Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, rekonstruujeme starý barák a máme krásný velký obývák, který má přiznané trámy. V tuto chvíli obložené tmavým dřevem, tento obklad chceme sundat, neboť je v místnosti zbytečně tma. Trámy chceme nechat přiznané, nicméně nechceme obkládat sádrokartonem, neboť jev ve spojích praská a máme těch trámů 6. Dokáže mi někdo poradit, čím tyto trámy zakrýt?
Děkuji!
Sundat obložení, trámy obrousit, vyčistit a nalakovat bezbarvým trasparentním nátěrem. Ničím neobkládat. Podélné trhliny nechat tak, jak jsou (netmelit). Trámy sice nebudou bílé, ale 6 trámů ve velké místnosti Vám toho světla zas tolik nesebere. To je nejlepší a nejhezčí varianta přiznaných trámů.
Já si představuju přiznané trámy takhle. Bohužel fotku zcela hotového bytu nemám .
Vy je chcete skrýt a někteří si zase na strop dávají falešné trámy (od polystyrenu až po dřevěné). Známý třeba vysekával kapsy do zdi a šrouboval široké fošny imitující trámy do stropu.
Z většiny starých trámů po ohoblování vystoupí hezké dřevo. Když si koupíte elektrický hoblík, tak s tím budete mít zhruba stejnou práci jako s novým obkladem.
Je to věc názoru. Já preferuju dřevo, takže mám v podkroví přiznané trámy a konstrukci zavětrování. Někteří řemeslníci nebo známí ale při stavbě automaticky počítali s tím, že to obložím (pro mne) sterilním sádrošem a hrozně se divili, že to chci nechat přiznané.
Nějak jsem dotaz nepochopil. Chceš je mít přiznané nebo skryté? Pokud jsou zdravé, dají se přeci natřít světlou barvou k tomu účelu určenou, nebo použít prkna a jimi trámy obložit a opět vhodně natřít.
Do starého baráku patří staré pokroucené trámy, křivé zdi. Do bytu v paneláku hladký sádrokarton, pravé úhly, plastová plovoucí podlaha.
děkuji za Váš názor, já jej nesdílím. Chci hezké bydlení a ne křivé zdi a pokroucené trámy. Barák je sice starý ale na tak, by se nedal udělat moderně, vkusně a hezky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.