Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce zahradni kulny

Od: jirka* odpovědí: 4 změna:
Vazeni radci,
Prosim o pomoc pri rekonstrukci kulny (drive chliv). Zahradni domek pres 60 let stary o rozmerech 8x4m s plochou zelezobetonovou strechou (cca 12cm). Cihlovy, ze dvou stran nalepeny do strane, respektive sousedici se zeminou po cele vysce zdi. Domek je bez nejakych velkych zakladu.
Po tech letech se zacali drolit cihly a malta mezi nimi. Kvuli zelezobetonove strese by demolice stala okolo 120 tisic, takze je na miste rekonstrukce.
Nevim jak podeprit strechu a zaroven zachranit stare cihly, vyztuzit a odizolovat zdi? Pouzit traverzy zevnitr na podepreni a udelat ze zadni vnitrni strany, kde je domek prilepen do strane novou zed ze ztraceneho bedneni? Dekuji za rady, tipy a prupadne rad upresnim stav.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

0x

*haha**haha*...můžete mi prosím říct, kde jste přišel na to, že demolice by vyšla na 120tis?...za to mám zbouranou půlku nějaké velké haly.. a jestli chcete jít teda do rekonstrukce..což bude asi nákladnější...tak si půjčit stojky...strop podstojkovat...zbourat jednu stěnu...vyzdít znova..zbourat druhou stěnu..vyzdít znova..zbourat třetí stěnu a vyzdít znova..asi tak..

jirka*
Asi se budete divit, ale nechal jsem si vypracovat nabidku na demolici a jeden "zhotovitel" mi demolici nacenil na 160 tisic. Firem jsem oslovil asi 10 a zajem projevili 2 v teto cenove relaci.
Ty stojky strop udrzi? Nesesune se? Zelezobetonovy strop o rozmerech 8x4m bude mit dobrych par tun.
janm*

Zdravím

To co se z cihel drolí (i kousky cihel) oťukejte pryč, spáry jež se sypou nebo všechny vydrážkujte do hloubky co to půjde a nechte vyházet novou kvalitní zdicí maltou, celé zdivo pak zašpricujte a nahoďte hrubou cementovější omítkou čímž se zeď dosti zpevní. Takto postupujte i zevnitř. Pokud nejsou zdi odizolované od vlhkosti a jsou vlhké pak můžete podřezat je-li přístup strojně není-li pak ručně část zdiva se vždy vybourá a vloží izolace. Dělal jsem u podobné stavby také prakticky s nulovými základy jako hydroizolaci do zdiva jsem použil (teď nevím zda fatrafol či penefol) speciální silnou folii k tomu určenou jejíž výhodou je že se dá stočit do ruličky a jak se zdivo postupně podizolovává tak se rulička rozvinuje takže získáte izolaci takřka beze spoje vyjma rohů ale jinak lze i svařovat (nebo spíš lepit? už si nepamatuji přesně).(dělal jsem 7 metrů v kuse = délka jedné zdi) (shora a zespodu folie se jako mech. ochrana dává geotextilie či něco na ten způsob) Dával jsem navíc ještě ipu ale není to nutné. Výztuhy jsou dle zvážení a stavu budovy. Pokud s těmito pracemi nemáte žádné zkušenosti a chcete dělat svépomocí doporučuji vzít si k ruce šikovného zkušeného zedníka jež má už letitou praxi. (na některé práce např. opětovné vyspárování cihel nahazování apod. by to pak bez zkušeností byla i nutnost, navíc můžete získat i cenné rady ke stavbě jako celku )

krtek66

a když se dělá nový monolitický strop tak se dělá asi jak? :)) vezmou se stojky, desky...celé se to podstojkuje, že je to jak v lese...tyčka vedle tyčky..nosníky podpěrné...a betonuje se...stejný způsob...a ten kdo řekl 160tis...je blááázen

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]