Nejste přihlášen/a.
Toto jsou přesně případy, které popisujeme jako nevyhnutelné důvody k rekonstrukci. Umakartová jádra všechny bez rozdílu směřují k podobnému stavu. Pokud bych opravdu neměl na rekonstrukci, ani na nějaký menší úvěr, abych mohl pořídit rekonstrukci na splátky, snažil bych se hledat řešení v nějakém kompletním zakrytí celé stěny. Můžete volit PVC, nebo např. speciální desky Abitibi, určené do koupelny. Existují firmy, které se dokonce specializují na opravy koupelen bez bourání, tedy že zakryjí původní stav. Je třeba vědět, že to není úplně nejlepší řešení, schovat hniloby a plísně "za něco". Tím se problému nezbavíte, jen odložíte na chvíli jeho řešení. Dříve, nebo později budete muset přistoupit ke kompletní rekonstrukci. Tzn. odstranit stávající konstrukce a udělat vše nově.
S pozdravem,
Jiří Vrzal, PANELREKO, s.r.o.
Přikrýt povrch jádra v kuchyni je nejlíp keramickými obklady.Celá plocha se nejprve zpevní obyčejným stavebním flexibilním lepuidlem s perlinkou.Je to spíše o práci,než o nákladech.Povrch se zbrousí flexibruskou,nebo aspoň hrubým smirkem,nanese se lepidlo a vtlačí se do něj perlinka.Povrch se srovná ,aby se nevyskytovaly boule,nebo propadliny.Po zatvrdnutí se mohou klasicky nalepit obklady.Levnější způsob je také alternativou,Na plochu kolem linky se nalepí lino s dekorem,vhodným do kuchyně.Povrch se vyrovná opět flexilepidlem,nebo akrylovým tmelem.Po zaschnutí a případném přebroušení hotového povrchu se silikonem nalepí předem nařezané díly lina.Na spojích se lino zaspáruje siliikonem.
Pro laika je i tato jednoduchá úprava obtížná,doporučuji spolupráci se šikovným kutilem.
JABRAKA
Pro tohle žádná levná oprava neexistuje. Ty defekty jsou hodně rozsáhlé do hloubky i do šířky. Všechny materiály na opravu jsou finančně dost náročné a stejně nebudou dobré. Chápu, vím co je nemít na opravu, ale nijak to prostě nepůjde. Vždycky to bude nehezky zflikované. Oprava nemůže být, musí být renovace.
KOlega před lety řešil opravu tk,že koupil pár desek SDK a přes umakart to prošrouboval,nevím detaily.tehdy mne to nezajímalo a dnes již vůbec ne neboť jsem tuto variantu pro sebe zavrhnul.3lo by i lepit pěnou nebo stav.lepidlem a pro jistotu ještě šrouby (vruty).
Jádro jsem "vykuchal" a vyzdil z ytongu.-vše mne tenkrát ( asi deset let z5 ) vyšlo na necelých 40 000kč ,ale práci kromě instalací jsem dělal sám,včetně obkladů.Jako docela dobrá rada se mi jeví odpo Jabraky. K tomu pár postřehů. osobně jsem si ještě před výměnou jádra obkládal za linkou-jen jsem umakart "postrašil šmirglem" ,pak nátáhnul film lepidla (obyčejné ani nwn co to bylo) necha dva dny a na to pak obkládal.Při likvidaci jádra jsem ani jednu obkladačku neutrhl jak festovně to drželo!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.