Nejste přihlášen/a.
polystyren x něco těžšího? To tak jedině přibetonovat trubku... durch zdí s chemickou kotvou. Nebo závitovou tyč, ale ta bude pružit podle váhy břemene...
Zkuste napsat tloušťku polystyrenu a váhu oné věci.
Ty hmoždinky všech možných stylů musíte používat podle typu zdiva - takže ještě prosím upřesněte typ cihel... případně tloušťku.
Bude ono břemeno jen viset nebo i pracovat? Ventilátor klimy? cedule? ...
Jak píší ostatní - ve vašem případě bych řešil chemickou kotvou - závitovka podle potřeby, raději silnější. Já něco podobného řešil u 22cm polystyrenu - markýza s rozměry 5x3,5 metru - konzoly jsem dával na 3 závitovky z každé strany, ty jsem chemicky ukotvil, na závitovku nasunul trubku a tuto utáhnul přes podložku (v trubce taky nějaká chemie). Závitovka tedy trčela cca 4 cm ven z fasády, na ni se dala plotna cca. 1 cm tlustá, k té se pak už dalo přimontovat cokoliv.
Markýza drží několik let bez známky problému a to i přes větrné místo v okolí domu...
Do pevné zdi (beton, plná cihla) rozpínací hmoždinku + závitovou tyč - něco jako univent.cz/...
koupit chemickou kotvu se sítkem jehož délka je tl.polystyrenu x 2...navrtat do cihly..zatlačit..vypěnit...vložit zavitovou tyč
Pokud bych chtěl opravdu úevnost-vyřezal bych v polystyrenu otvor-kostku dejme tomu 10 x10cm až na zdivo a pak použil stejnou kostku z materiálu Glass Foam a tu nalepil místo polystyrenu a povrch stejně jao na klasickém zateplení.Pak navrtal klidně otvor přímo do daného materiálu...Ovše na vaši zátěž je toto asi hoooodně drahé a navíc asi nebude až tak třeba,bude stačit přes polyš do zdiva a chemickou kotvu a závitovou tyč nebo dlouhý vrut a k němu správná hmoždinka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.