Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vrtat přes polystyren?

Od: lubek odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,zajímalo by mě když mám zatepleno polystyrénem a chtěl bych na zeď něco těžšího pověsit,jak to udělat?Vyvrtat díru přes polystyrén až do cihly či panelu a přes polystyrén vložit nějakou dlouhou hmoždinku a pak použít dlouhé šrouby?
díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

polystyren x něco těžšího? To tak jedině přibetonovat trubku... durch zdí s chemickou kotvou. Nebo závitovou tyč, ale ta bude pružit podle váhy břemene...

Zkuste napsat tloušťku polystyrenu a váhu oné věci.

doplněno 27.07.17 11:42:

Ty hmoždinky všech možných stylů musíte používat podle typu zdiva - takže ještě prosím upřesněte typ cihel... případně tloušťku.

Bude ono břemeno jen viset nebo i pracovat? Ventilátor klimy? cedule? ...

doplněno 27.07.17 15:03:

Jak píší ostatní - ve vašem případě bych řešil chemickou kotvou - závitovka podle potřeby, raději silnější. Já něco podobného řešil u 22cm polystyrenu - markýza s rozměry 5x3,5 metru - konzoly jsem dával na 3 závitovky z každé strany, ty jsem chemicky ukotvil, na závitovku nasunul trubku a tuto utáhnul přes podložku (v trubce taky nějaká chemie). Závitovka tedy trčela cca 4 cm ven z fasády, na ni se dala plotna cca. 1 cm tlustá, k té se pak už dalo přimontovat cokoliv.

Markýza drží několik let bez známky problému a to i přes větrné místo v okolí domu...

lubek
hodnocení

Tak je to nakonec panel v bytovce. Těleso bude pouze viset na zdi.

rv*
hodnocení

2x

Do pevné zdi (beton, plná cihla) rozpínací hmoždinku + závitovou tyč - něco jako univent.cz/...

hodnocení

0x

Obvykle se to řeší tak že se až do zdi se navrtá kombišroub ,popř. ukotví závitová tyč a přes polystyren se na závitovku navleče trubka s velkoplošnou podložkou na tak aby se zavěšený předmět přes podložku a trubku opřel o původní stěnu

lubek
hodnocení

Polystyrén mám na jedné stěně 12cm, na druhé 5cm. Váha předmětu odhadem 10kg. Jak ale přes 12cm polystyden natlačit chemickou kotvu do zdi abych mohl pak vložit závitovou tyč?
krtek66

koupit chemickou kotvu se sítkem jehož délka je tl.polystyrenu x 2...navrtat do cihly..zatlačit..vypěnit...vložit zavitovou tyč

lubek
hodnocení

Jak že se používá to sítko?k čemu je dobré?díky
krtek66

sítko je děrovaná hmoždinka...má za následek to, že se malta rozteče všude a tím ukotví to sítko ve stěně.. např takto

lubek
27.07.17 13:08
hodnocení

Aha díky

Sítko se používá u dutých materiálů , u polystyrenu nemá žádný efekt

krtek66

nikdo mu taky neřekl, že se má použít do polystyrenu

hodnocení

0x

Pokud bych chtěl opravdu úevnost-vyřezal bych v polystyrenu otvor-kostku dejme tomu 10 x10cm až na zdivo a pak použil stejnou kostku z materiálu Glass Foam a tu nalepil místo polystyrenu a povrch stejně jao na klasickém zateplení.Pak navrtal klidně otvor přímo do daného materiálu...Ovše na vaši zátěž je toto asi hoooodně drahé a navíc asi nebude až tak třeba,bude stačit přes polyš do zdiva a chemickou kotvu a závitovou tyč nebo dlouhý vrut a k němu správná hmoždinka.

krtek66

tady ty speciální kostky jsou moc drahé...řeší se to tak, že se vezme podlahový tvrdý polystyren podobných tep. vlastností ten se tam nalepí a na něj se přilepí ještě osb deska...na tu nebo skrz ni se pak kotví..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]