějaký antiperspirant (ne deodorant). Obětujte třeba tohle tričko a "testujte", zda a kde zflekatí.

hodnocení

1x

Vypadá to, že mkáte nějaký agresivní pot, když se skvrny dělají skoro na stejných místech. Vypadá to, jakoby byla barva vyšisovaná, vyžraná. *zmateny* Nápad, možná úplně blbý. Savo, namočit hadřík a vykrouceným lehounce přetřít tričko na několika místech. Udělat jen jakoby lehké šmouhy. A nechat chvíli působit. To by mohlo trička zachránit před popelnicí. To Savo barvu vyžere a bude to pak vypadat, že to tak má být. Ale pozor na stříkance, to by nebylo hezké.

hodnocení

1x

Já bych Vám doporučovala zkusit tenhle tuhý deodorant. eva.cz/... normálně s ním přejet břicho v místech, kde se hodně potíte.

Manžel ho používá a používám ho i já. Po dámských tuhých deodorantech se osypu, tenhle snáším dobře *palec*

Neexistuje u nás vyžrané triko v podpaží od potu, ani nešpiní oblečení.

Samozřejmě v tomhle horku triko oblékneme jednou a letí do prádla ;)

doplněno 31.07.17 19:22:

babkazov, jj, vystřídala jsem jich spoustu, tenhle je bezvadný. Manžel ho používá také, žádný rozdíl jsme nepostřehli.

Myslím, že za zkoušku heterak nic nedá;)

Andy, tenhle pánský deodorant jsem v létě používala dlouhé roky. V drogeriích mívají i malá balení. Je skvělý! *palec* S mužskou pokožkou a potem je úplně jiný, než na ženě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]