Nejste přihlášen/a.
dobrý den, letos už nestihneme rekonstrukci podlah plus podřezání v RD z 1930, nepodsklepeno. (to se stihlo jen v jedné místnosti)
ta centrální, kde se pohybujeme nejvíce, je ale v zimě velmi chladná - je to v podstatě koberec, pod ním prkna na trámcích a pod prkny 15cm hrubého písku s kameny, pod tím hlína.
jaký je váš názor na následující: odvrtám hlavičky hřebíků (lze, udělal jsem tak 3 prkna - která nejsou hnilá, pěkná), vyberu písek, sehnal jsem odřezky panelů z čeho se vyrábějí garážová vrata a dal bych tam dvě vrstvy (to jest 4 plus 4 cm), přiklopil prkny, kobercem. (nebo bych zkombinoval s podlahovým polystyrenem 7cm, který mám nakoupen na příští rok - neřezal bych ho ale samozřejmě)
jaký je na to váš názor? mám pod panely(polystyren) natáhnout ještě nějakou plachtu? a pak pokládat izolaci? nebo raději ne, aby to odspodu neplesnivělo? nějaká zemní vlhkost tam určitě bude
To záleží na tom, co hodláte udělat po zimě s podlahou. Neviděl jsem to u Vás, ale asi bych to udělal takto:
Vybral vše do hloubky asi 10-12 cm, urovnal podklad, položil na zem EPS 100Z, na to OSB desku, na to koberec. Příští rok rozebral a udělat lépe na čisto.
Nebo dalších 10 možností.
Po doplnění:
Bez folii, položit polyš, ale opatrně s očekáváním výsledku.
Hrozně studená podlaha je divný termín, vždyť pod barákem je stejná teplota zeminy, pokud nemáte nějaký extrém. neplést si to s pocitovou teplotou.
milane, příští rok podříznout zdi a udělat pod podlahou vanu (beton, lepenka,polystyren,beton)
na tom ale nyní nezáleží. otázka je spíš taková, jestli toto provizorní řešení pomůže a zda ještě položit nějakou folii proti vlhkosti nebo raději ne.
podlaha je opravdu hodně studená, od září už je to na bačkory nebo pantofle
Kvůli jedné zimě zbytečná práce, když to chcete pak předělávat. Jestli máte chladno od nohou, třeba máte velký rozdíl teplot u stropu a u podlahy. Pak pomůže ventilátor, který zajistí rovnoměrnější teplotu. A nemusí to být ani takový, který vídáme v amerických filmech pod stropem, i když ten je tichý, přes léto "ochlazuje"a v zimě "hřeje". ventilatory.heureka.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.