Nejste přihlášen/a.
...můžete mi prosím říct, kde jste přišel na to, že demolice by vyšla na 120tis?...za to mám zbouranou půlku nějaké velké haly.. a jestli chcete jít teda do rekonstrukce..což bude asi nákladnější...tak si půjčit stojky...strop podstojkovat...zbourat jednu stěnu...vyzdít znova..zbourat druhou stěnu..vyzdít znova..zbourat třetí stěnu a vyzdít znova..asi tak..
Zdravím
To co se z cihel drolí (i kousky cihel) oťukejte pryč, spáry jež se sypou nebo všechny vydrážkujte do hloubky co to půjde a nechte vyházet novou kvalitní zdicí maltou, celé zdivo pak zašpricujte a nahoďte hrubou cementovější omítkou čímž se zeď dosti zpevní. Takto postupujte i zevnitř. Pokud nejsou zdi odizolované od vlhkosti a jsou vlhké pak můžete podřezat je-li přístup strojně není-li pak ručně část zdiva se vždy vybourá a vloží izolace. Dělal jsem u podobné stavby také prakticky s nulovými základy jako hydroizolaci do zdiva jsem použil (teď nevím zda fatrafol či penefol) speciální silnou folii k tomu určenou jejíž výhodou je že se dá stočit do ruličky a jak se zdivo postupně podizolovává tak se rulička rozvinuje takže získáte izolaci takřka beze spoje vyjma rohů ale jinak lze i svařovat (nebo spíš lepit? už si nepamatuji přesně).(dělal jsem 7 metrů v kuse = délka jedné zdi) (shora a zespodu folie se jako mech. ochrana dává geotextilie či něco na ten způsob) Dával jsem navíc ještě ipu ale není to nutné. Výztuhy jsou dle zvážení a stavu budovy. Pokud s těmito pracemi nemáte žádné zkušenosti a chcete dělat svépomocí doporučuji vzít si k ruce šikovného zkušeného zedníka jež má už letitou praxi. (na některé práce např. opětovné vyspárování cihel nahazování apod. by to pak bez zkušeností byla i nutnost, navíc můžete získat i cenné rady ke stavbě jako celku )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.