Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostranění rzi na míse wc

Od: ludmilav odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, nevím si rady jak odstranit rez na míse wc.Má někdo dobrou zkušenost, savo, ani podobné čističe nepomáhají. díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

3x

Někdo používá ocet, ale ten se mi nezdá dost úžinný. Já dávám HCl (kyselinu chlorovodíkovou) z drogérie. Stačí troška, Nacákám to štětkou i na stěny mísy, nechám přes noc, ať se rozpustí úsady i na dně mísy. Ráno to štětkou podrbu a pořádně spláchnu. Mísa je jako nová.

hahanaj*
hodnocení

2x

musíte koupit speciální... třeba Larrin na rez a vodní kámen - spolehlivě rez odstraní a těch přípravků je hodně

jendad

Mohu potvrdit LARIN.

hodnocení

1x

Kyselině chlorovodíkové (solné) se kdysi přezdívalo "kyselina hajzlová". To proto, že to byl v té době jediný ůčinný prostředek na čištění WC. Její účinost dodnes žádný přípravek nepřekonal, ovšem práce s ní není nejpříjemnější. Nejlépe je jí nalít do mísy (lépe víc) před spaním (když už není pravděpodobné, že budete muset WC použít), sklopit prkýnko, pokud možno zajistit větrání a těsně zavřít dveře. Zbatečně to nedýchat. Ráno stačí spláchnout hnus, co se v míse vytvoří*blee*.

figurek*
hodnocení

0x

Není to rez, ale vodní kámen. Spolehlivě na něj platí kyselina sírová. V drogerii s barvami a ředidly kupte butylku kyseliny sírové, opatrně ji našplouchejte na zahnědlá místa, zbytek vylijte do mísy a pár hodin nechte účinkovat. Pak spláchněte a záchod svítí jako nový. Nelekněte se toho zahnědlého sajrajtu, který se v míse začne tvořit. Leze leze, ale zas tak moc nevyleze.

Chlorovodíkovou kyselinu můžete použít taky, ale sírovka je lepší, protože tak pekelně nesmrdí.

Ostranění rzi na míse wc
kepler*

To mi připadá divné. Sírovka akorát převede vodní kámen (uhličitan) na síran vápenatý (což je sádra) a ten je taky nerozpustný.

hodnocení

0x

Zkus kyselinu citronovou, nasycený roztok, případně v kombinaci s octem.

jabraka*
hodnocení

0x

Přípravky jako domestos uvolňují ve vodě chlorové deriváty a ty bezpečně usazeniny odstraní.ovšem je nutno je používat často.Pokud se už usadí taková vrstva jako na snímku,pak je nutno použít HCl./kyselinu chlorovodíkovou,)

JABRAKA

kacer*
hodnocení

0x

Slyšel jsem, že velmi dobře pomáhá coca-cola. Zní to asi divně, ale stačí jí tam nalít, nechat asi 20minut působit a pak očistit. Je to asi dobrá žiravina, ale se Zero to prý nejde tak dobře. Zkuste a uvidíte. Žena s ní čistila umyvadla a super teda.

jabraka*

V této americké limonádě kdysi působila okyselení slabá kyselina fosforečná.Dnes už tam není,takže účinnost této kyseliny klze použít,jen když se koupí v drogerii a na záchod použije.Moc ekologické to ale není,fosfor je nevhodný pro odpadní vody,kde podporuje růst řas(sinic).

JABRAKA

majsterjoe*

Kyselina fosforečná je tam stále.

ludmilav
hodnocení

já nemám rez v mísi, ale propouštěl nám záchod, jsme byly na dovolené, tak tam jsou rezavé čáry. Záchod jsme dali do pořádku, rezavé skvrny snad časem vymyji . děkuji za odpovědi ludmilav

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]