Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na pozemku mám koryto, kde na jaře teče hodně vody (jinak neteče). Postupně se vymílá koryto a chtěl bych tomu předejít. Je tam taková kaskádka, kterou bych chtěl zpevnit. Představuji si to udělat tak, že zabetonuji traverzy po cca 1m a za to dám plastové kůly a za kůly ještě nopovou fólii, aby voda neprotékala mezi. Potřeboval bych ale poradit, jaké traverzy tam dát?
Nejlepší by byla traverza HEA120, protože ten kůl pasuje přesně mezi (98mm). Otázkou je, jestli je HEA120 dostatečná - aby se neohla. Zakopat traverzu chci na 80cm a svah je vysoký 70cm. Žádné ujíždění svahu nehrozí, takže tam jde jenom o to, aby se dále nesplavovala zemina.
Na internetu jsem našel řešení nosnosti traverzy jenom pro (Í)čka a to pokud je podepřena na obou koncích - což nemám. Zatížení předpokládám spojité a ne bodové.
Děkuji za názory a rady (jiné dlouhodobé řešení mě nenapadlo)
PS: Pro lepší pochopení přikládám (na rychlo udělaný) situační nákres
No o betonu jsem taky přemýšlel, ale přijde mi to míň variablilnější a ošklivější Co kdyby náhodou šel okolo nějakej rejpal a zjistil, že je to bez povolení - ten beton by šel dát pryč blbě. Takhle za deset let vyndám plastové kůly, přebrousím
a znova natřu. Díky za názor na traverzu
Vše je na mém pozemku, ale na kraji lesa, takže tam může chodit kdo chce. Voda přitéká z polí - a na jaře je to docela hukot. Postupně to tam vymílá. Tím že tam udělám tu zábranu, zamezím erozi (vlastně dobrou věc), ale úřadům to nevysvětlíš - to by bylo štusů dokumentace a času a PENĚZ. Už jsem si tím jednou prošel - ne děkuji - lepší na černo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.