Nejste přihlášen/a.
dobrý den, kluk má menší pokoj 2x2,5 m..chceme vymalovat a přeje si zelenošedou stěnu, koberec má šedý...můžete mě někdo inspirovat? napadlo mně jen zelená a nějaký šedý pruh... děkuji
a prosím ještě, jak by jste to řešili s nábytkem? rozložení... náčrtek v příloze. děkuji.
Náčrtek naprd, dveře jsou naproti oknu, a od dveří napravo a nalevo je 55 cm
K šedé se vlastně hodí jakákoliv barva, ale je taková smutná a nevýrazná. Zvláště v dětském pokoji by to chtělo oživit nějakou veselejší barvou, třeba žlutou, nebo oranžovou. Nebo i tou zelenou, ale světlou, skoro až signální.
S tím rozložením nábytku: musel bych vědět jaký tam chcete a rozměry jednotlivých kusů. Moc možností tam není. Z doplňků: zrcadlo dát na tutéž stěnu jako okno.
no právě spíš zelenou a tu šedou jen v malé míře nějaký jen pruh vodorovný či svislý jsem myslela
Když už trváte na tom šedém pruhu, tak bych dal svislý vedle okna. Dají se koupit různé samolepky na zeď, třeba padající listí, stříbrné hvězdičky a tak...
V tom případě skříň do kouta vedle dveří, postel se stolem k oknu na pravou stranu, aby mu šlo světlo z levé strany (pokud je pravák). TV naproti. Na okno použít zatemňovací závěs, nebo žaluzie. A záclon samozřejmě.
Já budu rozporovat ten svislý pruh . pokojíček je velmi malý a svislým pruhem ho opticky zmenšíte, ale "zvýšíte" strop. Pruhy vodorovné na nejdelší stěně, která bude vidět
Narozdíl od mnohých předemnou si nemyslím že kluk myslel kombinaci zelené a šedé, ale zelenošedý odstín, něco takového google.cz/...
V každé prodejně barev mají vzorkovník odstínů podle barev, něco určitě vyberete, dal bych ji na boční stěny a zbylé dvě (okno, dveře) bílou, nebo světle šedou. Vypadá to líp než všechny 4 jednou barvou, často se to tak dělá, barva vynikne a nebude to zelenošedá kobka.
Kombinace šedé a zelené i zelenošedá barva jsou pěkné, ale takhle malý pokoj ještě opticky zmenší.
Já bych synovi vysvětlila, že by jeho pokojíček působil ještě menší, než je, doporučila mu vybrat si světlejší barvu/y. Vzala bych jej do prodejny barev, nechala předvést vzorníky, ... možná by si nechal poradit od osborníka.
Tak jestli bude stěna zelenošedá a koberec šedý, tak určitě NE zeleně vymalovat. Všeho moc škodí ! Spíš nějakou smetanou, žlutou, oranžovou a zelený (šedý) pouze nějaký pruh. To bude vypadat super! A hlavně i pocitově to bude dobré.
V zimě moji mladí předělávali klukům pokoj. Jsou staří tak jako je váš. Našli úžasnou tapetu. Světle modrá a na ni je stylizovaný horolezec, jednoduchými čarami. Takový jako kapku mladistvý a dizainový zmatek. Je to celé hodně světlé a na celé stěně je to úžasné. Jednoduchá malba, to je tako pro nás. pro kluka by mělo být něco, tapeta, plakát, co prostor pozvedne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.